Syn dostal za lhaní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
30.12.19 23:17
@Anonymní píše:
Můj muž umí skvěle matiku nebí důvod hledat jinde a hledat jen proto, že syn bude mít více respektu před někým cizím? Tady se mu nbízí,,servis” doučování otcem

Ale fakt nejde o jeho skvele schopnosti. Synova profesorka hudby taky nevyucovala svou dceru, dala ji kolegovi, protoze to proste nedela dobrotu. A ten respekt hodne podcenujes, ty ho mas, synek ne. Tudiz tatkova snaha je totalne zbytecna.

Hele, 15leteho kluka muzete mlatit jak chcete a vymlatite jen nenavist :nevim: a LaPaloma muze tvrdit co chce o ucinnosti telesnych trestu, tadyhle na tohoto konkretniho kluka to proste nezabralo :think:

Samozrejme, ze se ti tyto rady nelibej, protoze to delate jinak, ale ten vas postup zatim uspesny nebyl, to by mohlo byt duvodem, proc to zkusit jinak.

• Citovat
  • Upravit
14006
30.12.19 23:29
@LaPaloma píše:
Tahle zakladatelka říká, že ho dosud nebili, že dostal asi 2×, z toho podruhé až dnes. Takže ta domluva po dobrém s ním asi není. A ode mne by dostal na prrrrdel mnohem dříve a asi ne pouze jednou. Já mám bohužel také to nastavení, že mám naprosto nulovou toleranci na lež od dospělých i od dětí. I jednou je pro mně hodně, natož opakovaně.Možná by ses k nim měla nastěhovat a ukázat jim to, ty matko jednoho dítěte, které jsi svoje jediné nezvládala řadu let a dovychoval ti ho až náhradní partner jednou ranou, když už to nemohl vydržet. Sama navíc říkáš, že holka uznává a zajímá se o názor tvého chlapa více než o tvůj. Podle mě tohle taky není cesta.

Palomo, uz jsem se te jednou na to v diskuzi ptala, jak u vas probíhá ten vyprask? :think:
Jednou jsem de te na to ptala a ty si samozrejme neodpovedela..

Sama rikam, ze dcera da vice na pritele ;), ale názoru se to moc netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
30.12.19 23:32
@LaPaloma píše:
Emilyy, myslím, že překračuješ únosnou mez.
Já jsem velmi ráda, že jsem si dítě srovnala včas, a nezasahoval žádnej otčím nebo jinej cizí chlap fyzicky na mém dítěti, jako to bylo u tebe. Já vlastně ani nevím, na co jsi pyšná, když ten asi jediný problém, co jsi kdy měla, jsi ty konkrétně jako milující matka nevyřešila. Vlastně jsi matka, která jen miluje a čumí a doufá, že něco se změní.
To někdy jde, když je třeba dítě ctižádostivé, tak se trochu učí samo od sebe.
Ale výchovný problém jsi nezvládla domluvou, pomohla facka od tvého přítele. Nechápu, co pořád meleš pantem, když žádné zvláštní schopnosti nemáš.Je dobře, Emilko, že jsi neměla druhé dítě. Ono by určitě nebylo jako to první. Dvě děti nejsou stejné, o tom by ti mohl kdekdo vyprávět, včetně mně. Hlavně, když zdědí povahové rysy, které se nevyskytují u mně ani jejího otce, to překvápko je ještě větší.

Zda se mi, ze si myslis, ze vychova se skládá jen z biti..Opravdu sve dite nebudu řezat, jako to delas ty..
Muj pritel jí dal pohlavek, ale omluvil se jí..
S dcerou mam hodne dobry vztah..
Vis, ze zaklad výchovy je projevovani lasky?
A neboj, me dite je šťastné ;). Ma se u nas dobre.

Příspěvek upraven 30.12.19 v 23:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
30.12.19 23:38
@LaPaloma píše:
Takže mu otec nabízí, že se s ním bude učit, otec se asi nakonec snaží více než syn, a ty klidně vyprskneš, že kluk nemá důvěru. Na základě čeho tedy nemá tu důvěru? Čím mu rodiče ublížili?
Vysvětli lépe, prosím. please, please.

Vi, ze kdyby rekl pravdu, tak ho rodice budou,,mučit “…

Kdyby dceři vycházely čtyřky, tak by se mi to taky nelíbilo…Ale resit to takhle?
Tim jak ho otec zbil se tak mozna jeste vice zasekne..A k rodicum bude mit chladný vztah..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Waterfall
30.12.19 23:39

Učit se s otcem, který je nevrlý, že to ještě pořád dítě nechápe, netrpělivý a tak, je v tomto věku na prd. Komfort po vás, pro něj ne.. A jasný, napíšeš že manžel takový není, je, každý takový je, v každém z nás je ta netrpělivost a u příbuzných ji poznáme i z velmi drobných záškubů rtu např. Takže jiná osoba na doučování, kde je čistý štít toho, že ta osoba si nemyslí, že jsem blb a lenoch že to ještě nechápu je rozumný nápad, velmi rozumný.

Příspěvek upraven 30.12.19 v 23:46

• Citovat
  • Upravit
Waterfall
30.12.19 23:45

Lhala jsem v životě mnohem víc, mám velmi uznávanou VŠ.. vydělávám dost

Zakladatelko chceš vědět jak ho lépe donutit. Ale věřím že on v té kedlubne něco má a klidně od vás rodičů o čem nevi a sám to neumí zpracovat. Poslední dva roky to řeším sama v sobě, chyby co udělali rodiče v dobré víře. Já zase prznim svoje děti, nejsme roboti, prostě to všichni patlame jak umíme. Na to není šablona.

Ale díky tomu že píšeš jen tak obecně, nemůžeme detailně poradit. Může se cítit osamělý v kolektivu a v podstatě rezignovat. Může od vás celý život slyšet nejsi hloupý jsi líný a už ho to nepříčetně se*e a rezignoval. Může to být cokoliv.

Ale jakmile bude mít motivaci, věřím že se sebere

• Citovat
  • Upravit
14006
30.12.19 23:48

Ve vašem pripade bych klukovi zaplatila kvalitni doucovani…

U nas teda tak dcera jedno za dva roky poprosi, jestli bychom jí nepomohly se slovni úlohou z matiky…
Takze tohle fakt neznam, ale u vas evidentně kdyz se otec s nim uci nedela zadnou dobrotu..

A promluvila bychh si s nim, jestli ho treba neco ve skole netrápí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
31.12.19 00:15

@_.Emilyyy Jak probíhal výprask zhruba dva roky zpět? Probíhal skoro denně, nebo obden, po 3 a více varováních a až dvou hodinách čekání na dceřinu aktivitu. Dokonce jsem si to nahrála na mobil, jak vypadá situace před výpraskem, jak s ní mluvím a jak ona na to reaguje. Protože jsme byly často doma samy a já bych ráda měla svědky, abych to mohla případně ukázat u psychiatra/nebo psychologa, pokud to bude celé k ničemu a nakonec i manželovi. Akorát, že jsem si nechala pak mobil na stole a dceruška mi to všechno smazala. Což mně mrzí, ráda bych jí s odstupem času její minulé chování ukázala. Ale bylo na ní tehdy vidět, jak se jí ulevilo, že mi to smazala, tak jsem měla dojem, že dobře ví, co prováděla a stydí se za to.

K výprasku : vletím na ni a rukou ji trefuji na prrrdel. Když se brání a cpe si tam ruce, dostane na ruce nebo třeba na stehna. Je to rychlé, když bude hloupá a málo statečná, bude se kroutit, ohýbat a nacpe si tam hlavu, bude to mít na hlavu. Její chyba. Nemuselo být.
Vždy jsem jí říkala : byla jsi statečná při několika hodinách dělání problémů, musíš být statečná přijmout trest.
Ona už hodně pochopila a tyhle scény nejsou třeba zhruba dva roky. Bohužel třeba byly a pomohly. Trvalo to asi dva roky když to bylo vyhrocené - období tak od 10 do 12 let. Dcera je založením hysterická, přesně jako byla manželova matka. Já to nesnáším a u nás se to v rodině nikdy nevyskytovalo. Dlouho mi trvalo najít způsob, jak s tím žít. Hysterkám se nikdy nesmí ustoupit, ústupek neberou jako výsledek nějaké dohody, nýbrž jako výhru a posílení své pozice, aby to dělaly znovu a znovu a stupňovat. Jsou ochotné i cíleně lhát. Vůbec se nestydí lhát. S tím jsme také bojovaly a teprve pochopení, jak tvrdě za lež narazí, ty lži ukončilo. Já bych s ní nemohla žít, kdyby lhala ve všem. Ona lhala i v nepodstatných věcech, kde by to člověk nikdy nečekal a asi sama neví proč. Bitá byla kvůli lenosti a lhaní. Ne kvůli výsledkům ve škole.
Bohužel hysterka potřebuje proplesknout. Je to příšerná charekterová vada, nelze odstranit, pouze potlačit. Je to vrozené. Když se hysterická osoba dostane do svého záchvatu, tak to nemá konce. Vůbec nevnímá a musí to být něco velmi výrazného - co jí vytrhne a přivede na jiné myšlenky. Dokonce vrátí natolik do reality, že zase vše najednou funguje a my, co jsme jiní vůbec nechápeme, proč to muselo zajít tak daleko. Je to jako s magorem.
Já jsem spokojená, že jsem to potlačila, takže už je celkem normální a více přemýšlí, co si dovolí, co se hodí a co je přes čáru. Ve škole má konečně dost kamarádek, což taky nemívala, učí se docela dobře, musím jí hlídat, občas přitlačit, omezit počítač, ale jde to. Dnes už nic vážného neřešíme.
Asi proto, že se snaží zamýšlet nad svým chováním a není vůči okolí a sobě tak lhostejná jako dříve. Hlavně už není tak líná. Takže vlastně nemusí lhát, aby omluvila tu lenost. Je to takový kolotoč.
I kdyby to vše mělo jen dočasný efekt, tak se nedá nic dělat. Ćasem bude plnoletá a bude se muset naučit žít sama se sebou. Psycholéčba neob medikace na to není. Jenom pevný a tvrdý režim bez možnosti ústupku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
31.12.19 00:18
@_.Emilyyy píše:
Vi, ze kdyby rekl pravdu, tak ho rodice budou,,mučit “…Kdyby dceři vycházely čtyřky, tak by se mi to taky nelíbilo…Ale resit to takhle?
Tim jak ho otec zbil se tak mozna jeste vice zasekne..A k rodicum bude mit chladný vztah..

Dostal 2× za život. Nedělej z toho vědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
31.12.19 00:30
@LaPaloma píše:
@_.Emilyyy Jak probíhal výprask zhruba dva roky zpět? Probíhal skoro denně, nebo obden, po 3 a více varováních a až dvou hodinách čekání na dceřinu aktivitu. Dokonce jsem si to nahrála na mobil, jak vypadá situace před výpraskem, jak s ní mluvím a jak ona na to reaguje. Protože jsme byly často doma samy a já bych ráda měla svědky, abych to mohla případně ukázat u psychiatra/nebo psychologa, pokud to bude celé k ničemu a nakonec i manželovi. Akorát, že jsem si nechala pak mobil na stole a dceruška mi to všechno smazala. Což mně mrzí, ráda bych jí s odstupem času její minulé chování ukázala. Ale bylo na ní tehdy vidět, jak se jí ulevilo, že mi to smazala, tak jsem měla dojem, že dobře ví, co prováděla a stydí se za to.K výprasku : vletím na ni a rukou ji trefuji na prrrdel. Když se brání a cpe si tam ruce, dostane na ruce nebo třeba na stehna. Je to rychlé, když bude hloupá a málo statečná, bude se kroutit, ohýbat a nacpe si tam hlavu, bude to mít na hlavu. Její chyba. Nemuselo být.
Vždy jsem jí říkala : byla jsi statečná při několika hodinách dělání problémů, musíš být statečná přijmout trest.
Ona už hodně pochopila a tyhle scény nejsou třeba zhruba dva roky. Bohužel třeba byly a pomohly. Trvalo to asi dva roky když to bylo vyhrocené - období tak od 10 do 12 let. Dcera je založením hysterická, přesně jako byla manželova matka. Já to nesnáším a u nás se to v rodině nikdy nevyskytovalo. Dlouho mi trvalo najít způsob, jak s tím žít. Hysterkám se nikdy nesmí ustoupit, ústupek neberou jako výsledek nějaké dohody, nýbrž jako výhru a posílení své pozice, aby to dělaly znovu a znovu a stupňovat. Jsou ochotné i cíleně lhát. Vůbec se nestydí lhát. S tím jsme také bojovaly a teprve pochopení, jak tvrdě za lež narazí, ty lži ukončilo. Já bych s ní nemohla žít, kdyby lhala ve všem. Ona lhala i v nepodstatných věcech, kde by to člověk nikdy nečekal a asi sama neví proč. Bitá byla kvůli lenosti a lhaní. Ne kvůli výsledkům ve škole.
Bohužel hysterka potřebuje proplesknout. Je to příšerná charekterová vada, nelze odstranit, pouze potlačit. Je to vrozené. Když se hysterická osoba dostane do svého záchvatu, tak to nemá konce. Vůbec nevnímá a musí to být něco velmi výrazného - co jí vytrhne a přivede na jiné myšlenky. Dokonce vrátí natolik do reality, že zase vše najednou funguje a my, co jsme jiní vůbec nechápeme, proč to muselo zajít tak daleko. Je to jako s magorem.
Já jsem spokojená, že jsem to potlačila, takže už je celkem normální a více přemýšlí, co si dovolí, co se hodí a co je přes čáru. Ve škole má konečně dost kamarádek, což taky nemívala, učí se docela dobře, musím jí hlídat, občas přitlačit, omezit počítač, ale jde to. Dnes už nic vážného neřešíme.
Asi proto, že se snaží zamýšlet nad svým chováním a není vůči okolí a sobě tak lhostejná jako dříve. Hlavně už není tak líná. Takže vlastně nemusí lhát, aby omluvila tu lenost. Je to takový kolotoč.
I kdyby to vše mělo jen dočasný efekt, tak se nedá nic dělat. Ćasem bude plnoletá a bude se muset naučit žít sama se sebou. Psycholéčba neob medikace na to není. Jenom pevný a tvrdý režim bez možnosti ústupku.

Vyprask obden, nebo kazdy den? 8o
To ja bych tohle me dceri neudelala.
Z toho textu mi jde uplne mráz po zádech..Drsné.. Ja jsem rada, ze nejsem drsnacka jako ty…
Ty si ji bila teda hodne..Cim dal vice si uvědomuji, jak jsme na dceru vlastne fakr hodne hodny a ma se opravdu nadstandardně..

Ma dcera mela hodne hysterické záchvaty, kdyz byla mala, ja ji ale uklidnovala, hladila ji po vlaskach, byla na ni mila…Pochopila, ze je zbytecne mit hysteraky.

Jo a ja sk klidne přiznám, ze mi pritel vychova dceru..Nedokazu si predstavit, ze bych na dceru byla sama..Dcera ho ma hodne rada..A proste da vice na neho, s tim nic nenadelam..

Příspěvek upraven 31.12.19 v 00:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
31.12.19 00:50

Šla bych k psychologovi, kamarádky dcera též zdatná lhářka už tak od 5. třídy, teď je v 7. a je to lepší. A co třeba den otevřených dveří na tom učňáku, abyměl syn větší motivaci? To zabralo u nás. Taky záleží, jestli se bude snažit u přijímaček, může mít špatné známky, ale když jechytrý, třeba to zvládne levou zadní, ale jestli bude chtít. Syn známé dělal přijímačky loni, chtěl na tu střední od škodovky, měl jednu trojku a byl rád, že se dostal na ten učňák. Tato škola je opravdu specifická a málokdo se tam dostane, chtějí tam kluci z celé republiky. Co chce syn jako druhou školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.19 09:08

Jo druhou školu neví pak už zbývá učňák, který nemá váhu jako trnve škodovce. Stále tápeme, on sám neví. Napadl nás zámečník… blbý je, že on neví. Ví jen to. Že chce do škodovky na učňák

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
31.12.19 09:58
@Anonymní píše:
Jo druhou školu neví pak už zbývá učňák, který nemá váhu jako trnve škodovce. Stále tápeme, on sám neví. Napadl nás zámečník… blbý je, že on neví. Ví jen to. Že chce do škodovky na učňák

No, bez skurpuli, me by jeblo :roll: sama uvidim, jak to bude, az se muj chlapec zacne pripravovat na prijimacky na gympl. Zatim teda vzdycky zabral pred zkouskou nebo koncertem :nevim:

Hele, jeste me napadlo (ne ze by na tom ted uplne zalezelo) - nepretahl ten otec to slavne perko? Proste treba muj tata si myslel, ze jsem chytra a „jenom“ LÍNÁ premyslet. pak se zjistilo, ze fakt ne, ze nekde nebere ani smrt (proste „prznitelka se usmiva navzdory sve podprumernosti“).

Protoze co kdyz on nebude mit ani na ten skodovacky ucnak? Jestli je liny, tak porad muze byt „normalni“ ucen. A chapu, jak to muze bolet, kdyz vy dva rodice jste vzdelani a pracoviti. Ale treba mu tam bude dobre.

Muj strejc sel na prani rodicu na automechanika - po roce si mistr zavolal rodice a laskave jim vysvetlil, aby toho debila (mysleno synek) dali študovat, ze je levej jak poleno :lol: dali a bylo dobre. Nekdy se veci proste vyresi casem. Klidne ten tlak jeste vystupnujte (zadne rady jsi neprijala, takze to tsk ma byt) a ono se stejne drive ci pozdeji pozna :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1234
31.12.19 10:46

Uplne mi to pripomina rodice mohi nejlepsi kamaradky. Tlacili na ni aby se ucila lip, jeji tata ji sam doucoval nemcinu. Ponizoval ji pri tom tak, ze kdyz jsem to jednou nebo dvakrat slysela skrz dvere, brecela jsem za ni (a jeji mladsi bracha vesle me zatinal maly rucicky v pest). Delali to celej zivot. Nikdy pro ne nebyla dost dobra. Chteli, aby mela skolu, sla. Chteli, aby se vdala, tak se vdala. Chteli to a tamto, nedokazala se jim postavit… No, nebudu to prodluzovat, obesila se… A i pak mi oni nekolikrat rekli, ze pro ni preci chteli to nejlepsi… Proc ona to nechtela pochopit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
1.1.20 16:53

@LaPaloma
Naprosto se vším souhlasím! Zapojilas zdravý selský rozum a podařilo se ti dceru vychovat tak, že funguje jako normální člověk. Respekt!

Mj. mě zde nejvíc rozsekala hláška:

„Vi, ze kdyby rekl pravdu, tak ho rodice budou,,mučit “…“

Z toho je vidět, že pisatelka absolutně nechápe problém. Také mne tu fascinují další podobné hlášky, z nichž je naprosto jasné, že diskutující matky nikdy podobný problém neřešily, absolutně tomu nerozumí, a dávají rady, které v praxi musí nutně selhat. Ve všem vidí „nepochopení“, „strach“, či přímo šikanu ze strany rodičů. Negativní vlastnosti dítěte včetně opakovaného lhaní, které trvá už několik let, jsou přehlédnuty, a hlavní mantra je „jen po dobrém, on se chudáček jenom bojí“… Ano, bojí se tak strašně moc, že neváhá opakovaně lhát rodičům, učitelům a podvádět své kamarády. Dále jsou rodiče osočováni, že dítě opakovaně bijí, jsou na něj hnusní, a doma řeší prakticky vše hrubým násilím - vždycky si říkám, kde to sa*ra berou, v textu o tom přeece není ani ta nejmenší zmínka! Základ je tedy ten, že kluk je čistý jako slovo Boží, ale rodiče jsou blbci, kteří to nechápou, ve výchově dělají jen samé chyby a chudáčka chlapečka týrají tak, že on se vlastně ani jinak chovat nemůže… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí