Syn mi dal ránu do obličeje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
20.8.19 22:32
@Amelie30 píše:
Já se přiznám, že jsem tuto definici v trestním zákoníku nenašla. :nevim: Jaká je trestní sazba za výchovný pohlavek?

to je presne to, co mne taky napadlo.

Kdyby se dostal k soudu pripad, ze matka vlepila svemu pubosovi jednu vychovnou, po tom co byl na ni drzy a otevrene provokoval, tak by se asi soud nestacil divit. S nejvetsi pravdepodobnosti by se vsichni prisedici dobre zasmali, vymenili si historky o tom, co delaji jejich pubosi doma, a zavreli by akta. Konec jednani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.8.19 22:33
@Amelie30 píše:
Já se přiznám, že jsem tuto definici v trestním zákoníku nenašla. :nevim: Jaká je trestní sazba za výchovný pohlavek?

Vzhledem k tomu, že nic jako “výchovný pohlavek” právně neexistuje, tak zřejmě je třeba hledat pod pojmem “fyzické násilí bez použití předmětu”…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
20.8.19 22:34
@ospalámyš píše:
Jen mě napadá k tomu „násilí“, že možná přijde doba, kdy bude jakékoliv fyzické trestání dětí zakázáno zákonem, tak jak je v některých zemích. Nehodnotím, jestli je to dobře nebo špatně, ale je to taky názor na věc a někde to tak nastavené mají. těžko si o těch lidech myslet, že by se měli jít léčit, pokud něco takového zavedli.
A fakt mi nepište, jací tam rostou spratci, to je akorát mlácení prázdné slámy a taková ta zábavná klišé, jako že svět se v pr.del obrací :D, protože tam málokdo opravdu žije celý život, aby to posoudil.

Rozčilovat se a hádat se proto, že někdo má jiný názor na takovou věc je zbytečné. Podle mě slušně vychovaní lidé :) umí respektovat i názory, s kterými nesouhlasí.
Mně právě ta výchova za socíku přišla zrovna taková, že vychovala lidi, kteří neumí respektovat jiné názory :think: ale to je mimo téma…

Jestli někdo považuje fyzické tresty za špatné, jeho názor a jeho věc a jestli si někdo myslí, že bez toho se doma neobejde, taky jeho věc. Já s tím tak úplně nesouhlasím (i když en 100%), protože jsem viděla, že to lze i bez toho, jen se člověk musí mnohem víc snažit hledat ty jiné cesty.

Myslím, žes to vystihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
20.8.19 22:35
@wildcherry píše:
Ja se zasmala :lol:…Si zde tou svoji urputnosti neskutecne nahravas sama.Se chovas, jak spratek, co neuzna, ze prestrelil uz davno a porad si jede svuj argument ze zakoniku.

Všeliké kopírování miluju, coby argument. :) Zdravý rozum velí, zákoníku navzdory, že mě děcko prostě fackovat nesmí. A je to důvod ho seřezat tak, aby na to nikdy nezapomnělo! Neboť ze všech domluv, podle nejnovějších vědeckých poznatků a článků, si výrostek, co jednu vrazí matce, zřejmě moc dělat nebude. To nemá nic společného s tím, že bych považovala fyzické tresty za výchovnou metodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
20.8.19 22:37
@matkabagristy píše:
Holky, zkuste si to trochu přebrat- proč rodiče fyzicky netrestají svoje dospělé děti? Jsou fyzicky kolikrát silnější, psychicky je to ponižující. A tak se to má i s pubošky, fyzicky jsou kolikrát silnější než vy, psychicky se aspoň cítí dospělí.

Protože jsou dospělí? Dospělý člověk si za sebe zodpovídá sám. Pokud mu je méně než 18 a nebude znát hranice, je průser na světě. To není o tom, že by z toho člověk měl radost. Nechci být konkrétní, ale třeba ten největší prevít, co jsem poznala, byl z vysvětlující rodiny. V životě na něj nesáhli. Klasická rodina, maminka, tatínek, do dítěte by to nikdo neřekl. Andílek. A vysvětlovali a vysvětlovali a jak andílek rostl, bylo to s ním čím dál tím horší, až to překročilo chování, které bylo je společnost ochotná tolerovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
20.8.19 22:37
@warita píše:
to je presne to, co mne taky napadlo.Kdyby se dostal k soudu pripad, ze matka vlepila svemu pubosovi jednu vychovnou, po tom co byl na ni drzy a otevrene provokoval, tak by se asi soud nestacil divit. S nejvetsi pravdepodobnosti by se vsichni prisedici dobre zasmali, vymenili si historky o tom, co delaji jejich pubosi doma, a zavreli by akta. Konec jednani.

