Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jinak zakladatelko, já tě chápu.
Jestli holka propadla už na základce, tak bude mentálně dost slabá a rozumím tomu, že z toho nejsi „vydřená“.
Ale když synovi do toho budeš kecat, on si stejně asi nenechá, ne? Mně celkově přijde 15 let dost málo na to, začínat nějaký vážnější vztah. Asi bych doufala v to, že syn časem pochopí. Nicméně jestli spolu začnou sexuálně žít, tak věřím, že patnáctiletého kluka to může dost pobláznit a že ztratí pak kontakt s realitou a nebude logicky přemýšlet nad tím, jestli se k sobě hodí i jinak.
@Černá Madonna píše: Více
Malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti.
Já se na to dívám tak, že je mou povinností, aby děti vystudovaly. Co budou chtít a jak budou chtít. Samozřejmě v rámci určitých hranic. Mou povinností je, jim dát k tomu příležitost a největší možnou podporu.
Způsob, který naznačuje tvůj syn, by byl daleko za hranicí mé únosnosti. ![]()
DRŽ SE! ![]()
Dcera maturovala na gymplu loni. A to poslední, co bych si mohl myslet, že je tam maturita jednodušší. Nejtěžší maturity jsou z mého pohledu na průmyslovkách, pak na gymplech. Všechny ostatní školy jsou o několik levelů níž.
Prosím tě, ten potká ještě holek. Nic mu neříkej a buď na ni milá, nebo si ho poštveš proti sobě. O kondomech, doufám, ví.
Musis doufat ze to synovi casem dojde ze ma na vic… ale nezasahuj, muzes mu jen tak lehce naznacovat a navadet ho, aby to nepoznal a treba se ho zeptej, zda se s ni da i o necem zajimavem mluvit - zda ma vseobecny rozhled a tak…
. Sbira ted jine zkusenosti no
. Hlavne at holka neotehotni!!
@Anonymní píše: Více
Můj syn si našel v patnácti o dva roky starší slečnu.
Začali spolu sexuálně žít a první měsíce mu teda,,křáplo,, pořádně. Doma jsme si z toho dělali ale srandu. Tajně samozřejmě.
Přitom je holka super. Slušná, pokorná, velice příjemná, pracovitá.
Co se týče studií a budoucnosti, jsou taky každý jinde.
Tohle vůbec neřeš. Takových slečen ještě bude. A je dost možné, že na tuhle ještě budeš vzpomínat v nejlepším. ![]()
Jeej, není to jen taková “depka” po začátku školního roku, kdy na ně učitelé začali hrnout množství informací k maturitě? Já taky tenkrát v maturitním ročníku říkala, že jsem měla jít na učňák, že naše škola je k ničemu atd. Objektivně to vůbec špatná škola nebyla. Takhle bude dvacetiletý mezi patnáctiletými, asi moc nezapadne. A pojede fakt od nuly. Ať se radši našprtá na maturitu a na VŠ pak třeba trochu víc mákne. Držím pěsti. ![]()
@PaníBovaryová píše: Více
Mně to zas tak neuvěřitelný nepřijde. Ze středoškolských let si taky pamatuju vrstevníky, pro které byl tohle recept na dokonalý život. Žádné další učení na VŠ, jednoduchá práce a mzda taky zněla jako bůh vi jaká mega suma, když člověk zatím nezažil ten střet s realitou a výdaji za vlastní domácnost. ![]()
@Anonymní píše: Více
Ale to třeba bude synovi vyhovovat. Samozřejmě přeju synovi chytrou a hodnou holku, ideálně z rodiny, které funguje podobně jako ta naše, ne mazánka s přehnaným kapesným ani zakřiknutou šmudlu. Ale uvidíme, co přivede k nám domů. ![]()
@alialiali píše: Více
Ja třeba v 15 vůbec nepřemýšlela, jestli má někdo kolem mě přehled. Bavila jsem se s těmi, se kterými mi bylo dobře a se kterými mě něco spojovalo. Nepřemýšlela jsem v horizontu 10 let, jestli tenhle klud bude dobrý manžel nebo má slušně rozjetou kariéru. Ale když se ohlédnu zpět, vlastně se mi líbili celkem v budoucnu úspěšní chlapci. ![]()
@Klávesa289 píše: Více
Jako ze zacatku taky ne, ale postupne se to ukazalo ze tech temat moc neni a ze ten kluk je jinde, vyrostl v nefunkcni rodine atd. a zacal mi primo vadit. Trvalo to tak 3-4 mesice. U kluku to ale muze byt jinak a tohle jim na holce nevadi, hlavni je asi fyzicka pritazlivost… ![]()
@stinga píše: Více
Ono se nezavdecis. Kdyz si najde chytrou a schopnou, tak ej ta dura zas náročná a není rodinny typ😀, protože nepovije dve deti do třicítky… Tezko se zavděčit.
@Muž 1.2 píše: Více
On je právě na průmyslovce a na ten gympl se tenkrát dostal. Jenomže jsme nakonec zvolili tu průmku, což byla ta fatální chyba. Popravdě jsem ho k tomu přiměla spíš já. ![]()
Tvrdí, že se na ty odborné předměty zkrátka nenaučí, protože ho nebaví ani nezajímají. A v budoucnu mu to bude k ničemu, protože chce jít na pedagogickou VŠ.
Chce učit matematiku a chemii. Což tahle škola zrovna nijak dopodrobna nemá.
Doučování z matematiky jsem mu sehnala, kam i doposud chodil. Teď na začátku září řekl, že to tady nedá a že má pos. ranej celej život atp.
A že na ten gympl měl přestoupit už ve druháku.
Tvrdí, že tam by ho to bavilo a může si vybrat z čeho bude maturovat, kdežto tady ne.
Je to obor ekonomika a podnikání. Psychika to asi bude…vysvětluju mu to horem dolem ať to tady už dokončí a pak ať si na ten gympl teda jde.
Každopádně, celý tento týden chyběl a už tam odmítá jít. Asi se úplně zbláznil a mně už tečou nervy taky. Vysvětlujou mu to i kamarádi ze třídy a je to prd platný. Tak vůbec nevím co bude. Jen doufám, že se snad brzy vzchopí a začne zase fungovat.
Jinak všem, kteří na mě reagovali, moc děkuji za psych. podporu.
![]()
Tak to ale mění celý pohled na věc.
I tak se drž, ale teď už se teda držte všichni! ![]()
@Muž 1.2 píše: Více
Děkuji moc. ![]()
No, pohnojila jsem mu to. ![]()
Já vím, jsem blbá, je to moje vina… ![]()