Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@PaníBovaryová píše: Více
jo, je to její životní sen
třeba když napíše Ježíškovi, tak se jí to splní ![]()
@Anonymní píše: Více
a chodí určitě špinavá a v roztrhaných hadrech a zdraví na půl huby nebo vůbec ![]()
Nejspíš nezvládla nějakou střední. Takových je. Ani je nemusí pustit, ať nastoupí do dalšího ročníku. Tak nový začátek někde na učilišti.
Nás na to upozorňovala paní loni na dní otevřených dveří na zdravotní škole, ať si všichni uchazeči o obor zjistí u obvodní, že jsou způsobilí pro obor. Dává se sice potvrzení na přihlášku. Ale pak se jde pro potvrzení před praxí v nemocnici. Jak nesplní měsíc praxe ve třeťáku v nemocnici, protože doktorka napíše, že třeba je nějak nezpůsobilost, zdravotní komplikace. Tak je vůbec nepustí do čtvrťáku. Ve škole končí. Nemají, jak ji ukončit. A jsou tři roky střední v prd..li.
Příspěvek upraven 17.09.26 v 20:14
@stinga píše: Více
Proč ta ironie? Vy jste nikdy nepotkali člověka, který fungoval opravdu na takhle jednoduchém stylu? Žádné ambice, práce, ze které jdeš domů s čistou hlavou, nejpozději ve dvaceti šup na rodičák s prvním dítětem… pokud pochází z takového prostředí a je celkově jednodušší, tak jí to opravdu může připadat jako recept na super život. ![]()
@Livi92 píše: Více
Ještě ne. Nebo jsem si myslela, že z těch lidí vytloukli ideály rodiče. Safra, kdy jindy než v 18 má mít člověk velké ideály, nekonečné ambice a romantické sny? ![]()
vždyť jí zakladatelka nasazuje psí hlavu, prostě slečna je hrozná, hrozná, nejhroznější - takových stejných diskusí už tu pár bylo, dokonalý synáček, vynikající student s nejvyššími ambicemi a našel si nějakou špinavou starou kravku, která půjde pracovat ke kravám
Příspěvek upraven 17.09.26 v 20:21
V červnu dokoncila ZŠ, je prosincová, měla odklad a jednu třídu si vzala 2×.
Chce mít výuční list, což je za mě super.
Tak to synovi řekni jako jsi to napsala tady - vidím, že chodíš s xy, vím, že je moc fajn, jen máte každý rozdílné představy a bojím se, aby ses kvůli lásce nevzdal svých snů a ambicí.
Já osobně jsem se kvůli názoru kluka vykašlala na VŠ a teď si ji horko těžko dodělávám s dětmi za zadkem a je to velmi náročné. A znám i kluka, který mířil na VŠ, jeho slečna udělala výučák a měsíc potom „omylem otěhotněla přes antikoncepci“. Takže klučina místo VŠ šel makat, aby zajistil rodinu, no nedopadlo to, ještě mu nebylo 25, když se rozváděl.
Takže já bych to nepodceňovala a se synem promluvila. Ale ne stylem, že xy pro něj není vhodná, spíš jako že mám starost o něj a jeho plány.
Vždyť o ní opakovaně píše, že je hodná, milá, pracovitá… nikde nepíše, že je hrozná, hrozná a nejhroznější. ![]()
Ne, chodí čistá, zdraví, je to fajn holka, ale je bez rozhledu, máma tam pracuje, tak počítá s tím, že tam půjde taky.
Ne. Hloupější 18leté kusy chtěly být hérečkami, tanečnicemi latina nebo si myslely, že budou pařit celý život. Dneska by hérečky asi nahradily influ.
Nicméně nikdo nebyl tak realistický, aby si plánoval budoucnost ve fabrice ve městě.
Chlapci se viděli jako ředitelé zeměkoule, samozřejmě. Ať byli sebehloupější a nikdy nepřečetli knihu.
@Kelsey1 píše: Více
Taky si myslím, že to tak mohlo být…
Ale zakladatelka nad ní ohrnuje nosánek, protože její synek je přece na gymplu a má daleko vyšší cíle. ![]()
No není to až tak nic neobvyklého, takových rodičů znám docela dost, co posuzují ostatní jen podle vzdělání. ![]()
Za mě, je takové chování snobské a nadřazené… a právě takoví jedinci, u mě klesají na pravé hodnotě člověka.
Kamarád má jenom zakladku. Žádnou střední nepochodil dál jak do prváku. Je spolumajitel baru, má menší taxi službu a rozváží šifáky na lodě a jeho manželka je učitelka. ![]()
v osmnácti šel dělat, no.
@Černá Madonna píše: Více
No a ono to tak není. Slečna musí mít nějakou dg., nejpíš lehké mentální postižení, protože jinak si nedovedu vysvětlit, proč by dítě narozené v prosinci ještě dostalo odklad a šlo do 1. třídy až skoro v 8 letech.