Myslím, že je to přestupek proti občanskému soužití a je za to pokuta 500,– teda aspoň u Policie. Soud by asi tohle u nás ani nepřijal ne? Ale jsou země kde rodiče i za toto trestají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.8.19 22:38
@sonnys píše:
Myslím, že facka je u nás přestupek, ovšem u dětí je to tak že se automaticky počítá s tím, že děti TO na rodiče nedají. TO za facku se myslíš řeší běžně pokutou 500,– Kč nebo tak nějak. V Chorvatsku třeba za výprask hrozí kriminál asi na 3 měsíce.Příspěvek upraven 20.08.19 v 22:33

Facka není nijak definována. Jedná se o fyzické násilí a trest se odvíjí od následku toho jednání.
Třeba, kdyź dcera vezme druhou o zem nebo o zeď, a bude mít otřes mozku s hospitalizací, jak tu jedna supermatka a vychovatelka s jistě láskou popisovala, tak to je taky trest natvrdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
20.8.19 22:39

@sonnys otazka je, zda by se policie s timhle zabyvala. Nic ve zlym, ale oni obcas neprijedou ani kdyz je obcan zavola k trestnimu cinu a ruzne pripady se smetou pod koberec, takze ledaze by se fakt hodne nudili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
20.8.19 22:41

@janat Mohu vědět, kolik dětí jste již úspěšně vychovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.19 22:41
@Amelie30 píše:
Prďte na to, holky. :lol: Zakladatelko, jak je to u vás teď? Vše v pohodě? :srdce:

U nás je dusno.
Manžel je na syna teď hodně tvrdej a drsnější, ale to je dobře.

• Citovat
  • Upravit
4019
20.8.19 22:42
@janat píše:
Vzhledem k tomu, že nic jako “výchovný pohlavek” právně neexistuje, tak zřejmě je třeba hledat pod pojmem “fyzické násilí bez použití předmětu”…

Hele, hledám a fakt nevidím :nevim: Paragraf by nebyl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
20.8.19 22:45
@Anonymní píše:
U nás je dusno.
Manžel je na syna teď hodně tvrdej a drsnější, ale to je dobře.

Taky si myslím. A myslím, že to bude dobrý, vycházím z toho, že to bylo jednorázové, jinak je u vás klid a mír. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
20.8.19 22:45
@Amelie30 píše:
Protože jsou dospělí? Dospělý člověk si za sebe zodpovídá sám. Pokud mu je méně než 18 a nebude znát hranice, je průser na světě. To není o tom, že by z toho člověk měl radost. Nechci být konkrétní, ale třeba ten největší prevít, co jsem poznala, byl z vysvětlující rodiny. V životě na něj nesáhli. Klasická rodina, maminka, tatínek, do dítěte by to nikdo neřekl. Andílek. A vysvětlovali a vysvětlovali a jak andílek rostl, bylo to s ním čím dál tím horší, až to překročilo chování, které bylo je společnost ochotná tolerovat.

No oni jsou různé teorie :nevim: někdo bere děti i zvířata jako plnohodnotné bytosti a stejně jako by třeba neřachli paní co je předběhla ve frontě, krade jim peněženku nebo je drzá jak vopice apod tak neřachnou stejně děcka a někdo bere děcka jako sobě podřízené nebo oproti dospělým méně hodnotné nebo já nevím jak to napsat a prostě jim tu ránu za něco řachne když je to neúnosné. Já bych ty lidi co to nedělaj tak neodsuzovala jsou děcka řezání jak žito co jsou z nich časem parchanti tak i ti co jim bylo jen vysvětlováno a i ty nebitý děcka kolikrát vyrostou ve slušný lidi :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
20.8.19 22:47

@MP Krista Taktéž jsme se ptala a tuším, že dvě vlastní a jedno nevlastní, vše jsou to teď puberťáci. Snad se nemýlím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.8.19 22:48
@Amelie30 píše:
Hele, hledám a fakt nevidím :nevim: Paragraf by nebyl?

Na co na výchovný pohlavek? Tak ten fakt neexistuje. Na fyzické násilí jsou celé odstavce paragrafů, některé se přímo týkají i tělesných trestu děti, ale samozřejmě názor emimi je víc než zákon…
A mmch hledáš kde, že to nemůžeš najít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect