Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Amelie30 píše:
A kdo mluví o fyzickém násilí? To si představuju trochu jinak.
To je právě to, co si neuvědomujete, nebo nevnímáte.
Dát dítěti facku, nebo “přes prdelku” JE fyzické násilí.
@wildcherry píše:
A ty si jich nejsi vedoma? Divny, si to precti po sobe.No dobre, jak pro maly dite, co potrebuje vysvetlovat
.Utvorila sis v hlave pouze dva tabory. Prvni tvuj extrem, ze diteti od malinka az do dospelosti vse jen vysvetlovat, komunikovat, chran buh placnuti po zadku, zahlavek atd, kdy nejsi schopna asi pochopit, ze deti jsou ruzny a druhy tvuj extrem, ze ti, co to vidi jinak, nemajii problem s vychovnym placnutim, pohlavkem tlamujicimu pubertakovi atd, hazes do pytle s tyranama vlastnich deti, kteri v detech plodi jen zlo. Proste uplne nesmyslne obhajujes sebe i to, co tady nikdo netvrdi a je to fakt na palicu, unavny, smesny s tebou vubec vest rozhovor v teto diskusi, kdyz se ani nezamyslis poradne nad tim, kdo ti co pise.Ma ucta
Ale tady jsou jen dvě možnosti užívat fyzické násilí, což Je i facka, nebo ho neužívat…
@AlcaBa píše:
@janat za A to nebylo mířené jen na vás a za B nikdo neradil ho ZMLÁTIT.
A za mě samotnou - dostal by takovou po pusence že bych s ním vytřela zem. A mohl by mít i 20. Matka se nebije. Tečka.
Doslova “zmlatit řemenem” tady bylo použito několikrát…
Ano, matka se nebije a nejlépe se vysvětlí dítěti tím, že ho biju…
A mmch matka se nebije, ale dítě se bít můźe teda, jestli tomu rozumím správně?
@janat píše:
Najdi si definici fyzického násilí. Za mě, každý nějak vychovává. Jestli si představuješ, že děti denně fackuju, tak tě zklamu. Oni ví, že je miluju a já vím, že milujou mě. Byly dny, kdy to bylo náročné, ale kdo říká, že je vše, růžové, ať si sáhne do svedomí. Vím, že i přes obcasnou výchovnou citově nestrádají. A to je pro mě nejvíc. Protože víc než ta výchovná by me stval pocit, že jsem jim nedala dost lásky.
@Amelie30 píše:
To znám.stejně je člověk miluje.
@Šáruší píše:
nejtivtipnější je, jak tohle vždycky v každé diskuzi hlásáš ty, které dcera se chovala několik let jako drzý spratek a srovnala jí až jedna facka a od té doby je klid. Ale dál si jedeš svojí mantru, která nezabírala ani tvé dítě.
Biti nikdy nebudu tolerovat
. Nikdz jsem dceru neuhodila..Pritel to udelal jednou a taky naposled
Nejvtipnejsi je, jak pises, ze nechces tuhle diskuzi stočit ke mne a pak tu zmínis moji situaci, ktera se stala pred pul rokem
a nevim odkud si zjistila, ze muj pritel byl donucen se omluvit
-omluvil se sam od sebe…
btw.On ji uhodil do hlavy..
A od te doby, co dcera mela otřes mozku, protoze se hodne udeřila do hlavy( a stalo se to pred par lety), tak jsem na to citliva..
Kdyby jí ve vsem, tak nevyhovoval a neustupoval ji porad, tak by si na neho dcera nedovolovala.., muze si za to sam..
A uz to tu ani nechci dal resit…
Příspěvek upraven 20.08.19 v 22:53
@janat píše:
Je to marny, je to marny…
@Amelie30 píše:
Najdi si definici fyzického násilí. Za mě, každý nějak vychovává. Jestli si představuješ, že děti denně fackuju, tak tě zklamu. Oni ví, že je miluju a já vím, že milujou mě. Byly dny, kdy to bylo náročné, ale kdo říká, že je vše, růžové, ať si sáhne do svedomí. Vím, že i přes obcasnou výchovnou citově nestrádají. A to je pro mě nejvíc. Protože víc než ta výchovná by me stval pocit, že jsem jim nedala dost lásky.
Ze stránky http://stopnasilinadetech.cz/formy-nasili “Definice vybraných forem násilí:
Tělesný trest.
Tělesným trestem dítěte se rozumí každý trest, kde je použita tělesná síla způsobující bolest, či byť nepatrný dyskomfort dítěte. (6)
@wildcherry
všude stejný. Jinak já musela dnes nejstarší pochvalit, musela jsem si odskočit do prace, tak hlidala a mala predvedla hysterak, že chce maminku. Zvládla to, ale když mi volala, že malá brečí, to vis, srdce mi to trhalo. Ještěže práci mám jen na pár hodin v týdnu. Bych nemohla být pořád pryč.
známá měla chuvu, dítě prakticky vychovavala ona. To bych nedala. Takže nedávám jen výchovné, i chválím ![]()
@janat jsem se byla zeptat syna. Mi teda se smíchem řekl: mami, myslíš, že ty tvoje pohlavky bolí?
nepohodu taky necítí. ![]()
@janat soukromý dotaz. Nikdy jsi dítě neplacla ani nedala vychovnou? Ani manžel? Předpokládám, že děti máte.
@Amelie30 píše:
@janat jsem se byla zeptat syna. Mi teda se smíchem řekl: mami, myslíš, že ty tvoje pohlavky bolí?nepohodu taky necítí.
Jasně, ty mu dávaš výchovné pohlavky, ale ty vlastně teda nebolí, takže ta výchovnost teda pak spočívá v čem? Kdybych tě teda chtěla chytat za slovo.
A navíc to není pravda, co píšeš, každá z vás tady napsala, že děti bije výchovně, aby si to pamatovaly, takže ono to asi nejsou jen bezbolestné facičky, když si je mají pamatovat…
A nakonec pocit dyskomfortu nemusí být jenom fyzický, muže to být třeba ponížení…
Zkratka obhajovat násilí na dětech nelze. A když tady ty pokusy čtu, tak je mi fakt smutno.
@Anonymní píše:
Ahoj…
Mam problémy se synem..
Dneska mi můj 14-tilety syn dal facku..
Vím je to má chyba.., ale dneska od rána byl drzý a dovoloval si na mě, tak jsem mu dala zahlavec(řekla bych, že ho to ani nemohlo bolet..)
No a on mi hned na to vlepil facku..
Chtěla bych od vás radu, jak mám pokračovat..
Nechte prosím anonym, nebo diskuzi smažte..
A ano selhala jsem..
Mohu se zeptat dali jste někdy pubertakovi zahlavec? Jak se potom zachoval on? Byl už pak pokorny?
14 let je jasná puberta. Pokud je to to jen ta asi bych počkala až přejde. U každého se to různí. Na zabití(myšleno obrazně )jsou v tomto věku všichni. Zvážila bych a zkontrolovala, zda neužívá drogy. Někdy u dětí způsobují opravdu šílenou agresivitu. A myslím tím i kouření marihuany. V pubertě jsem se s nejstarší dcerou poprala, prostřední syn i díky užívání marihuany mě několikrát napadl.Ted mám se všemi dětmi vztah skvělý i díky tomu, že drogy u syna už nemají vliv. V pubertě se vztahy mezi rodiči a dětmi vyostří pokora přijde až puberta přejde. Dříve určitě ne.