Syn mi dal ránu do obličeje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1602
20.8.19 18:48

@janat a furt dokola a furt dokola..ohánějte se podklady z knížek, ze studií, odkud chcete. 99% lidí tady chápe rozdíl mezi jednou výchovnou a mlácením. Vy ne. Bohužel takových jako vy přibývá a pak to tak ve světě vypadá :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.8.19 18:55
@Amelie30 píše:
@janat soukromý dotaz. Nikdy jsi dítě neplacla ani nedala vychovnou? Ani manžel? Předpokládám, že děti máte.

Už to píšu potřetí. Děti mám dvě vlastní, jedno partnerovo, všichni jsou puberťáci t. č. Takže jen teoretik nejsem :)
A opravdu výchovnou jsem ani já, ani můj partner nedali nikdy.
Jednou učinil pokus o tuto “výchovu” můj exmanžel, ale u toho mě to nepřekvapuje, protože jedním z důvodu, proč je ex, bylo násilí vůči mně… a minimálně přede mnou to už nikdy nezopakoval.

Zároveň se čestně přiznávám, že jsem dost emotivní, takže asi třikrát v životě mně ujely nervy a vzteky jsem se ohnala po starším (svojim), ale rozhodně ne s úmyslem ho tímto vychovávat… a následně jsem mu to jako ujetí nervů vysvětlovala a omluvila se mu.
Plácnutí po zadečku teda fakt neproběhlo nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
20.8.19 19:02

@_.Emilyyy
Takže ta drzost trvala několik let? 8o To fakt držel nervy na uzdě několik let?

A ty jsi nějak nezasáhla? 8o
Měla bys být ráda, že nás takového přítele, jiný by ti treba utekl davno, když se neumíš srovnat své dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.8.19 19:03
@AlcaBa píše:
@janat a furt dokola a furt dokola..ohánějte se podklady z knížek, ze studií, odkud chcete. 99% lidí tady chápe rozdíl mezi jednou výchovnou a mlácením. Vy ne. Bohužel takových jako vy přibývá a pak to tak ve světě vypadá :pocitac:

Tady mě někdo přímo vyzval, ať si najdu definici násilí, tak jsem si ji našla…
A jak sis mohla přečíst, tak z této definice je jak vychovná, tak mlácení oboje fyzické násilí…
Mmch to je právní definice.

A buď tak hodná, přestaň mě urážet. Já tu definici násilí na dětech nenaplňuji, takže o tom, kdo může za to “kam ten svět spěje” bychom mohly vést delší debatu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
20.8.19 19:06
@Šáruší píše:
no, nazývat sem tam jednu výchovně třeba puberťákovi, který je drzý a fakt to xhodin šroubuje fyzickým násilím na dětech je hodno cvoka.

Jo, já to vzdávám. :) @janat Za mě se prostě matka nefackuje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.8.19 19:07
@Popeladym píše:
Jo, já to vzdávám. :) @janat Za mě se prostě matka nefackuje!

Já někde píšu, že se matka fackuje? Nebo proč mi to píšeš?
Ale děti se teda fackujou podle tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
20.8.19 19:08
@Amelie30 píše:
@wildcherry :lol: :lol: všude stejný. Jinak já musela dnes nejstarší pochvalit, musela jsem si odskočit do prace, tak hlidala a mala predvedla hysterak, že chce maminku. Zvládla to, ale když mi volala, že malá brečí, to vis, srdce mi to trhalo. Ještěže práci mám jen na pár hodin v týdnu. Bych nemohla být pořád pryč. :oops: známá měla chuvu, dítě prakticky vychovavala ona. To bych nedala. Takže nedávám jen výchovné, i chválím :lol:

Noooo sikovna! Oni umi, jen se jim casto nechce, chaska jedna:mrgreen:.Super, jak to mas zarizeny, ja se jim taky snazim davat more casu, lasky vseho, snad to oceni jednou :cert: :mrgreen:..Lepeni chuvou u nas neslo, znova jsem polozila teda ambice, i kdyz jen napul, ale vratila se k nim zpet.Ale nelituju jako tak, to ne. Neresim malou, ta je zlata, ale tu starsi se snazim taky chvalit hodne, i to ji prijde ale trapny, se mi tak zda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
20.8.19 19:09

@janat aaale už jsme si i potykaly?? :lol: těší mě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.8.19 19:09
@AlcaBa píše:
@janat aaale už jsme si i potykaly?? :lol: těší mě :palec:

Já ti tykám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
20.8.19 19:11
@janat píše:
Ale děti se teda fackujou podle tebe?

Samozrejme, hlavne ty hodny a od rana do vecera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
20.8.19 19:12
@janat píše:
Ale děti se teda fackujou podle tebe?

Matka dala synovi záhlavec, on jí ránu do obličeje. Děti se podle mě nefackujou, ale mně taky žádné z nich jednu nevrazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.8.19 19:13
@wildcherry píše:
Samozrejme, hlavne ty hodny a od rana do vecera

Buď diskutuj, což znamená používat argumenty, nebo mě neoznačuj, vyměňovat si bezobsažné výkřiky nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
20.8.19 19:16
@Denisa56 píše:
Já ti nevím. Jsem z té generace, kdy bylo normální děti fyzicky trestat. /Narodila jsem se v 1962/. Bylo nás ve třídě 28 a jen dvě z celé třídy jsme nebývaly bity. Já a ještě jedna holka, která byla vymodlené jediné dítě starších rodičů. Ostatní spolužáci, kluci i holky dostávali doma ceres. Někdo denně za každou kravinu, jinej občas, když to fakt přepískl, jedna holka, chuděra, premiantka třídy, byla bita svým otcem hadicí od pračky když přinesla 1-. Uličníky a drzouny řezaly i učitelky, běžné bylo třískání atlasem po hlavě, házení svazkem klíčů do lavice na vejlupka, pohlavky, „buráky“ (kloubem prsu bolestné přejetí od zátylku nahoru, tahání za uši, za vlasy, stání v koutě… Ne, nic z toho neschvaluju a sama jsem své dcery nikdy nebila. Jen tím chci reagovat na tvůj příspěvek - přesto, že většina dětí tehdy byla vystavena fyzickým trestům, byla nějaká šikana apod. zcela ojedinělým jevem, neexistovalo, aby si žák k učiteli dovolil nějaké drzosti a když ano, dostal po čuni a radši si ani doma nepostěžoval, protože by dostal od táty přídavek. Tak to nějak moc nechápu, když dneska je většina dětí opečovávaná, zástupy psychologů na každej prd, maminky hlídají pečlivě každou maličkost ve stravě, ve výchově, v chování, prarodičům dávají pomalu manuály, jak se chovat k vnoučeti, všechno se řeší domluvou a vysvětlováním a když to nepomůže, tak nastoupí ten psycholog… a přesto je dneska té agrese mezi dětmi mnohem víc, než bylo dřív. :nevim:

No šikana byla v mírné formě ve třídě na základce a pak docela drsná mezi kluky na střední, vše ještě za totáče… Ono se o tom prostě jen nemluvilo a neřešilo se to, nebylo to tolik vidět, neexistovala tv nova, internetové diskuze… školy to zametaly pod koberec.

Ale když si přečteš diskuze, tak zjistíš, kolik lidí čelilo šikaně za časů tvrdé výchovy, co jsme my zažily. A ty děcka kolikrát neměla žádné zastání, protože rodiče většinou do ničeho radši nestrkali nos, učitel měl vždy pravdu i když neměl a děcko ještě dostalo pár ran doma navíc.

Ale agrese je mezi dětmi asi víc dnes, stejně jako mezi dospělými, totalita lidi víc utluče. Podle mě jeden extrém vyvolává druhý, dnes jsou to rodiče, (to jsou ti, co by měli být tou tvrdou výchovou vychovaní), kdo si dovoluje na učitele a chová se často arogantně. Možná že to jak byli sami ubití, nesebevědomí a museli slepě poslouchat a respektovat kolikrát někoho, kdo si to ani nezasloužil, jinak by dostali ve škole pak i doma, tak teď se to otočilo zas na druhou stranu.

Ona ta výchova nevedla k tomu, že lidi by byli plní respektu a ohleduplní, čestní a poctiví (za socíku se kradlo víc než dost) atd, spíš mi připadali tak nějak uťáplí a bez sebevědomí. :nevim: no žádný extrém není dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
20.8.19 19:16

@janat dobrá a nikdy jsi neměla pocit, že tvé děti strádají citově? Že se jim dostatečně nevěnuješ? Počet dětí jsem předtím nezaznamenala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.8.19 19:18
@Popeladym píše:
Matka dala synovi záhlavec, on jí ránu do obličeje. Děti se podle mě nefackujou, ale mně taky žádné z nich jednu nevrazilo.

Jakou má to, že dítě uhodilo matku, relevanci k tomu, že děti se nefackujou? Jako, že se sice nefackujou, ale ty co sami facku dají, se fackovat pak můžou? Se v tom nějak ztrácím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí