Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@batu píše:
Nerad to píši, ale dagnózu mám těžké deprese a ona na mne svádí, že mám na syna negativní vliv. Přitom, on sám mě má velice rád a pořád mi to říká. Naopak mi pořád brečí, že maminka ho nemá ráda a já se mu snažím vysvětlovat, že tomu tak není. Bývalá, na mě svádí, že je před synem pomlouvám a on je z toho psychicky špatný. což opravdu nedělám.
Psychicky je špatný protože se mu nevěnují a z absolutně nevyhovujícího prostředí, ve kterém musí s nimi bydlet.
Bydlí v lese, na konci od civilizace vedle hřbitova, v bývalém strážním domku o jedné místnosti, kde musí topit v kamnech, prostě zoufale nevyhovující podmínky pro synovo vývoj.
V tom je právě kámen úrazu, kdy ona se o tom se mnou odmítá bavit a nekomunikuje a dělá mi naschvály a syna proti mě „očkuje“.
Uvažoval jsem o sociálce, ale nemám na to v mém stavu, prostě sílu a syn má svojí maminku rád a já nejsem schopen sám se o něj postarat (beru si ho vždy k mým rodičům).
Mám strach, že by byl sociálkou odebrán a umístěn do nějakého diagnostického ústavu, tak to všechno s bolestí v srdci a bezmocností, musím snášet…
Do toho, mám strach, že vzhledem, k mé diagnóze, bývalá, syna ovlivní, vyžádá si nějaký zkreslený posudek od psychologa a já budu mít po synov (po tom jediném, co na světě mám a na kom mi záleží)
Jsem z toho opravdu zoufalý a v mém zdravotním stavu, mi značně přitěžuje…:-(Příspěvek upraven 31.03.14 v 10:11
Syna určitě do ústavu nedají pokud bude někdo z rodiny- třeba tvoji rodiče-schopen se o něj starat. Nevím jak to vypadá u tvé ex, chápu proč se ti nelíbí kde syn bydlí, ale obávám se, že topení v kamnech a poloha u hřbitova nebude stačit na odebrání. Museloby tam být něco závažnějšího. Ale podnět určitě dát můžeš. Za svoje zdravotní potíže se nestyď, to není zločin. Znalecký posudek si můžeš nechat vypracovat taky. Ale lehké by to nebylo. Syna je mi líto, je ještě malý a asi neví co si má o tom myslet, určitě je tak malé dítě snadno ovlivnitelné-a nemůže za to. Tak se drž, a ať všechno dobře dopadne.
@terinka4444 Promiň, ale přečetla sis cojsem psala? První věta-že nemusí nic říkat. O tom, zda by měl mít lékař maximum informací se nebudu bavit- je to snad jasné zvlášťu dědičných nemocí. O styku rodičů s dítětem rozhoduje soud-pokud se rodiče nedomluví.
Když to dotyčný pediatrovi sdělí, bude stačit, aby si ex vyžádala zdravotní kartu syna.. Pediatr nic říkat nemusí..
@BaMaK - ale myslím, že i takto důležitá věc by v tom výpise byla.. ale třeba se pletu ![]()
Ja si myslim, ze není nezbytne nutne, aby detsky doktor vedel presnou rodinnou anamnézu, vzdyt jsou deti z darovanych vajíček, deti adoptovane atd., a tam to taky nikdo nevi. Jako, ze by se pediatr „zameril“ na nejakou nemoc - nevim no, to mi prijde jako blbost.
Tak kartu dítěte ma, urcite nejake ty klasicke info o tom, jestli je v rodine vysoky krevni tlak a rakovina uz probehly, a co mu dal hlasit? Me by ani nenapadlo, kdyby ted něco mne nebo manzelovi nasli, abych to běžela hlasit pediatrovi svých deti teda.
A ze zkusenosti vim, ze doktori stejne leci primarne akutni stavy a potize, nejake takove info „navíc“, ze ten a ten z rodiny mel to a to a „moji sestre se ted stalo“ - na to většinou doktor kouka podivne. O tom bych mohla vypravet, moje segra takhle jednou podala svými doktorovi (na kontrole s rizikovym tehnotenstvim) nejakou info o mym tehotenstvi
, a mela to pak napsano ve svoji karte, ten doktor to proste zmotal všechno dohromady. Nekdy moc informaci skodi.
Ja uz hlasim jen to nejnutnejsi.
Panovi preju, aby to dopadlo co nejlepe, aby se mohl v klidu dal se svým synem schazet.
@terinka4444 píše:
já ti povím, o co jde, pokud sdělí, že má ID na hlavu, ex toho využije a bude bojovat, aby ho odstříhla od dítěte, bude si myslet, že je na koni. I když on se nemá za co stydět, život mu to může obrátit vzhůru nohama, soudy o dítě psychologické apsychiatrické posudky, jestli semůže stýkat s dítětem, to psychicky zamává i se zdravým člověkem, pokud ex zjistí, že má ID kvůli depresím, to už musí být sakra stav, využije toho.
Děkuji všem, za odpovědi!
Přesně toho, že až EX zjstí, na co mám ID, tak toho sakra využije:-(
Já, opravdu, nemám jak se bránit…jsem ve stavu, kdy už jenom tyhle dohady, mě vysilují, že jsem rád, že dýchám…Syna si beru k mým rodičům, sám bych to zvládl velmi těžko. Také, věc svěření syna do výchovy jim, je nereálná. Jsou již v pokročlém věku a též by to nezvládli:-(
Co se týká bydlení, tak to není jen o topení v kamnech a hřbitově vedle, to byste, tu hrůzu, museli vidět na vlastní oči! Něco mezi bezdomovci a cikány:-(
To opravdu nezveličuji! Jenže co mohu dělat, pouze se tím strašně trápím, je to moje jediné dítě, můj jediný syn…
Mohu Vám říct, že je mi hodně špatně, syn, byl to jediné, co mě drželo nad vodou, ale pokud o něj přijdu, jako že vše k tomu směřuje.
Tak již nebude ničeho, co by mě na tomto světě drželo…
Všem moc děkuji za rady, všem přeji jen krásné dny plné sluníčka a radosti z jejich milovaných dětí!
Nikomu, ani nějakému padouchovi, nepřeji, na vlastní kůži zažívat ty muka, co zažívám já.
V případě, že je ta situace u syna tak neúnosná, nebylo by mu skutečně lépe v dětském domově? Nemyslím to zle a ani nemám DD zkušenost, ale zkuste popřemýšlet..
@Králičice píše:
V případě, že je ta situace u syna tak neúnosná, nebylo by mu skutečně lépe v dětském domově? Nemyslím to zle a ani nemám DD zkušenost, ale zkuste popřemýšlet..
Nebylo, je na svojí maminku, velmi citově fixován a těžce by to psychicky odnesl, je to opravdu těžce řešitelná situace. Do toho jsem ještě neuvedl, že ex je nyní těhotná a do té hrůzy, přibude miminko, takže si dovedete asi všichni udělat obrázek, jak to bude u nich v jedné pastoušce bez přístupové cesty, kdy se škrábete rozbahněnou cestou do kopce lesem, asi vypadat. také jsem nezmínil, že syn je těžký alergik (mj. i na psa)A oni si nedavno pořídili psa, který s nimi obývá onu jedinou místnost ![]()
@Králičice Ve výpisu by nemělo by být nic o „třetí“ osobě- ochrana dat ![]()
@nakukovatelka já tedy nevím ale mě se lékařka dětí ptá při každé preventivní prohlídce zda se něco v rodinné anamnéze změnilo.
@batu jinak z vlastní zkušenosti vím že pokud nebudete souhlasit a svůj zdrav. stav nesdělíte dobrovolně tak nikdo nemá páky vás k tomu přimět. Řešili jsme to u syna, má onemocnění pravděpodobně zděděné od otce, ale otec se odmítl nechat vyšetřit a výsledky nám sdělit, abysme věděli od koho nemoc syn má.
k tématu, pokud se o syna řádně staráte v době kdy ho máte u sebe a váš lékař se shoduje s názorem že jste schopen se o dítě 2× měsíčně na víkend postarat tak nějak nevidím prostor proto aby vám ex dělala potíže i kdyby vaši diagnozu znala
@anickadomnik píše:
@nakukovatelka já tedy nevím ale mě se lékařka dětí ptá při každé preventivní prohlídce zda se něco v rodinné anamnéze změnilo.@batu jinak z vlastní zkušenosti vím že pokud nebudete souhlasit a svůj zdrav. stav nesdělíte dobrovolně tak nikdo nemá páky vás k tomu přimět. Řešili jsme to u syna, má onemocnění pravděpodobně zděděné od otce, ale otec se odmítl nechat vyšetřit a výsledky nám sdělit, abysme věděli od koho nemoc syn má.
k tématu, pokud se o syna řádně staráte v době kdy ho máte u sebe a váš lékař se shoduje s názorem že jste schopen se o dítě 2× měsíčně na víkend postarat tak nějak nevidím prostor proto aby vám ex dělala potíže i kdyby vaši diagnozu znala
Páky má, jak jsem se dozvěděl, bohužel soud:-( a na ten já opravdu nemám sílu jej absolvovat a ani peníze na právního zástupce:-(
Příspěvek upraven 31.03.14 v 12:37
@BaMaK píše:
@terinka4444 Promiň, ale přečetla sis cojsem psala? První věta-že nemusí nic říkat. O tom, zda by měl mít lékař maximum informací se nebudu bavit- je to snad jasné zvlášťu dědičných nemocí. O styku rodičů s dítětem rozhoduje soud-pokud se rodiče nedomluví.
psala jsi že zdravotní stav může klidně zjistit odjinud- a snadněji. Tak jsem se ptala, kde snadněji může cizí člověk zjistit zdravotní stav.
A jestli má nebo nemá doktor vědět vše o zdravotním stavu rodičů, to není předmětem diskuze, takže se o tom bavit nemusíš, proto jsem psala, že je to na jinou diskuzi, že ale on není povinen poskytnout svou zdravotní dokumentaci na rozkaz expřítelkyně pod pohrůžkou, že inak neuvidí své dítě. O tom je diskuze. A jestli on je v ID s dědičnou nemocí, to taky nevíme. A že pokud se ex dostane k infrmaci, že je v ID s depresemi, tak to okamžitě zneužije, to je taky téměř jisté.
@batu píše:
Páky, má bohužel soud:-( a na ten já opravdu nemám sílu jej absolvovat a ani peníze na právního zástupce:-(
my jsme bohužel u soudu neuspěli, ale byla to trochu jiná situace, já osobně si myslím že tím že bude vaše ex. o vašem zdr. stavu vědět nemáte co ztratit. Pokud na základě toho že trpíte depresemi bude chtít styk syna s vámi zakázat musí s tím k soudu, kde to musí i prokázat, pokud se léčíte jste schopen se o syna postarat tak nemá šanci. Chápu že nemáte moc sil, ale jiná možnost asi nebude, buď se bez boje vzdát dobrovolně syna, nebo zkusit ten boj. Nemáte co ztratit