Syn a marihuana

Napsat příspěvek
Velikost písma:
603
15.2.16 10:36

Tak ono záleží na tom, jak moc v tom kluk lítá. V tomhle věku jsem hulila taky, a kolem mě naprostá většina lidí (a to jsme byli z gymplu, takže by člověk čekal nějakou úroveň), ale vždycky jen tak rekreačně, sem tam na kalbě… někdo víc, někdo míň, ale zkusila to snad naprostá většina. Doma o tom věděli, řekli mi ať si dávám bacha a neblbnu, a věřili mi. A dneska jsem za to ráda, díky tomu jsem neměla potřebu dělat to na truc. Nikdy jsem neměla žádný příznaky závislosti, dávali jsme si s kámošema na dobrou náladu, a když nebylo, no tak prostě nebylo, a nikomu to nechybělo. Znala jsem kluky co dávali brko každej den, a prospívali bez potíží, odmaturovali se samýma, a dneska mají titul a úspěšnou práci. Čímž nechci říct, že jim k tomu tráva pomohla (to asi těžko), ale zároveň z nich neudělala vyhulený smažky. Myslím, že aby člověk dopadl jako J. X.Doležal, musel by konzumovat v řádu desítek let… A nevím o nikom, pro kdo by skrz trávu spadnul do tvrdejch drog.
Taky si myslím, že nutně nemusí dealovat, možná to má pro vlastní potřebu na delší dobu, nebo nosí kámošům, ale šestnáctiletej kluk se z trávy fakt neobohatí, to by musel mít za barákem políčko…

Jako rodič bych si s ním promluvila, ale čím větší aféru z toho budete dělat, tím víc bude hulit na truc - tolik moje zkušenost. A posílat na léčení… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.2.16 10:37
@radkka píše:
Myslíš, že je bude trápit, že se doma nebude chlastat jim před očima? :think: Chudinky.

Myslím to, že jsi ke všem závislostem tak tolerantní. :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
20767
15.2.16 10:39
@Kobliha51 píše:
Myslím to, že jsi ke všem závislostem tak tolerantní. :potlesk: :potlesk:

Tolerantní, když mi nepřijde normální doma pít? Asi špatně čteš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.16 10:41

Přítel hulí už od 15 let, je normální pracující chlap, starající se o rodinu a vnímá co mu říkám i když se zhulí :mrgreen: ale ono to na každého působí jinak, na mě to třeba působí katastrofálně, jsem pak zaseklá a nejsem schopná něco vnímat. Pokud to na syna působí špatně a je to viditelné, zatrhla bych mu to. Anonymka J.

• Citovat
  • Upravit
5420
@radkka píše:
Však já netvrdím, že hulit je správné, jen mě fascinuje kolik lidí to tu odsuzuje a zajímalo mě, kolik z nich doma pije, což mi přijde jako jeden z nejhorších zvyků - alkohol je normální, běžný, nasává se doma, venku, na výletě.

No a já se tu snažím říct, že stejně jako s chlastem, to je v této době s marihuanou..Podceňuje se, zlehčuje, nikdo už nepozastaví nad zhuleným, bere se to jako běžná součást a potom, však i tady na amiminu se spousta lidí nebojí přiznat, že si občas zahulí. Rodiče s malými dětmi :zed: Však už je legální mít 5 rostlin, co bude dál? Vždyť dnes už běžně rodiče nechávají nezletilé pít a lézt po zábavách :nevim: Ale máš pravdu, taky nechápu, když se někdo nad jedním pozastaví a nad druhým ne…

Příspěvek upraven 15.02.16 v 10:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@radkka píše:
Však já netvrdím, že hulit je správné, jen mě fascinuje kolik lidí to tu odsuzuje a zajímalo mě, kolik z nich doma pije, což mi přijde jako jeden z nejhorších zvyků - alkohol je normální, běžný, nasává se doma, venku, na výletě.

To je snadný. Alkohol je droga, s níž máme bohaté zkušenosti, nejen kulturní, ale i genetické. Je podstatně větší pravděpodobnost, že ho zvládneme užívat rekreačně.

S trávou je větší pravděpodobnost, že se to „zvrtne“.

Jak píšu, mám v rodině blbou zkušenost s tou „nevinnou“ trávou. S alkoholem ne. Což je zvláštní, když uvážíme, že pijou všichni a hulí menšina (mladá) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
15.2.16 10:42
@ksafnika píše:
Kdyz to je tezky. pravdu mate vsichni - u jednoho to muze skoncit az u tvrdejch drog, druhej muze prohulit celej zivot a nemit zadny problemy. jenze to predem nepoznate.Asi bych to stavela na tom, ze v 16 za nej opravdu jeste nesou odpovednost rodice a nejak to resila.(Tim nemyslim posilani do lecebny za travu :mrgreen: :mrgreen: :lol: ) Rozumne, promluvit si, hlidat v jakym stavu se vraci…

Souhlasim. Asi vsichni bychom chteli, aby nase deti nepily, nehulily, nesoulozily (ted se bavim o starsich, tak 15+), ale uprimne, jak moc to je realne? Idealni je mit s ditetem otevreny vztah a na rovinu s nim komunikovat, ale clovek se v puberte muze pekne zabejcit. A 24hodin denne 7 dni v tydnu nikdo svoje dite neuhlida. Takze normalne rikat svuj nazor, sledovat jak se chova atd., ale kdyz na mladyho zakladatelka vlitne s lecebnou, tak se obavam ze u nej moc pochopeni nenajde a jen si tu travu schova nekde jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.2.16 10:45
@Bábrdl píše:
To je snadný. Alkohol je droga, s níž máme bohaté zkušenosti, nejen kulturní, ale i genetické. Je podstatně větší pravděpodobnost, že ho zvládneme užívat rekreačně.

S trávou je větší pravděpodobnost, že se to „zvrtne“.

Jak píšu, mám v rodině blbou zkušenost s tou „nevinnou“ trávou. S alkoholem ne. Což je zvláštní, když uvážíme, že pijou všichni a hulí menšina (mladá) :nevim:

Máš nějakou statistiku užívání marihuany a alkoholu? Kolik lidí končí na psychiatrii díky marihuaně a kolik díky alkoholu? Nemyslím to zle, upřímně bych si ráda přečetla přesná čísla. V mém okolí totiž naopak vede alkohol, ale znám i vypatlané marihuanou. Rozhodně bych neřekla, že hulí nějak výrazně mladí, naopak v mém okolí je to většina 35+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
15.2.16 10:47

Ach jo, co mě čeká až mi vyroustou :,( :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
15.2.16 10:48

Seber mu to a počkej až přijde sám…pak si o tom promluvte, tady dost záleží jaký máte vztah… já osobně bych to netolerovala a ani nesnažila přehlížet, to je teď tráva ale u málokoho to jí končí. Zkus nějakou poradnu, psychologa tam ti poradí určitě lépe než tady kde se dělí mamky na dva tři tábory. Nicméně situaci bych já nepodceňovala. Hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
15.2.16 10:51
@sunshinegirl píše:
PS: Jako mít moje děcko doma mariánku v pytlíčcích většího množství, tak je mi jasné, že je dealuje a to by mu tedy neprošlo, to by zkusil jednou.

A co udelas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.2.16 10:52
@radkka píše:
Máš nějakou statistiku užívání marihuany a alkoholu? Kolik lidí končí na psychiatrii díky marihuaně a kolik díky alkoholu? Nemyslím to zle, upřímně bych si ráda přečetla přesná čísla. V mém okolí totiž naopak vede alkohol, ale znám i vypatlané marihuanou. Rozhodně bych neřekla, že hulí nějak výrazně mladí, naopak v mém okolí je to většina 35+.

Určitě je v absolutních číslech víc problémů s alkoholem, právě proto, že ho pijou prakticky všichni.

Ale myslím, že jedna dvě generace a dozvíme se, jestli lze rekreačně hulit stejně (ne)snadno jako rekreačně chlastat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
15.2.16 10:55
@Jenda Tomíček píše:
Marihuana je povznášející rostlina měla by se prodávat v trafikách místo cigaret. Syna bych určitě za její užívání netrestal.
Při užívání se mu zlepší reflexy a nadhled na svět.

No tak pořád se tu bavíme o 16ti letém klukovi co měl podobný problém už loni. Ať už bys mu v té skříni našel karton nebo alkohol, pořád to neni úplně cajk. Natož marihuanu. Co si budem povídat - nelegální to stále je.

Nejsem žádná citlivka, sama kouřím od patnácti, ale marihuana je podle mě skutečně něco jiného. O zlepšení reflexů silně pochybuji, znám pár huličů a jejich reflexy jsou naopak silně pod průměrem, nemluvě o jejich výrazu ve tváři, nepřítomnému pohledu a vláčných pohybech.
A to ani nemluvím o tom, že z toho se pak velmi snadno a rychle přechází na silnější (tvrdé) drogy.

Já nevím no… jako když si dá brko dospělý mužský a dá si třeba dvě za týden tak mi to nepřijde… ale když vidím 16ti letého kluka co dealuje a sám tahá jedno brko za druhým tak bych ho profackovala. Stejně jako s cigárama. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Paní negrová
15.2.16 10:55

Crack

@Jenda Tomíček souhlasím s jendou já svýmu dítěti na zlepšení nálady dávám crack 8)

• Citovat
  • Upravit
20767
15.2.16 10:56
@Bábrdl píše:
Určitě je v absolutních číslech víc problémů s alkoholem, právě proto, že ho pijou prakticky všichni.Ale myslím, že jedna dvě generace a dozvíme se, jestli lze rekreačně hulit stejně (ne)snadno jako rekreačně chlastat…

Já si myslím, že lze, ale je to jen můj osobní názor a ráda jednou uvidím oficiální studie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí