Syn dostal chodítko k Vánocům - vyměnit hned nebo počkat?

711
2.1.12 23:29

Syn dostal chodítko k vánocům - vyměnit hned nebo počkat?

Řeším problém co s chodítkem, které dostal syn (3.měs) k vánocům http://www.slune-cz.cz/…ko-cam-bubu/. Dopředu upozorňuji, že nechci debatu o vhodnosti - už jsem se dočetla, že chodítka se nemají používat. Můj problém je v tom, že nechci být nevděčná a říct dárci, aby dárek vyměnil nebo vrátil. Sama ho prodat nechci, protože by dárce časem zjistil, že ho nemám. Myslíte, že by se dalo chodítko použít k něčemu jinému? Má hrací desku, která lze vyndat a je z toho stoleček. Mám teda být nevděčná a poprosit o výměnu nebo počkat (ztratí hodnotu) až bude potřeba a využít ho k něčemu jinému? To je tak když se příbuzní nezeptají co prcek potřebuje a kupují dárky jak zběsilí - viz chodítko nebo druhá hrací deka, máme jí už dva měsíce. A přitom je takových věcí, které bych pro prcka potřebovala a musela jsem si je koupit (nosítko, lehátko atd). Je mi to tak líto :( , ale nevím co s tím. Prosím poradte nechci je zklamat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
2.1.12 23:33

já bych hned vyměnila… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
2.1.12 23:34

Chodítko schovej do skříně, prckovi dej na hraní jen ten sundavací pult ;). Zatím můžeš tvrdit že je na to prcek ještě malej, tak že je to schovaný, později žes na to ale úúúplně zapoměla… a před vánoci to někomu střelíš nebo vyměníš, bo to už na to prcek bude velkej :D.

• Citovat
  • Upravit
25324
2.1.12 23:35

Já bych si klidně řekla,že ho chci vrátit,a že si za to klidně v tom obchodě vyberu něco jiného.
a jednala bych rychle,čas se na vrácení krátí.
Pokud bylo zakoupeno na netu,tak máš 14 dní,a vrátí ti peníze.
A myslím,že je nezklameš ;) řekni,že jsi moc ráda,že mu to koupili,ale že ti to prostě doktor nedoporučil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
2.1.12 23:36
kate02 píše:

Asi to bude nejlepší, ale jak to mám dárci říct.Mám mudát přečíst zprávu České pediatrické společnosti nebo to jemoc drastické?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
andela píše:
Chodítko schovej do skříně, prckovi dej na hraní jen ten sundavací pult ;). Zatím můžeš tvrdit že je na to prcek ještě malej, tak že je to schovaný, později žes na to ale úúúplně zapoměla… a před vánoci to někomu střelíš nebo vyměníš, bo to už na to prcek bude velkej :D.

to je taky možnost :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
andela píše:
Chodítko schovej do skříně, prckovi dej na hraní jen ten sundavací pult ;). Zatím můžeš tvrdit že je na to prcek ještě malej, tak že je to schovaný, později žes na to ale úúúplně zapoměla… a před vánoci to někomu střelíš nebo vyměníš, bo to už na to prcek bude velkej :D.

Tohle bych nedokázala, neumím lhát :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
2.1.12 23:38
momi33 píše:
Já bych si klidně řekla,že ho chci vrátit,a že si za to klidně v tom obchodě vyberu něco jiného.
a jednala bych rychle,čas se na vrácení krátí.
Pokud bylo zakoupeno na netu,tak máš 14 dní,a vrátí ti peníze.
A myslím,že je nezklameš ;) řekni,že jsi moc ráda,že mu to koupili,ale že ti to prostě doktor nedoporučil.

Bylo to koupené na netu, ale těch čtrnáct dnů už vypršelo, koupili to někdy v listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.1.12 23:39
hefilka píše:
kate02 píše:
Asi to bude nejlepší, ale jak to mám dárci říct.Mám mudát přečíst zprávu České pediatrické společnosti nebo to jemoc drastické?

Já bych to napřed nějak diplomaticky nadnesla, že se teď prostě ví, že pro děti to není vhodný, že jim to může ublížit, … No prostě to, co většina lidí ví :oops: :mrgreen: a že do toho prcka nechci dávat. A kdyby dotyčnej protestoval, tak bych vytáhla to stanovisko ČPS :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
2.1.12 23:41
kate02 píše:
hefilka píše:
kate02 píše:
Já bych to napřed nějak diplomaticky nadnesla, že se teď prostě ví, že pro děti to není vhodný, že jim to může ublížit, … No prostě to, co většina lidí ví :oops: :mrgreen: a že do toho prcka nechci dávat. A kdyby dotyčnej protestoval, tak bych vytáhla to stanovisko ČPS :nevim:

Tak já se pochlapím a udělám to tak, jenom ta diplomacie bude těžká :? Jsem naučená „Darovanému koni na zuby nekoukej“ a zatím jsem nikdy nebyla nespokojená s tím co jsem dostala, je to pro mě nová situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.1.12 23:42
hefilka píše:
kate02 píše:
hefilka píše:
kate02 píše:
Já bych to napřed nějak diplomaticky nadnesla, že se teď prostě ví, že pro děti to není vhodný, že jim to může ublížit, … No prostě to, co většina lidí ví :oops: :mrgreen: a že do toho prcka nechci dávat. A kdyby dotyčnej protestoval, tak bych vytáhla to stanovisko ČPS :nevim:
Tak já se pochlapím a udělám to tak, jenom ta diplomacie bude těžká :? Jsem naučená „Darovanému koni na zuby nekoukej“ a zatím jsem nikdy nebyla nespokojená s tím co jsem dostala, je to pro mě nová situace.

je škoda, že to je tak drahá věc, mně je kolikrát taky líto, když malej dostane něco, co mu nakonec nechceme vůbec dát… Ale prostě jeho zdraví je pro mě přednější… :oops: Menší věci a tak prostě „schovávám“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
2.1.12 23:47
kate02 píše:
hefilka píše:
kate02 píše:
hefilka píše:
kate02 píše:
je škoda, že to je tak drahá věc, mně je kolikrát taky líto, když malej dostane něco, co mu nakonec nechceme vůbec dát… Ale prostě jeho zdraví je pro mě přednější… :oops: Menší věci a tak prostě „schovávám“ :mrgreen:

Mě je to taky líto,kvůli tomu že vím jakou to dá lidem práci něco vymyslet a sehnat a já bych to pak nechtěla. Budu za přecitlivělou matku, ale máš pravdu zdraví syna je přednější. Já takhle schovávám oblečení resp. jednou ho obléknu aby se vidělo že to nosí a jak mu to sluší, ale pak z toho „vyroste“ - naštěstí je to někdy pravda :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
2.1.12 23:53

Jo dárky od babiček některých jsou fakt prima :roll: , opěrné chodítko pro dítě k vánocům, které chodí od srpna samo … plyšáci různých velikostí, auto pro skoro mimina, se kterým si 5tile´ták už fáákt nehraje ani náhodou, a nakonec 2 sady lega autíček které obě už dáávno má …

a to jen proto, že se nepoučí a prostě se občas nezeptaj hele co mám koupit že. :zed:

takže to řeším s kým to jde tak, že sama řeknu co si jára přeje, klidně i sama koupím a předám, případně řeknu kde to mají a za kolik … až tedy na tchýni no … ta má jednou za čas světlou chvilku (tu máš peníze a kup co chceš …) ale za těch 6 let to bylo fakt párkrát …

jsem zvědava co nás čeká za týden k narozkám :twisted:

hefilko .. to není o lhaní … zatím to fakt prckovi dát nemůžeš, protože ještě nesedí a i kdyby, tak nedosáhne nohama na zem … a když to na ty 3 měsíce schováš, neřikej že na to trochunezapomeneš. A dárce k vám snad nechodí denně aby věděl kde to je ne?? ;)

• Citovat
  • Upravit
31594
2.1.12 23:56
hefilka píše:
kate02 píše:

Já bych stručně jednou či dvěma větama jen řekla, že je to nevhodné, ničí to záda. Spousta lidí nad tím vůbec nepřemýšlí, tak mu řekneš zřejmě úplně novou informaci a pokud má rozum, tak to vezme. (ale dala bych si bacha, za co chci vyměnit, aby ses nezmínila o nosítku a nepřihasil si to dárce s nějakou klokankou, to yb bylo z bláta do louže :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
2.1.12 23:56

Po dárci bych nechtěla aby dárek vyměnil. Řídila bych se heslem darovanému koni na zuby nekoukej. Když bych chodítko nechtěla, schovala bych ho a posléze prodala. Jestli je na něm nějaká část, která se dá i jinak použít využila bych toho. Připadala bych si nevděčně a taky naopak bych o člověku, který mi vrátil dárek na výměnu bych si myslela, že je nevděčný (pokud mu výměnu sama nenabídnu, když tápu..). Taky Ti nemuseli dát nic, byla bych ráda, že na nás myslí, a že chtěli udělat prckovi radost. Používat to nemusíš, ale ani žádat výměnu přece. Pokud to tedy není např. tvoje sestra, nebo jakýkoliv jiný člověk, kterému takové věci můžeš klidně říct (což asi není, jinak bys to neřešila). Když se mi nějaký dárek nelíbí, neřeším, poděkuji a jsem ráda, že si na mě dotyčný vzpomněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí