Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Me za matkou taky ne, ale momentálně jsme toto téma řešili s učitelkou, že si nepřejeme, aby syna s jedním klukem spojovala pri skupinovych pracích atd. Jsou to druháci, a náš mladej přišel s tim, že aby mohl mít děti, musí mít sex, on mi to říkal a koukal na mě jak péro, mami, že nemusim, vid? A pak pri nějakým úkolů mu ukázal obrazek v učebnici a, že je to sex..
Moje dítě o tomhle tematu nemá párua úplně si nepřeju, aby mu o tomhle povídal spolužák, myslim, že na tom maj ještě čas, a nechala bych to na učitele az to budou mít v osnovach..
Máš to dítěti vysvětlit, ne se spolehat, že se ti dozví za 5-6 let podle osnov.
Tvoje dítě bude akorát za trubku a pak bude věřit kde jakému bludů, co mu kdo pověsí na nos.
Když bude mít spoluzaka z věřící rodiny, kde obvykle dárky Ježíšek nenosí, tak si taky půjdeš stěžovat, že na to má tvoje dítě ještě čas?
@Svistice píše:
Máš to dítěti vysvětlit, ne se spolehat, že se ti dozví za 5-6 let podle osnov.Tvoje dítě bude akorát za trubku a pak bude věřit kde jakému bludů, co mu kdo pověsí na nos.Když bude mít spoluzaka z věřící rodiny, kde obvykle dárky Ježíšek nenosí, tak si taky půjdeš stěžovat, že na to má tvoje dítě ještě čas?
Neboj, Ježíšek uz ve škole taky proběhl, ale že by museli v druhé třídě děti probírat sex si nemyslim. Jestli vám takovy debaty mezi 7mi letymi dětmi nevadi, tak prosím ![]()
@Anonymní píše:
Neboj, Ježíšek uz ve škole taky proběhl, ale že by museli v druhé třídě děti probírat sex si nemyslim. Jestli vám takovy debaty mezi 7mi letymi dětmi nevadi, tak prosím
My jsme to normálně probírali v tom věku. Na dětské úrovni pochopitelně, ale ubránit se tomu nejde.
@Anonymní píše:
Neboj, Ježíšek uz ve škole taky proběhl, ale že by museli v druhé třídě děti probírat sex si nemyslim. Jestli vám takovy debaty mezi 7mi letymi dětmi nevadi, tak prosím
Tak zaprvé silne pochybuji, že nějaký obrazek v ucebnici druháky mohl evokovat cokoliv spojeného se sexem.
On na tom asi spoluzak bude podobne, jako vaše dítě - nebude mít žádné faktické info, jen co nekde zaslechl či viděl, bez řádného a vhodného vysvětlení či informací. To pak ty bludy a polopravdy jen kvetou.
A já fakt nemám problém vysvětlit dítěti, že opravdu, když bude chtít mít děti, tak musí mít sex, absolvovat ivf nebo dítě adoptovat. ![]()
@Anonymní píše:
Me za matkou taky ne, ale momentálně jsme toto téma řešili s učitelkou, že si nepřejeme, aby syna s jedním klukem spojovala pri skupinovych pracích atd. Jsou to druháci, a náš mladej přišel s tim, že aby mohl mít děti, musí mít sex, on mi to říkal a koukal na mě jak péro, mami, že nemusim, vid? A pak pri nějakým úkolů mu ukázal obrazek v učebnici a, že je to sex..
Moje dítě o tomhle tematu nemá párua úplně si nepřeju, aby mu o tomhle povídal spolužák, myslim, že na tom maj ještě čas, a nechala bych to na učitele az to budou mít v osnovach..
Tak bys mu to měla říct ty. Já se to taky dozvěděla v tomhle věku od spolužaček a byl to dost hnus. Tohle dětem neudělám, takže vysvětluju dětem 3 a 5 let přiměřeně věku.
@Svistice píše:
Tak zaprvé silne pochybuji, že nějaký obrazek v ucebnici druháky mohl evokovat cokoliv spojeného se sexem.
On na tom asi spoluzak bude podobne, jako vaše dítě - nebude mít žádné faktické info, jen co nekde zaslechl či viděl, bez řádného a vhodného vysvětlení či informací. To pak ty bludy a polopravdy jen kvetou.
A já fakt nemám problém vysvětlit dítěti, že opravdu, když bude chtít mít děti, tak musí mít sex, absolvovat ivf nebo dítě adoptovat.
Jakože jsem si to já, nebo syn vymyslela?
jako proč? Prostě dělali v hodině spolu nějakou práci, slova, která mají dva významy, v učebnici bylo torzo těla v obleku, s motýlkem..to mi syn ukázal v učebnici, že mu xy rekl, že je to sex, na to jsem mu rekla, že to sex není, tečka
o pár dní později přišel s dalšíma řečma o sexu od xy, jako jednou ok, ale když o tom 7lety dítě mluví opakovaně, už mi to úplně ok nepřijde ![]()
@Anonymní píše:
Za nás to tak bylo také. Tomu se fakt nevyhneš. Buď si syna poučíš sama, nebo to udělají spolužáci… A rozsazovat je kvůli tomu… No comment
Jako by se to nedozvěděl od někoho jiného. Navíc už to co, tak tomu nezabráníš.
Mimochodem, cos mu odpověděla?
@Anonymní píše:
Jakože jsem si to já, nebo syn vymyslela?jako proč? Prostě dělali v hodině spolu nějakou práci, slova, která mají dva významy, v učebnici bylo torzo těla v obleku, s motýlkem..to mi syn ukázal v učebnici, že mu xy rekl, že je to sex, na to jsem mu rekla, že to sex není, tečka
o pár dní později přišel s dalšíma řečma o sexu od xy, jako jednou ok, ale když o tom 7lety dítě mluví opakovaně, už mi to úplně ok nepřijde
Já nepochybuji, že kamarád si může myslet, že cokoliv s tělem je sex. Což je ale blbost.
Kdybys mu to vysvětlila, ne ho zazdila, tak možná mohl toho borce, co si myslí, jak je chytry, když zná slovo sex a plácá o tom blbosti, uzemnit, a nemusela jsi řešit nevhodnou přiblblou sexuálně laděnou konverzaci mezi druháky a rozsazovani. ![]()
@Anonymní píše:
Za nás to tak bylo také. Tomu se fakt nevyhneš. Buď si syna poučíš sama, nebo to udělají spolužáci… A rozsazovat je kvůli tomu… No commentJako by se to nedozvěděl od někoho jiného. Navíc už to co, tak tomu nezabráníš.Mimochodem, cos mu odpověděla?
Asi tak…
@Anonymní píše:
@kalie jsou to prvňáci a podle mě nedělají nic hrozného. Prostě kluci. Nenosí nic zničeného, nemají šrámy, neperou se.
Jen si vykládají o zbraních, co si pořídí, až budou velcí.
Náš se dělí o svačinu, což se paní taky nelíbí. To jsem synovi rozmlouvala, ale on nejí, tak se rád podělíNení to nic závadného, většinou má jen ovoce a zeleninu. Ale chápu, že se to mamince nelíbí, už kvůli Covidu.@Šarlota4 opravdu to nemám chuť s maminkou řešit. Je to její problém, ne můj. Kdyby mu náš ubližoval, tak neřeknu. Kdyby někdo ubližoval, tak ten kamarád našemu, protože náš je poloviční…
Hele ptala ses na nazor, ani jedna v te skole nejste. Obe vite houby jak se tam Vase deti chovaji a v jakem kontextu. Proste to nebude cernobile. Nicmene ja te chapu, me by takova matka taky nastvala, zvlast bez nabidky reseni jak to mas jako provest.