Syn dostal za lhaní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14723
30.12.19 19:53
@Anonymní píše:
Z ped psych poradny má nadprůměrná inteligence, tak proto. Hloupý není ale strašně línej

No, u těchhle kluků to může dopadnout tak, že si bude dělat učňák a pak mu dojde, že potřebuje maturitu, tak bude pak ještě dodělávat maturitu. Pokud se probere včas do 18 let, řekněme.
Vy však máte to riziko, že by se nedostal na něco kolem aut, kdyby zcela podělal přijímací testy. Protože s touhle povahou by měl velký problém vystudovat něco náhradního a k tomu svému se vracet později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
@Svistice píše:
To neni odpoved na mou otazku. Proc se bal rict pravdu. S tim bych ho (a vas) konfrontivala. Bal se, vze budete radit? Bal se, ze vyleze najevo, ze se nesnazi/je liny? S tim bych se pak snazila pracovat. Neresit dusledek (lhal), ale pricinu (proc lhal).
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
128
@Anonymní píše:
Jéžiši vždyť my s ním mluvíme

Já jsem neřekla, že nemluvíte. Podle toho co čtu, tak mluvíte. Ale možná to chce změnit trochu přístup toho mluvení :nevim:
Jestli to má všechno na háku, tak ho motivovat k učení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
30.12.19 19:54
@Anonymní píše:
A o bojim se toho že on bude ten chronický lhář bohužel a celý život bude žít,, na hraně” zákona

Ja si teda nemyslim, ze to kdyz pubertak zalze ve skole ze se nemohl ucit, kvuli mladsimu sourozenci je znamka chronickyho lhare..ja taky v jeho veku lhala ze jsem prisla pozde na hodinu kvuli pozdnimu autobusu a ne kvuli tomu ze jsem zaspala a za chronickou lharku se nepovazuju. Spoustu lidi lhalo ze maji ukol, ale jen ho zapomneli doma, ze se nemohli ucit protoze jim nebylo dobre atd.. A promin ale zmlatit 15letyho cloveka je vase selhani, ted se mozna tak sprajcne a bude vam ze strachu lhat jeste vic. A z tvyho vyjadrovani mi prijde ze jsi na nej celkove nastvana, a jestli si myslis ze je nezodpovedny, chronicky lhar a bojis se ze bude zit na hrane zakona, tak on to moc dobre citi a podle toho se i chova. Ja v puberte zacala delat nejvetsi prusery, kdyz byli rodice vuci me v podobnym nastaveni jako ty vuci synovi, rikala jsem si proc se snazit a neco dodrzovat kdyz jsem stejne za spatnou a nikdo mi neveri. Zkusila bych mu dat vic duvery a jeho vlastni zodpovednosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.19 19:54
@LaPaloma píše:
Já plně chápu manžela. Mám to stejně nastavené. A vyžaduji to od dětí i okolí, pokud si chtějí užívat toho, že já jim nelžu.

Manžel říkal, že mu chce věřit ale těch lží bylo už tolik a právě lhal hodně i ve škole, aby měl úlevy. Byli jsme pozvaní do školy a koukali jsme co tam nalhal. Fakt hrůza. Tenkrát dostal a teď, jinak děti nemlátíme. Jsem proti těl trestům. Ale když jsme byli pozvaný do školy a toho lhaní. Minule mi volala učitelka, že mu je zle, dojeli jsme domů a on byl ´plně v pohodě

• Citovat
  • Upravit
14809
30.12.19 19:55

Tak asi jste to z něj nevymlátili, jestli není v 15 na výchovu pozdě :nevim:.
Může se vyučit, pokud nechce studovat. V čem je problém? Na školu se nedostane on, ne?
A propos vy jste vystudovali jaké školy?

Příspěvek upraven 30.12.19 v 19:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
30.12.19 19:56
@Lalelale píše:
Mně spíš přijde, jestli kluk prostě není odrovnaný z domova. Zakladatelka o něm neřekne dobrého slova, kluk je u ní lhář, čeká ho život na hraně zákona… zatímco zakladatelka je výborná matka, má se synem úžasný vztah, ona a manžel v žádném případě za nic nemohou a výchovu měli ukázkovou… no nevím. Ale neznám je, je možné, že syn může mít nějakou diagnozu a že by se rodiče mohli zbláznit a stejně s ním nehnuli. Ale já se spíš setkala s možností číslo jedna.

Diagnoza lenost. Lhaní často kryje lenost a vymlování se proč něco není hotovo a kdesi cosi. Mám s tím jistou zkušenost.
Prostě kluk je dyslenoch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.19 19:57

@Lalelale ty taky asi patříš mezi ty, co ví o výchově všechno, co? Myslíš, že v dobré rodině nevyroste dítě, které se na prahu dospělosti promění v člověka na hraně zákona. Někdy se rodiče snaží a dětem vyjdou vstříc a nakonec stejně svému osudu neujdou. Já si myslím, že Vas většinu, co víte, zaručeně, že chyba je výchově a Vy ji máte bezchybnou, tak se ukáže, co z Vašich detiček volné výchovy vyroste… To, že někdo dítě bouchne, neznamená, že ho nenávidí. Jen stanovuje hranice, které domluvou někteří nejsou schopni respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.19 19:57
@eva valoi píše:
Tak asi jste to z něj nevymlátili, jestli není v 15 na výchovu pozdě :nevim:.
Může se vyučit, pokud nechce studovat. V čem je problém? Na školu se nedostane on, ne?
A propos vy jste vystudovali jaké školy?Příspěvek upraven 30.12.19 v 19:56

Manžel vysokou já mám dvě maturity. Jen chceme, aby udělal učňák a byl v životě spokojený dělal co ho baví, chce do škodovky

• Citovat
  • Upravit
1818
30.12.19 19:58

Jooo, problém nebude jen v matice. Taky vám nelze jen v tom. Je to ve vašem přístupu k němu. Ptáte se ho, co on chce? Co jeho zajímá? Co chce dělat? Dítě nelze jen tak pro nic za nic. Může mít už pubertu, ale i tak. Tak ho nechte propadnout. Nebude první ani poslední. Tohle tlačení dítěte někam, kam chtějí rodiče… Úplně slyším to každodenní, uč se, ať se na tu školu dostaneš. A tuplem bych se neučila. Na truc :nevim: V první řadě bych se zamýšlela nad sebou a nad komunikaci se synem. Už by to chtělo ho brát jako skoro dospělého a zodpovědného. On to ocení :nevim: Můj bratr taky strašně lhal, ale proč? Kvůli výchově našich rodičů. Furt jen poslouchal o škole, studiích, jak mě to šlo a jemu ne, co zase nechápe atd atd. :think: nemá ani učňák. Radši odešel pryč :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.19 19:59
@Štěpánka Kl píše:
@Lalelale ty taky asi patříš mezi ty, co ví o výchově všechno, co? Myslíš, že v dobré rodině nevyroste dítě, které se na prahu dospělosti promění v člověka na hraně zákona. Někdy se rodiče snaží a dětem vyjdou vstříc a nakonec stejně svému osudu neujdou. Já si myslím, že Vas většinu, co víte, zaručeně, že chyba je výchově a Vy ji máte bezchybnou, tak se ukáže, co z Vašich detiček volné výchovy vyroste… To, že někdo dítě bouchne, neznamená, že ho nenávidí. Jen stanovuje hranice, které domluvou někteří nejsou schopni respektovat.

Děkuji přesně tak, mám všechny svě děti ráda stejně. Jen mě děsí i některé jeho názory. Doslova mi řekl, že vychcaný lidi se mají líp

• Citovat
  • Upravit
14809
30.12.19 20:00
@Anonymní píše:
Manžel vysokou já mám dvě maturity. Jen chceme, aby udělal učňák a byl v životě spokojený dělal co ho baví, chce do škodovky
Žádný terno. Bude tam za pár šupů na praxi bouchat na lince. A to chce na učňák? Tam se asi dostane.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.19 20:00
@mamina89 píše:
Jooo, problém nebude jen v matice. Taky vám nelze jen v tom. Je to ve vašem přístupu k němu. Ptáte se ho, co on chce? Co jeho zajímá? Co chce dělat? Dítě nelze jen tak pro nic za nic. Může mít už pubertu, ale i tak. Tak ho nechte propadnout. Nebude první ani poslední. Tohle tlačení dítěte někam, kam chtějí rodiče… Úplně slyším to každodenní, uč se, ať se na tu školu dostaneš. A tuplem bych se neučila. Na truc :nevim: V první řadě bych se zamýšlela nad sebou a nad komunikaci se synem. Už by to chtělo ho brát jako skoro dospělého a zodpovědného. On to ocení :nevim: Můj bratr taky strašně lhal, ale proč? Kvůli výchově našich rodičů. Furt jen poslouchal o škole, studiích, jak mě to šlo a jemu ne, co zase nechápe atd atd. :think: nemá ani učňák. Radši odešel pryč :nevim:

A o ptáme se co chce, a pardon, nechat ho propadnout? Bože

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.19 20:01
@eva valoi píše: Žádný terno. Bude tam za pár šupů na praxi bouchat na lince. A to chce na učňák? Tam se asi dostane.

Chce na obor, kde nebude jen na lince :roll:

• Citovat
  • Upravit
14809
30.12.19 20:02
@Anonymní píše:
Děkuji přesně tak, mám všechny svě děti ráda stejně. Jen mě děsí i některé jeho názory. Doslova mi řekl, že vychcaný lidi se mají líp

Děsí tě, že má pravdu? Tak se podívejte kolem sebe, třeba se kouká a vidí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí