Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@SIMONA1234 do školky nechodí, ale už se dívám po školkách pac mateřská mi už končí a musím do práce… Problém je b tom že nevím jestli mi ho do školky vezmou sám se nenaji aby se neuspinil, na záchod si taky sám nezajde
a z dětí má strach
![]()
@u763 no jedna doktorka nám řekla že má čas že je to kluk a že kluci bývají opožděni nezačala to nějak řešit nic… Řekla že. ma vzdorové období… Změnila jsem doktorku a ta mi akorát řekla že už by měl mluvit aspoň základy a chodit na nočník… Ale taky to neřeší
@nestastna1 píše:Řeč ve školce přežijou…i když je fajn, pokud se učitelka s dítětem domluví.
@SIMONA1234 do školky nechodí, ale už se dívám po školkách pac mateřská mi už končí a musím do práce… Problém je b tom že nevím jestli mi ho do školky vezmou sám se nenaji aby se neuspinil, na záchod si taky sám nezajdea z dětí má strach
![]()
Tak to že chce čůrat to si řekne teprve druhý den…ale jak říkám je problém opět v tom že když sedí na nočníku nebo na záchodě tak zadržuje a trvá i 15 minut než povolí a konečně se vycura
@nestastna1 píše:
Tak to že chce čůrat to si řekne teprve druhý den…ale jak říkám je problém opět v tom že když sedí na nočníku nebo na záchodě tak zadržuje a trvá i 15 minut než povolí a konečně se vycura
Pokud je schopný jít na ten záchod sám od sebe (nebo na připomenutí) a být tam BEZ TEBE…tak to nevadí (ve školce myslím). Tam může těch 15 minut sedět…pokud to bude učitelka vědět, nevidím v tom problém. Před vycházkou ho včas pošle na WC a bude. Horší by bylo, pokud striktně vyžaduje tvoji přítomnost. To by ve školce nešlo. Učitelka nemůže nechat děti ve třídě 15 minut bez dozoru.
@SIMONA1234 píše:
@Tarjei K autismu si myslím, že by už něco naznačovalo. Rituály, řazení…
Edit: mám svůj den…![]()
Příspěvek upraven 02.03.16 v 15:44
muj autik ani neradi a ritualy jsou mu uplne ukradene
u nas ale bylo zasadni, ze se nedival do oci a nereagoval na jakekoliv pokyny, byt chytry je dost…
mimochodem, ja nerikam, ze syn zakladatelky je autista. ale kombinace nemluveni, uzkostnosti, frustrace a strachu z deti - to uz je kombinace, ktera si zaslouzi nejaky dotaz.
@Ali-Ali Ježiši už chápu to „kazdej autista fakt neradi“ od @Tarjei
Já nad tím dumala…jak jako že neřádí…??? Jako že nelítá? Proč to píše?
A ono to mělo být, že neřadí…
Dobrý…už chápu.
Já měla pár autíků…ti řadili všichni…pastelky, dětem boty…hranolky na talíř…všechno. Ale je fakt, že co kus to originál. Dva stejní nejsou.
Vidíš a já myslela, že řadí všichni, ty rituály a potřeba „pořádku“ je u všech…no, jsem poučena. ![]()
@Ali-Ali syn na vše reaguje co mu řeknu to udělá, takhle je strašně šikovný pomáhá všechno. Strach z dětí začal mít když ho děti začali bit a on je takový že se nechá že jich nevrátí (stejně staré děti) jinak by si s nimi i hrál není problemovi, někdo mu vezme hračku nezačne řvát jak to děti dělají jde a vezme si jinou, se vším se podělí,
@SIMONA1234
tak to nas klidne rozhazene boty prekroci, hranolky vysype na hromadu, pastelky odhazuje, jak ho napadne
je fakt, ze ten nas neni uplne „ucebnicovy priklad“, ale jsou prave i takovi.
@nestastna1
kazdopadne pokud ti rozumi, pomaha atd. tak to je super. mozna ho vazne neco zlobi po fyzicke strance. nebo ho trapi treba nocni mury a i pres den mu to neco pripomene a vystrasi.
kdyz ti nemuze nic rict, tak se to odhaduje hodne spatne.
@nestastna1 dobrý den, jak jste se synem dopadli? Je vše v pořádku? Reším teď něco podobného se synem, jsou mu dva.