Syn je na mĕ fixovaný až moc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
650
3.3.16 19:24
@Anonymní píše:
@Xsenova Taky nam pediatricka doporucila psychologa, ale pry az ve 3letech. Prijde ji hyperaktivni pry se jevi jako dite s ADHD. Takze i z toho mam strach.Ale pry je moznost, ze je jen vic zivej. :lol:

Celkovo u nas funguje to, ze dieta ma byt take a take - je jedno ci je to vyska, vaha, co ma a co nema robit a ma sa tak alebo tak spravat. Ale to je hlupost. Tak ako sa v dospelosti lisia povahy tak to vela z nich bude mat uz od detsva. Liecit citilive dieta na citlivost mi trosku pride ako liecit homosexuala na homosexualitu :roll: Snazim sa malu korigovat aby sa nebala a aby jej kolektiv nesposoboval psychicke problemy, ale cakat ze bude ina uz necakam. Skor som sa zacala zameriavat na to, v com jej to moze pomoct. Chodi na vytvarnu - krasne „maluje“. Bavi ju to, ma jemnu motoriku a vnima farebnost. Je jemna a je to pre nu velmi prinosne. Bavi ju to a dokaze tam stravit aj 2 hodiny bez toho aby chcela ist domov :) Napriklad balet ju nudil tak chodi na pohybove tance kde sa skace a beha ale musim byt na 1 meter v dosahu :mavam:

Pre mna je prijatelnejsia cesta viest ju smerom ze je taka aka je, snazit sa ju zaradit do kolektivu bez ujmy a skor ju viest zivotom podla toho ake ma povahove vlastnosti. Chciet aby z nej bola vojacka, alebo sportovec :? ked sa vsetkeho boji a je taky lenochod :mrgreen: bude asi tazko. Ale clovek nikdy nevie ze jo… mozno sa neskor zmeni. Ale zatial proti jej povahe nebojujem. Stejne to k nicomu neviedlo. Len viac placu a viac maminka sem a maminka tam. Snazit sa ju nasilu natlacit do samostatnosti bolo u nas kontraproduktivne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
3.3.16 19:31

A jaký má partner vzor z jeho rodiny? Jaký je vztah s jeho otcem? Jestli se mu jeho táta nevěnoval, tak on prostě jen kopíruje. To ho ale neomlouvá. Je dospělý. Já mám partnera z rozvrácené rodiny, a také jsme bojovali…s koupáním jsem ho musela postavit před hotovou věc…jemu prostě přišlo divné, že by měl např. koupat…matka dítěte je přece superman a zvládá, on byl od jeho mátinky vychovaný k pozici velectěného živitele…ona kolem princátka skákala, a jeho babička také…ale táta na něj kašlal, ani mu to divné nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
3.3.16 19:31
@Anonymní píše:
@Sany80s Socialni kontakty mame dostatecne, alespon ja se synem navstevujem kamaradky se stejne staryma detma. Takze je v kontaktu s vrstevnikama. Chodime s nima na prochazky, chodime do bazenu, na detska hriste.

Hele a kamarádky mají partnery? Co tatínky seznámit…že by začali pravidelně prcky „venčit“…pánské jízky…taková Apalucha :mrgreen:
A ty zkoušej pomaloučku během večerů a víkendů zdrhat z bytu…když bude chlap doma, samozřejmě…stačí vyběhnout s odpadky…tzn 3 minuty…Říct: Jdu vynést odpadky, jsem tu hned…hraj si s tátou, pusu…a jdi…řev, neřev…nevracet, neuklidňovat. Jsem tu hned! A až se vrátíš, tak jen konstatovat: Jsem tu, vidíš??? :* A pusu prckovi…takhle každý den, pravidelně…a postupně prodlužovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35915
3.3.16 19:47

A chodí s tátínkem vůbec někam, buď ve třech nebo sám? Naše třeba pláče když mám občas jít pryč, ale když jde ona někam s někým tak je v pohodě :nevim: trochu se divim, že táta vůbec nefunguje, to spolu netravite žádný čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
3.3.16 19:54

U nás to trvalo od 2,5 do cca 3,5. Přičítala jsem to tomu, že malá neprošla žádnou separační úzkostí kolem roku, prostě jí bylo putna, s kým zrovna je a byla spokojená. Přišlo to až po druhém roce a bylo to výživný. Můj muž ji tehdy nemohl ani nakrmit, ani vyčistit zuby, ani uspat, prostě nic, a to se o ni postarat umí. Žádné fígle nezabíraly, odeznělo to časem.

A kacířská myšlenka nakonec - trochu se mi po tom stýská :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.3.16 20:02

Tak já to mám trochu z druhé strany, kluk je tatánek - částečně dáno tím, že tatínek byl významný čas primární pečující osobou, částečně je to povahou (táta dělá blbiny, máma je u nás ta přísnější). Takže když je doma tatínek, tak já kolikrát neexistuju (malý ale nemá problémy být jen se mnou nebo jen s tátou, odchody zvládal vždy v celku dobře, což je dáno zaprvé povahou a za druhé asi i tím, že jsme z toho nikdy doma nedělali vědu). Takže na jednu stranu chápu pocity tvého partnera, na druhou stranu jak bylo psáno, tak vztah se sám od sebe nevybuduje. Já si myslím, že kluk i vnímá, že to mezi tebou a partnerem není úplně ok, vnímá to, že ty se bojíš jít pryč (protože víš, že chlap bude z děcka na nervy, že si s ním neví rady atd.).
Myslím, že to naladění malého se nezlepší do té doby, než si to vyřešíte mezi sebou vy dospělí. Chce to začít fungovat jako rodina, oba být rodiči, podporovat jeden druhého ve svých rodičovských rolích. Myslím, že malý by se pak mohl začít cítit jistější - já bych byla taky nervní z toho, kdyby mě někdo nechal doma s osobou, která neví, co si se mnou počít, nezná mě, nedokáže adekvátně reagovat na mé problémy a je na mě apriory napruzená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.16 20:21
@pikola píše:
A chodí s tátínkem vůbec někam, buď ve třech nebo sám? Naše třeba pláče když mám občas jít pryč, ale když jde ona někam s někým tak je v pohodě :nevim: trochu se divim, že táta vůbec nefunguje, to spolu netravite žádný čas?

Tatinek nefunguje skoro.Ani s nama obema, ani s malym ve dvou.Pry nema potrebu. :zed: Ja to nechapu, ale kdyz sem do nej hucela, aby s nama sel, tak sel a byl hrozne protivny, takze uz se nevnucuju. :nevim: A cas spolu moc netravime, ani jako partneri, ani jako rodina.Kdyz se ho zeptam, jestli jde s nama ven, tak ze se mu nechce. A tak je to se vsim.Furt je unaveny a nebo se mu nic nechce. Obcas je necham spolu doma a jdu ke kamksce nebo jen tak se projit, aby se mu mjsel venovat.Stve me, ze to tak je. Jenze kdo to mohl vedet, ze se takto bude chovat.Dite si velmi pral v tehotenstvi byl poprdeny a po narozeni skutek utek.Jemu staci, ze jsme spolecne doma a furt rika, ze si maleho za ty roky jeste uzije.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.16 20:24

@summersun Jeho otec byl uz na onom svete, kdyz jsme se poznaly.Ale tvrdi, ze to byl despota.Tim spis sem verila, ze nebude stejny sobec a vyvaruje se otcovych chyb.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.16 20:29

@summersun On nez s deckem mi radsi pomuze vytrit kuchyn, vyluxovat byt nebo navarit. :roll: Jako pomoc to je, ale na druhou stranu vidim, ze venovat se klukovi, je az na poslednim miste. Porad mu dokola vysvetluju, ze za par let se syn na fotrika, tak akorat zvysoka, jak se rika :mrgreen:,ze ted je pro nej vzorem a ma se mu venovat. Bohuzel pritel je v tomto malo chapavy nebo nevim.

• Citovat
  • Upravit
673
3.3.16 20:40

To vážně vypadá, že má tvoje drahá polovička nějaký blok být sám se synem (třeba se vážně cítí být neschopný, nebaví ho stavět kostky a dělat zvířátka:-) Ten můj si na druhou stranu ani neuvaří čaj, natož úklid…ale u nás zafungovalo, že „senior“ je vláčkomil a malého to také začalo brát, takže mají nějakou společnou zábavu. Na pískovišti by se doteď zbláznili, a to prckovi jsou už čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35915
3.3.16 22:22
@Anonymní píše:
Tatinek nefunguje skoro.Ani s nama obema, ani s malym ve dvou.Pry nema potrebu. :zed: Ja to nechapu, ale kdyz sem do nej hucela, aby s nama sel, tak sel a byl hrozne protivny, takze uz se nevnucuju. :nevim: A cas spolu moc netravime, ani jako partneri, ani jako rodina.Kdyz se ho zeptam, jestli jde s nama ven, tak ze se mu nechce. A tak je to se vsim.Furt je unaveny a nebo se mu nic nechce. Obcas je necham spolu doma a jdu ke kamksce nebo jen tak se projit, aby se mu mjsel venovat.Stve me, ze to tak je. Jenze kdo to mohl vedet, ze se takto bude chovat.Dite si velmi pral v tehotenstvi byl poprdeny a po narozeni skutek utek.Jemu staci, ze jsme spolecne doma a furt rika, ze si maleho za ty roky jeste uzije.

To jako sedítě celý dny doma? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.16 22:37

@pikola Ne, doma skoro s malym nejsme. Chlap je furt doma. A staci mu, kdyz nas vidi, kdyz prijdem dom.

• Citovat
  • Upravit
35915
3.3.16 22:43

To si u nás nějak neumím představit no.. Když jsme doma všichni tak táta musí vsude s nama, občas je vykopnu samotny.. Prostě máme společný dítě a starame se oba, mě se taky nechce litat po parku a sedět na písku :nevim: muž koupe když je doma, ráno si dělají snídani. Neumím si představit, že by řekl, že se mu nechce. No možná se mě boji :mrgreen: pak ať se nediví, že to dítě vysí na tobě, když vlastně nikoho jiného nezná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.16 07:16

@pikola Taky sem si to neumela predstavit. Proste nema zajem s nama travit cas. A nutit se ho neda. Jenze na co mi je pritel, ktery zije jen vedle nas a jeste ma reci, jak syna vychovavam, kdyz on se nezapojuje. :zed:

• Citovat
  • Upravit
3540
4.3.16 07:38

A když ho přeci jen donutíš? Já bych mu řekla, že prostě půjde tečka! Ať přestane být nafouklý, pořád chce aby ho kluk měl rád, tak ať se odfoukne a zapojí! Pokud by se nezapojil a prudil, tak bych ho poslala domů a kdykoli by později řekl, jednu jedinou větu o tom že dítě k němu nechce, bych ho setřela, že to je jeho chyba, tak ať kušuje! :cert:
Jenže to už není jednání partnerů to už je matka a přerostlej puberťák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect