Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lalelale já si nic takového nemyslím, jen nemůžu pochopit, když tady všichni ví, že jsou špatní rodiče. A hlavně tady jsou většinou jen vyznavačky volné výchovy, které tu melou, hlavně o tom, jak všichni všechno dělají špatně.
Ženy fakt chyba rodičů? Výchovy? Nějaké geny z pátého koleno, prostředí, povaha - to roli nehraje? Řadit nebudu, tak velké děti nemám ještě, ale rozhodně to nemusí být chyba rodičů ![]()
Jen nevím jak na něj. Nejsem dokonalá matka a nikdy nebudu jen chci aby se moje dítě mělo jednou dobře bylo spokojené a dělalo aspoň co ho trochu baví. Nelhalo, bylo čestný. A udělal hlavně školu, která ho bude aspoň trochu bavit a kam bude rád chodit
@Čtyřlístek2 konečně někdo, kdo by matku nevěšel na pouliční lampy ![]()
@Štěpánka Kl máš ty vůbec děti? Meleš jak kolovrátek furt ty svoje kecy o volný výchově. Stačilo mi fakt málo komentářů, aby mi došlo, jak ty to s dětma máš. Hlavně že vychovávat děti jiným, to by ti šlo viď, a nejlíp tak, že jim budeš říkat aby se zabili, smradi. Taková tu jedna už je, vy byste si rozuměly.
@Anonymní píše:
Jen nevím jak na něj. Nejsem dokonalá matka a nikdy nebudu jen chci aby se moje dítě mělo jednou dobře bylo spokojené a dělalo aspoň co ho trochu baví. Nelhalo, bylo čestný. A udělal hlavně školu, která ho bude aspoň trochu bavit a kam bude rád chodit
Jen se obávam, že jestli je hozeny tímto směrem, bude si muset přijit sám na to, že jste měli pravdu a chtěli, aby se měl dobře. Bude si muset namlatit hubu, aby pochopil, že máma s tátou měli pravdu.
U nás, ale platilo pravidlo, že do školy budeme chodit, dokud u nich budeme bydlet a budeme respektovat jejich pravidla, to bude muset pochopit.
Já jsem týden po maturitě odešla z domu, šla do práce a vysokou pak studovala dálkově a ještě vzpomínala na to, jak bylo u maminky a tatínka fajn.:-)
@Anonymní píše:
Nikdy jsem nevěřila že to bude tak těžký
Ono to asi bude přechodné. Máte kontrolu nad trávením volného času? Když nechodí ven, tak na 100% s někým je on line nebo hraje všelijaké hry. Může být někým ovlivněn. A navíc ten virtuální svět dost odtahuje od skutečné práce a snižuje u dětí soustředění. Pak se těžko přechází na studium a hlubší zamyšlení. Vidím to u svého dítěte. Když chci, aby se učila, tak ji nesmím pustit k počítači.
@Lynx.lynx Vy jste tady do jedny, jak supy! Napíše tu máma 3 děti nebo holka, co jí sikanuje 6 lety smrad a Vy je obě obvinete, že za to vlastně můžou oni dve. Bych ty Vaše ideální rodinky chtěla vidět. Jediný, kdo by se tu měl stydět, tak Vy megery, co máte, kdo ví jaký životy a hrajete si tu na matky Terezy. Kdyby po mě cizí smrad házel backorama a kramama a pak ještě vyhrožoval, že se zabije, dala bych mu lano a poslala ho na půdu, když je takový hrdina.
@Anonymní píše:
A co mu to třeba zkusit říct? Jen nápad…
K té volné výchově, a výchově celkově, jak se tady odsuzuje že je někdo špatná matka nebo tak… tak to já si třeba vůbec nemyslím. Podle mého názoru každý vychovává podle svých možností a schopností.
A není třeba urážet, že je někdo matka s volnou výchovou, třeba to taky není špatně
kdo ví, žádný recept není, to co platí na jednoho nemusí platit na druhého…
@Štěpánka Kl píše:
@Lynx.lynx Vy jste tady do jedny, jak supy! Napíše tu máma 3 děti nebo holka, co jí sikanuje 6 lety smrad a Vy je obě obvinete, že za to vlastně můžou oni dve. Bych ty Vaše ideální rodinky chtěla vidět. Jediný, kdo by se tu měl stydět, tak Vy megery, co máte, kdo ví jaký životy a hrajete si tu na matky Terezy. Kdyby po mě cizí smrad házel backorama a kramama a pak ještě vyhrožoval, že se zabije, dala bych mu lano a poslala ho na půdu, když je takový hrdina.
Uklidni se, nejsem na výlevy žádný hysterky po večerech zvědavá.
@Štěpánka Kl píše:
Jasne, tim bys urcite vsem zucastnenym situaci pomohla vyresit. ![]()
@Lynx.lynx o můj klid se nemusíš bát. Jediný, kdo je tu hystericky si možná ty. Zajdi si do poradny, dám Ti kontakt, kamarádka tam takových polozhroucenych zřícenin, má každý den spousty ![]()
Když už tedy 90% diskutujících odsuzuje matku, že něco pokazila ve výchově a syn kvůli tomu začal lhát, tak by mně hodně zajímalo, čím mu tak ublížila ta učitelka, že jí zrovna tak neříká pravdu a vymýšlí si tak, že zvou rodiče do školy?
On nemá problém jen doma, už ho há všude, na koho se podívá. S kamarády se odrbává o peníze ve 14 letech a hrajou si hru na vychcanějšího.
Chudáček ublíženej, že jo. Je to hrozný po dítěti chtít, aby nelhalo. Dobrá matka to vlastně nevyžaduje a může za to, že se okrádá s kamarády navzájem.
Já bych ho zapřáhla nejen v učení. Přidala bych mu domácí povinnosti, zabavila kapesné nebo minimalizovala kapesné a zvýšení kapesného by bylo jako odměna za dobré známky. Něco jako výplata v zaměstnání za odvedenou práci.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Náš deváťák teď dostal od manžela za lhaní. Dostal podruhé v životě. Protože, měl dělat příklady z matematiky a on opsal výsledky a nějak udělal postup a celou dobu manželovi lhal jak to počítal. Manžel mu několikrát říkal, že ať mu řekne pravdu, jak to počítal. Dostal několik varování. Jde o to, že na školu kašle, vychází mu tři čtyřky, ale má šanci to ješte zvrátit a kašle na to, už nevíme co s ním. Učitelka na matiku mu řekla, co se má naučit a on nám lže a podvádí. Co byste vy dělali jak na něj. Nemá motivaci a vše mu je jedno.
Chceme jen aby se dostal na školu, kdyby byl blbej, ale on neni. Vím když chce a to je jen výjimečně umí se naučit, ale tohle pololeti je strašný s ním a zrovna, když mu jde o známky
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Náš deváťák teď dostal od manžela za lhaní. Dostal podruhé v životě. Protože, měl dělat příklady z matematiky a on opsal výsledky a nějak udělal postup a celou dobu manželovi lhal jak to počítal. Manžel mu několikrát říkal, že ať mu řekne pravdu, jak to počítal. Dostal několik varování. Jde o to, že na školu kašle, vychází mu tři čtyřky, ale má šanci to ješte zvrátit a kašle na to, už nevíme co s ním. Učitelka na matiku mu řekla, co se má naučit a on nám lže a podvádí. Co byste vy dělali jak na něj. Nemá motivaci a vše mu je jedno.
Chceme jen aby se dostal na školu, kdyby byl blbej, ale on neni. Vím když chce a to je jen výjimečně umí se naučit, ale tohle pololeti je strašný s ním a zrovna, když mu jde o známky
Tlačíte na neho..Chtel mit od vas uz pokoj, tak lhal..
změňte pristup k nemu..Buďte milejsi..
Motivovat ho musíte vy. Tvuj manzel to jeste dorazil tim, ze ho zbil..