Syn dostal za lhaní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
1.1.20 22:22
@Mosie píše:
@LaPaloma
Naprosto se vším souhlasím! Zapojilas zdravý selský rozum a podařilo se ti dceru vychovat tak, že funguje jako normální člověk. Respekt!

Mj. mě zde nejvíc rozsekala hláška:

„Vi, ze kdyby rekl pravdu, tak ho rodice budou,,mučit “…“

Z toho je vidět, že pisatelka absolutně nechápe problém. Také mne tu fascinují další podobné hlášky, z nichž je naprosto jasné, že diskutující matky nikdy podobný problém neřešily, absolutně tomu nerozumí, a dávají rady, které v praxi musí nutně selhat. Ve všem vidí „nepochopení“, „strach“, či přímo šikanu ze strany rodičů. Negativní vlastnosti dítěte včetně opakovaného lhaní, které trvá už několik let, jsou přehlédnuty, a hlavní mantra je „jen po dobrém, on se chudáček jenom bojí“… Ano, bojí se tak strašně moc, že neváhá opakovaně lhát rodičům, učitelům a podvádět své kamarády. Dále jsou rodiče osočováni, že dítě opakovaně bijí, jsou na něj hnusní, a doma řeší prakticky vše hrubým násilím - vždycky si říkám, kde to sa*ra berou, v textu o tom přeece není ani ta nejmenší zmínka! Základ je tedy ten, že kluk je čistý jako slovo Boží, ale rodiče jsou blbci, kteří to nechápou, ve výchově dělají jen samé chyby a chudáčka chlapečka týrají tak, že on se vlastně ani jinak chovat nemůže… :roll:

Takze ty si myslis, ze tolerovani nkolikaleteho lhani neni chyba rodicu, jo ;) hele, to neni o tom, ze chlapec je chudacek. To je o tom, ze nejaka dlouho trvajici situace ted vygradovala a jestli je ted ten spravny cas zacit chlapce mlatit. Ja tvrdim, ze je to UŽ zbytecne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1146
2.1.20 12:39

Samozřejmě to chyba je, špatně jsem se vyjádřila. No, mlátit - jak jsem psala, teď už pomůže jen přísný režim stylem něco za něco. Vyhoří z písemky - přijde o mobil, atd. Nějak programově ho za něco bít opravdu nemá smysl. Ale pokud se začne chovat tak, že nervy přetečou a pár jich slízne, vůbec bych se tomu nedivila. Že to celé vidím bledě, jsem psala výše.
Na Slovácku máme takové užitečné přísloví - "Ohybaj ma, mamko, dokud ja sem Janko. Až ja budem Jano, neohneš ma, mamo… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí