Syn a kamarádi - první třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15293
6.9.21 20:45

Opravdu už se prvňácci posmivaji spoluzakovi, kdy to stihly, vždyť dnes byly ve škole 4den, sotva se rozkoukaly. Nenamlouva si to náhodou? Pokud se mu opravdu posmivají a bude trvat dal, tak by se těch dětí zeptala proč to dělají, nebo to řešila s učitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 19:04

Syn si našel ve škole kamaráda. Dneska mě zastavila jeho maminka, že si nepřeje, aby se spolu kluci kamarádili, že na něj náš má špatný vliv. Když jsem se ptala v čem, nebyla schopná odpovědět. Syn není žádný svatoušek. Vím, že je akční, ale není zlý. I podle učitelky je ten druhý kluk horší, že náš si dá říct a spíš to táhne ten kamarád. Taky z toho nejsem nadšená (přinesl si od něj nové vulgarismy), ale chápu, že nemůžu chtít, aby měl kamaráda „mouchy snezte si mě“, to by nebylo vhodné ani pro jednoho.
Jak byste na takovou maminku reagovaly?

• Citovat
  • Upravit
8791
10.1.22 19:12

Paní bych řekla to, co říkala učitelka. Že kluci jsou jeden jak druhej, tak si nemáte co vyčítat. A že ten tvůj aspoň ví, kdy přestat. A těžko budeš sedět ve třídě a držet je od sebe, že… tak ať si ona tomu svymu klidně reken, ať se s tvým nebaví, však třída je plná jiných dětí
Ale oni, pokud budou chtít, tak se stejně bavit budou, nic nenadelate ani jedna. Naši kluci měli ve školce kamaráda, kterého bych nejradši vystrelila na měsíc, doteď nechápu, proč se s ním kamaradili, ale fakt mě nikdy nenapadlo jít za jeho matkou a říkat jí to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
10.1.22 19:12
@Anonymní píše:
Syn si našel ve škole kamaráda. Dneska mě zastavila jeho maminka, že si nepřeje, aby se spolu kluci kamarádili, že na něj náš má špatný vliv. Když jsem se ptala v čem, nebyla schopná odpovědět. Syn není žádný svatoušek. Vím, že je akční, ale není zlý. I podle učitelky je ten druhý kluk horší, že náš si dá říct a spíš to táhne ten kamarád. Taky z toho nejsem nadšená (přinesl si od něj nové vulgarismy), ale chápu, že nemůžu chtít, aby měl kamaráda „mouchy snezte si mě“, to by nebylo vhodné ani pro jednoho.

To je tezky…jak jsou ti kluci stari? Snazila bych se synovi domluvit, aby se chovali sporadane, ale kdovijaky vliv ta promluva mit nebude. Tezko synovi zakazes kamarada, s kterym je ve tride…je malasance, ze to ovlivnis…tak bych to rekla i te jeho matce, jestli budes mit prilezitost se s ni bavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
10.1.22 19:13

No zeptala bych se ji jake navrhuje realne reseni? Jakoze na sebe 9 let nepromluvi?
Osobne bych zkusila jakousi mediaci. Tj sejit se vy, rodice spoluzaka a ucitelka. Rict si jak se deti chovaji, jak vyresit nesoulad bla bla. Vy rodice tam nejste, jeho matka tezko muze vedet jak se chova jeji syn ve skole. Tohle je od te matky dost kratkozrake.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.1.22 19:20
@Anonymní píše:

Matka je kráva a neuděláš s tím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 19:33
@Midaku píše:
Paní bych řekla to, co říkala učitelka. Že kluci jsou jeden jak druhej, tak si nemáte co vyčítat. A že ten tvůj aspoň ví, kdy přestat. A těžko budeš sedět ve třídě a držet je od sebe, že… tak ať si ona tomu svymu klidně reken, ať se s tvým nebaví, však třída je plná jiných dětí
Ale oni, pokud budou chtít, tak se stejně bavit budou, nic nenadelate ani jedna. Naši kluci měli ve školce kamaráda, kterého bych nejradši vystrelila na měsíc, doteď nechápu, proč se s ním kamaradili, ale fakt mě nikdy nenapadlo jít za jeho matkou a říkat jí to…

Me za matkou taky ne, ale momentálně jsme toto téma řešili s učitelkou, že si nepřejeme, aby syna s jedním klukem spojovala pri skupinovych pracích atd. Jsou to druháci, a náš mladej přišel s tim, že aby mohl mít děti, musí mít sex, on mi to říkal a koukal na mě jak péro, mami, že nemusim, vid? A pak pri nějakým úkolů mu ukázal obrazek v učebnici a, že je to sex..
Moje dítě o tomhle tematu nemá páru :roll: a úplně si nepřeju, aby mu o tomhle povídal spolužák, myslim, že na tom maj ještě čas, a nechala bych to na učitele az to budou mít v osnovach..

• Citovat
  • Upravit
417
10.1.22 19:43

No jak bych reagovala nevím, ale minimálně bych se zamyslela, jestli je fakt paní PÍP anebo řekla nahlas jenom to, co si ostatní maminky myslí taky. Protože je opravdu zlobení a zlobení. Syn je zatím ve školce ale občas opravdu neposlouchá ani paní učitelky, divoce lítá ječí, vždycky příjde z procházky špinavý jak vepřík apod., zkrátka patří mezi nejdivočejší, nicméně nedělá naschvály, nic se zlým úmyslem, dětem se nevysmívá, nebije je atd, naopak umí se podělit, pohladit, pochválit i objemout. Ostatní děti ho mají rady, smějí se jeho dovádění a asi je občas strhne k blbostem, takže by se taky dalo říct, že nemá dobrý vliv. Nicméně nikdy mi žádná maminka nic neřekla ani v nejmenším. A pak tam mají kluka, který učitelky docela poslouchá, nedivočí, nicméně když se učitelky chvíli nekoukají, děti bije a štípe. Učitelky se to snaží řešit, ale stejně to pořád alespoň občas dělá už dva roky. A žádná maminky by nebyla ráda, kdyby zrovna on měl na její dítě jakýkoli vliv :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
10.1.22 19:43
@Anonymní píše:
Me za matkou taky ne, ale momentálně jsme toto téma řešili s učitelkou, že si nepřejeme, aby syna s jedním klukem spojovala pri skupinovych pracích atd. Jsou to druháci, a náš mladej přišel s tim, že aby mohl mít děti, musí mít sex, on mi to říkal a koukal na mě jak péro, mami, že nemusim, vid? A pak pri nějakým úkolů mu ukázal obrazek v učebnici a, že je to sex..
Moje dítě o tomhle tematu nemá páru :roll: a úplně si nepřeju, aby mu o tomhle povídal spolužák, myslim, že na tom maj ještě čas, a nechala bych to na učitele az to budou mít v osnovach..

Tomuhle zabránit nejde, bude se s ním bavit o přestávkách. Nezabránili tomu ani naši rodiče před dvaceti lety, ani jejich před čtyřiceti. Natož dneska v době, kdy děti umí s počítačem jako dospělej a vyjedou tam na ně informace o všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 19:49
@Anonymní píše:

ten kluk určitě doma řekl, že ho tvůj kluk navádí :-)

měli jsme takovýho divokýho kluka ve školce, no syn taky není svatoušek, naštěstí dobrá učitelka všechno zvládla na jedničku a jsem ráda, že chlapečka, ikdyž mi nevadí potkává teď syn už jen na chodbě ve škole, protože mi stačí i těch pár poznámek za které si může sám, s tímto poťouchlíkem by těch poznámek bylo 3× víc a nemluvím o tom, že si je učitelky často pletly ;)

• Citovat
  • Upravit
529
10.1.22 19:56
@Anonymní píše:

Tak tohle mi přijde taky přehnaný. Rozumím, že ti to úplně nevoní, ale máš se k tomu postavit čelem, říct mu, že je to pravda, něco málo mu k tomu říct a je to. Jestli se o tom kluk zmínil, protože zrovna viděli něco v učebnici a nevypráví jím o tom celej den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 20:04
@Vercsi148 píše:
Tak tohle mi přijde taky přehnaný. Rozumím, že ti to úplně nevoní, ale máš se k tomu postavit čelem, říct mu, že je to pravda, něco málo mu k tomu říct a je to. Jestli se o tom kluk zmínil, protože zrovna viděli něco v učebnici a nevypráví jím o tom celej den…

Není to jediný problém s tímhle klukem, znám jeho rodiče, obrázek s tim neměl nic společného.. Takže zrovna tohohle kluka řešit už je vážně potřeba.. Jak je nějaký zle, slyšíme doma jen jeho jméno.. Uz našemu aspon nekrade a neničí pomůcky :mrgreen: jako nebaví mě kupovat pomůcky cizímu klukovi :nevim: takže tohle byla spíš taková poslední kapka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.22 20:17

@kalie jsou to prvňáci a podle mě nedělají nic hrozného. Prostě kluci. Nenosí nic zničeného, nemají šrámy, neperou se.
Jen si vykládají o zbraních, co si pořídí, až budou velcí.
Náš se dělí o svačinu, což se paní taky nelíbí. To jsem synovi rozmlouvala, ale on nejí, tak se rád podělí :lol: Není to nic závadného, většinou má jen ovoce a zeleninu. Ale chápu, že se to mamince nelíbí, už kvůli Covidu.

@Šarlota4 opravdu to nemám chuť s maminkou řešit. Je to její problém, ne můj. Kdyby mu náš ubližoval, tak neřeknu. Kdyby někdo ubližoval, tak ten kamarád našemu, protože náš je poloviční…

• Citovat
  • Upravit
19388
10.1.22 20:48
@Anonymní píše:

Máš to synovi podat tak, aby to pochopil. Podle mě máte zvláštní pristup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.1.22 20:50

Asi bych matce řekla, ať se stará primárně o svoje dítě. Umím si představit, že by se dite zhledlo v někom, o kom bych si myslela svoje. Ale řešila bych to se svým dítětem, proč si myslím, že kluk xy není dobrý kamarád a proč ho třeba nechci na návštěvě. Nenapadlo by mě běhat za rodiči toho druhého dítěte, neb zastáván názor, že dítě je odrazem svých rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí