Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Aurafolis píše: Více
Tak snad ti muži za pár let nedostanou krizi středního věku - to bych těm ženám opravdu nepřála.
@Anonymní píše: Více
Ja teda neznam. Tyto lasky pokud prezily stredni skolu, neprezily vysokou. A tam si clovek vetsinou nasel nekoho jineho, takze se nemel proc vracet k byvalemu.
Pokud tvuj syn chce na vysokou - a jeste k tomu v zahranici - tak bych se nebala. Nebo bych se asi nebala vubec. Dnesni mladi maji vubec prpblem jakykoliv milostny vztah navazat - staci jim validace na soc. sitich. Takze tvuj syn je o krok na pred. ![]()
@PaníBovaryová když jsem to tu četla, tak jsem za jeho slečnu ve výsledku ráda. Ale stejně ten rozdíl v mentalitě je velký, uvidíme, jak to spolu zvládnou. Řešila jsem to s mámou a ta mi dala příklad z okolí, máme ve městě takovou manželskou dvojici, je jim už k 60, mají dospělé děti. On má 2 VŠ, dělá ve výzkumu a učí na VŠ, ona tehdy prošla zvláštní školou, ona celoživotně pracuje jako uklízečka ve škole. Tehdy tady prý bylo velké haló, že se vzali.
Jejich obě děti se porazily a obě mají VŠ.
Tohle téma mě zvláštním způsobem až fyzicky bolí, protože mezi řádky cítím, že by tazatelku potěšil rozchod, nebo by jí minimálně nevadil. Dokážu pochopit, i když děti nemám, obavu rodičů o budoucnost jejich dětí, ale kluk je teď šťastnej. Rodiče vždycky nemusí vědět, co je pro jejich děti nejlepší. A co si budeme povídat, rodiče mají velmi často, téměř vždy, odlišnou představu o budoucnosti svých dětí.
Význam spatření 8. divu světa bych nepřeceňoval, myslím, že spousta chlapů ho viděla, a nikterak to neovlivnilo jejich studijní budoucnost.
Tak to je ale generace, ktera ty vztahy navazovala uplne jinak. Co se me tyce, ja bych jako budouci tchyne spis hledela, jestli je snacha slusna a memu synovi oporou.
Nakonec ti ta z pomocne skoly spis bude chodit na stara kolena pomahat, nez nejaka vzdelana mrcha ![]()
@PaníBovaryová taky jsem to přehodnotila, proti tomu, co tu někdo psal, je slečna moc fajn.
Syn je chytrý a snad neudělá nějakou blbost.
@PaníBovaryová „Nakonec ti ta z pomocne skoly spis bude chodit na stara kolena pomahat, nez nejaka vzdelana mrcha.“
To jsem přesně já ta vzdělaná mrcha a tchyně je strážkyně patriarchátu, takže se jí nelíbí, že její syn nemá automatický full servis. Její nesouhlas s tím, koho si potomek našel dává už 20 let najevo tak, že k muži přistupuje tak jakoby byl vdovec nebo rozvedený. Jí by pusa upadla, kdyby měla říct moje jméno nebo mi jen ze slušnosti popřát k narozeninám.
@jita22 píše: Více
Jako snad ne no. Ale to je pak celkem v haji jakakoli zenska se trema detma, co si budeme povidat.
Vzdyt uvidite vsichni. Kdyz jim to nevydrzi, tak nevydrzi, je to normalni ze oba hledaji, koho vlastne k sobe potrebujou
Nase obe rodiny uz 15 let jsou zoufale z toho, koho jsme si to vybrali, podle nich se k sobe strasne nehodime. Vzdelani tedy ne, to mame stejne, ale jinak asi vsechno. Uprimne i kamaradi byli prekvapeni, ale kdyz videli ze nam to vyhovuje, prali nam to a dal to neresili. Mame uzasne dite a zatim se nerozvadime ![]()
Nekterym lidem by nevyhovoval nikdo. Ale na konci by tu peci zdarma a vubec ty vyhody chteli.
každý rodič chce aby jeho dítě bylo šťastné a spokojené žilo a jestli to bude s inženýrkou nebo s dělnicí je ve finále jedno. Například moje dospěla dcera chytrá, vzdělaná. Celé dětství jedničkářka, VŠ s červeným diplomem a vztahy vždy se sportovcema. Hokejisti, fotbalisti, jednoho si i vzala za manžela.. ![]()
@Aurafolis píše: Více
Ale to je taky hloupost. Ja mam kolem sebe několik holek se 3 dětmi. Lékařku, soudkyni, holky ve vedoucích pozicích.
Proč by žena se 3 dětmi měla být finančně závislá na chlapovi?
@PaníBovaryová píše: Více
Hele, moje babi se taky na tajňačku schoválala s dědou pod domem, protože pradědovi se moc nelíbil. Babi vydržela s ním až do dědovi smrti.
@bigl píše: Více
Tak jasne, zavisi to na dalsich okolnostech, ale moje kamaradka nahodou taky lekarka se ted se tremi detmi rozvadi a ruzove to tedy zrovna neni. Manzela presne chytla krize stredniho veku takze deti ani do stridavky nechce, to by pani milenka neocenila, a k cemu je ji, ze ma vzdelani na dobre prijmy, kdyz u nich je problem najit tyden v mesici aby nebyl nekdo nemocny doma…zavratne vyporadani ji taky neceka, kdyz byla 8 let doma, a vsechno slo na deti…nejmladsimu jsou 3, takze ji jeste par let skolkovych nemoci ceka, hlidani nema, rodice jsou v jinem meste.