Syn a jeho nová slečna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19176
18.9.26 06:01

Jinak pro zakladatelku - mým cílem je, aby děti byly v životě spokojené s tím co si vybraly. Prožily si prostě hezký život. Prakticky tu popisuješ moje tchány. On chytrý, zručný a velmi šikovný. Tchyně hloupá, naivní, bez rozhledu, ale zase milující, prorodinná a hodná. On by to taky dotáhl jinam kdyby její maloměšťáctví nestahovalo a nekotvilo tchána tam a v tom kde byli. Ale zase je třeba říci, že on si ji vybral, mají chytré a šikovné děti. Prožili spokojený život. On si i lokálně našel dobrého zaměstnavatele a měl hodně zahraničních příležitostí vycestovat. Ano, byla jiná doba a ani finanční možnosti nebyly takové, ale ve výsledku to zvládli skvěle. Ona si při dětech dodělala maturitu. Hodne cestovali po republice pred revoluci a později i okolní státy. I ted před 70 letí na dovolenou do zahraničí. Tchyni mam ráda, ale irituje me jak je hloupá a témata se hledají hodně těžko. Nech syna být. Taky bych tě neposlouchala. Treba mu to začne vadit a rozejdou se. Nebo dá přednost její osobnosti a vlastnostem, prožije s ní hezky život podle sebe. V 15 mají lidi plno plánu, ale co když je tvůj kluk založený prorodinne? Treba prave takovou holku podvědomě hleda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2382
18.9.26 06:05
@Černá Madonna píše: Více

To by ľutoval neskôr. Pripraviť sa poriadne na vysokú školu sa dá aj inak, ako začať znova od 0 na gymnáziu. Dúfam, že sa ti umúdry a dokončí rozrobenú školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.26 06:07

To je trochu rozdíl. Tvůj syn bude mít po maturitě. Tady slečna dokončila ZŠ.
Taky znám člověka, co má jen výuční list, ale jinak je to chytrý člověk s rozhledem. Na holcine je vidět, že rozhled nemá.

• Citovat
  • Upravit
33177
18.9.26 06:32
@jege píše: Více

Jenže na to si musí přijít hoch sám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35170
18.9.26 06:44
@Anonymní píše: Více

A jak to víš? Kolik času jsi s ní strávila? Kdo ví, jestli si z tebe s tou prací ve fabrice nedělá srandu. Na dnešní holku v tomhle věku mi to brutálně nesedí. Kdyby po té práci tak strašně toužila, tak už tam řece mohla být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.26 06:53
@arinecka píše: Více

Znam ji od dětství a to právě díky kroužku. Znám i její rodiče, vím, co s ní kdy řešili a neřešili za problémy.
Nedělá si legraci, nevím, jestli po ní touží, bere to jako fakt, dělá tam máma, půjde tam taky, ale rodiče chtějí, aby měla aspoň výuční list a neskončila jen se ZŠ.

• Citovat
  • Upravit
3032
18.9.26 07:09

V patnácti bych to tak neřešila. Těch slečen ještě může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2408
18.9.26 07:22

To je vůl. Vysvětli mu, že i na gymplu a VŠ bude mít předměty, které ho nebudou bavit, ale stejně se je musí naučit, aby prošel. Takže zatnout zuby, učivo si rozvrhnout na celý rok, času má dost.
Přeji pevné nervy. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
18.9.26 07:46

Tvůj syn asi nechodí s 18 letou holkou proto aby se s ní vodil za ruku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
18.9.26 07:51

Kdyby se raději učil na maturitu, místo vymyšlení nesmyslných plánů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31323
18.9.26 08:03

Jestli je v prvaku, bude mu brzo 16, ji je jeste 17. Realne nejsou od sebe tak daleko, navic oba chodi do prvaku.
Co se tyce ambicí, hele, jestli jsou jeho ambice opravdové, vydrží, a bud ji vytahne s sebou, nebo se rozejdou. Jestli nevydrží, nebude to jen tou holkou. Kazdopadne je to jeho zivot. Muzes mu to casem rict, jak to vidí, ale zbytecne se do toho nemelduj, nicemu nepomuzes, naopak ho můžeš vybičovat k odporu…
Moji mame se muj kluk taky nezdal dost na urovni. Dosahla akorat toho, ze sem se k nemu odstehovala jeste pred maturitou :roll:
Nerikam, ze me nikdy nenapadlo, jestli bych o tu vysokou tehdy vic nezabojovala, kdybych byla sama…ale je to muj zivot, muj boj, moje rozhodnutí.
Teď nastupuju prvni semestr na kombinovane studium, a muj nynejsi manzel z toho není nadšen. Ale ja chci, tak se s tim nějak porveme.
Chci tim tedy rict, ze je to na něm a v něm. Ne na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.26 08:06
@Mar__tanka1983 píše: Více

Je mu čerstvých 15, je narozen v létě a neměl odklad.

• Citovat
  • Upravit
31323
18.9.26 08:08
@jege píše: Více

Taky mohla zmenit skolu a nastoupit do prvaku podruhé… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1544
18.9.26 09:12

A proc pises, ze ji bude 18, a nenapises, kolik ji je, tedy 17? Prosinec je relativne daleko. Tvemu synovi je 15 a 16 mu asi taky nekdy vyhledove bude, ne?
Takze jsou o 2 roky. A jestli on je hodne vyspely a ma starsi kamarady, tak ho vnima jako vrstevnika. Ja v tehle dobe chodila se stejne starym klukem (ja 17 a on 15) a byl dusevne vyspelejsi nez mi 17leti spoluzaci z gymplu. Mame se tehdy nelibilo, ze chodim s mladsim klukem, porad me s tim otravovala, akorat to pak vedlo u me k tomu, ze jsem se ji s nicim nesverila, protoze by si akorat prisadila, a muj nazor neovlivnila ani v nejmensim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18245
18.9.26 09:25

Já ti nevím, ale gympl je podle mě mnohem náročnější, než většina jiných středních škol a maturita tam rozhodně nebude jednodušší než jinde.
Navíc jestli teda pak syn chce jít na VŠ, tak začínat ve 20 od prváku jen proto, že se bojí jít k maturitě, znamená, že VŠ bude končit ve 30. Já mám teda 3 děti a představa, že každé bude studovat do 30, tak je neuživím. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí