Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@PaníBovaryová píše: Více
Tak já tedy takové holky na základce jako spolužačky měla. Prostě takový maloměšťačky, co pocházely z rodin, kde nikdo vzdělání a kariéru neměl… a byly vedený k tomu, že žena má hlavně udržovat domácnost a starat se o děti. Navíc téhle je už 18, to není nějaké třináctileté děcko, co si bude myslet, že bude slavnou herečkou.
dnes ti hloupější chtějí být youtuberkami, to je vysněné povolání pro všechny, sen jít do fabriky se moc nenosí
@lucad77 píše: Více
a pořád by musela základku vyjít v 17, ne v 18 letech
@Anonymní píše: Více
Slečna bude asi trochu zaostalá když v 18 chodí s 15 letým klukem. Když vzpomenu na své mládí, tak v 18 mi připadaly divný i stejně starý kluci, natož aby mě zajímalo 15letý děcko. Ber to tak, že syn zabírá zkušenosti, příště postoupí o level víš. Obavy o budoucnost bych si nedělala, vždyť kdo znás zůstal s někým od 15let.
@lucad77 píše: Více
jo, vlastně, teď jsem to chtěla po sobě opravit
máš pravdu
@Alušáček píše: Více
tak pokud je pravdivá, tak zaostalá je určitě
Nevím, jaké je její přání, ale když jsme spolu mluvily o tom, co dál, tak říkala, že půjde do stejné firmy jako máma.
@lucad77 mentální postižení by mít neměla. Ale ani není adept na mensu.
@stinga píše: Více
Je to holt zodpovědná holka, sice není nejchytřejší, ale pokud potká někoho, kdo ji nebude jen využívat a ocení že je spolehlivá hospodyňka, může být šťastnější než kdekdo z nás…
No tak nezasahujte. Vy to řešíte, jako kdyby s tou slečnou měl nějakou společnou budoucnost. Což nejspíš nemá. Ten vztah pravděpodobně nepřežije střední školu, takže nějaké starosti o to, aby jednou jel do USA a měl svou vysněnou kariéru, mi přijdou hrozně předčasné… Přijde mi dost zvláštní, že osmnáctiletá holka něco vidí na patnáctiletém klukovi. To si popravdě neumím představit - a to jsem sama na mladší muže… Ale patnáct je za mě prostě dítě, kdežto osmnáct už dospělák. Byť takový hodně čerstvý dospělák…
To je smutné, jestli ji takto doma připravili o iluze.
Mladý člověk je má mít a snažit se pohnout zeměkoulí.
Ale je pravděpodobnější, že s rozejdou, než aby syn kvůli ní nastoupil na 12ky. ![]()
@andiedvorakova píše: Více
přesně, také mi to celé přijde krajně nepravděpodobné
Tak byla hraniční. Protože nějaký důvod ten odklad i to propadnutí mít musejí. I to že skoro v 18 chodí s patnáctiletým klukem. Což neznamená, že není dobrý člověk a že z ní jednou nebude třeba dobrá máma samozřejmě. Ale pochybuju, že si se synem budou dlouhodobě mít co říct.
V patnácti jsem chodila s klukem z učňáku s nevalnou pověstí. Dnes je to šikovný chlap a možná to dotáhl dál než já. Kde já teď mohla být, kdybych mu asi po 3/4 roce nedala kopačky. ![]()