Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Amelie30 píše:
@MP Krista já bych se ani nedivila, kdyby psycholog byla. Po všech zkušenostech, co mám.
Ja už jsem tu kdysi někde uváděla radu, kterou mi dala vynikající psycholožka pro deti, když jsem si stěžovala na spory s pubertální dcerou: Dcerušce po facce, meprobamat mamince. ( pro mladší ročníky: meprobamat byl uklidňující prostředek)
@MP Krista píše:
Nevychovaná jste proto, že mi například i nadále tykáte, byť jde vám už dvakrát sdělila, ze si to nepřejí. Z tohoto faktu usuzuji, ze jste buďto v pubertalním věku a tudíž chcete provokovat nebo jste zkratka a dobře nevychovaná. Dále to není tak, ze bych nevěřila, ze jste psycholog. Mne by to ani nenapadlo. Mám přece jen nějaké životní zkušenosti a odhad na lidi a v neposlední radě také zdravý rozum.
A jéje, tykám, ale neber si to osobně, tady si tykáme většinou, takže žádný osobní zajem v tom fakt není
ale ber to třeba tak, že jsem, nejen služebně tady, o moc starší ![]()
@janat píše:
A jéje, tykám, ale neber si to osobně, tady si tykáme většinou, takže žádný osobní zajem v tom fakt neníale ber to třeba tak, že jsem, nejen služebně tady, o moc starší
No tak o tom věku bych si dovolila pochybovat.
@Lucy75 píše:
@Amelie30 jéé, děkuji za milý dotaz, to se mi několik desítek let nestalo zájem o tohle![]()
ANO, brácha utekl ve 12 k naší milované babičce a já to zvádla v 17
otec časem pobral sebereflexi, omluvil se nám, dost nám pomohl finančně, takže OK.. máti regulérní blázen.. nestýkáme se přes 20 let.. ano, bohužel, i takoví rodiče se najdou.. proto si já i brácha dáváme bacha na fyzické i jiné tresty.. děkuji
to mas dobry, nasi si to nikdy nepriznali…
Neni ani omylem, to jak se tady prezentuje a omila jen jednu vec dokola, tak se clovek v takovem postaveni a oboru nechova. A uz vubec ne tak, ze schvalne nevnima to, co ostatni pisi a neumi vyselektovat dulezita fakta.
@Amelie30 píše:
@MP Krista já bych se ani nedivila, kdyby psycholog byla. Po všech zkušenostech, co mám.
A co když fakt jsem renomovaný psycholog ![]()
A třeba navíc vůbec nejsem ženská…
fakt to pro vás bude rozdíl?
@MP Krista píše:
Ja už jsem tu kdysi někde uváděla radu, kterou mi dala vynikající psycholožka pro deti, když jsem si stěžovala na spory s pubertální dcerou: Dcerušce po facce, meprobamat mamince. ( pro mladší ročníky: meprobamat byl uklidňující prostředek)
@warita u nás jen Otec..
Matka nikdy, naopak nám dělá peklo i v dospělosti..
to je mi líto, že jsi zažila něco jako my…
@wildcherry píše:
Neni ani omylem, to jak se tady prezentuje a omila jen jednu vec dokola, tak se clovek v takovem postaveni a oboru nechova. A uz vubec ne tak, ze schvalne nevnima to, co ostatni pisi a neumi vyselektovat dulezita fakta.
Jojo. Tos trefila, neumím selektovat fakta, vůbec netuším, co je vědecká studie a nevnimám, co ostatní píší
![]()
@janat píše:
A co když fakt jsem renomovaný psycholog
A třeba navíc vůbec nejsem ženská…
fakt to pro vás bude rozdíl?
Prijde ti v pohode, se takto ztrapnovat? Vazne? ![]()
@janat píše:
Jojo. Tos trefila, neumím selektovat fakta, vůbec netuším, co je vědecká studie a nevnimám, co ostatní píší![]()
Zatim si nedokazala opak, ze se v tom vyznas
.Ale co to je, tusi asi kazdy.
Příspěvek upraven 20.08.19 v 23:31
@Lucy75 píše:
@Amelie30 jéé, děkuji za milý dotaz, to se mi několik desítek let nestalo zájem o tohle![]()
ANO, brácha utekl ve 12 k naší milované babičce a já to zvádla v 17
otec časem pobral sebereflexi, omluvil se nám, dost nám pomohl finančně, takže OK.. máti regulérní blázen.. nestýkáme se přes 20 let.. ano, bohužel, i takoví rodiče se najdou.. proto si já i brácha dáváme bacha na fyzické i jiné tresty.. děkuji
Tak to je super
babička byla ze strany táty? A vysvětlil táta nějak, proč to dělal? Docela mě zaráží, že si pořídily děti, s tímto přístupem. Spíš mi, dle chování, přišlo, že jste jim na obtíž. Jinak je moc fajn, že se táta srovnal a kloubouk dolů, že jste to s bráchou nějakým způsobem přijali. Neříkám, že odpustili, to si netroufnu. ![]()
@wildcherry píše:
Prijde ti v pohode, se takto ztrapnovat? Vazne?
Boha jeho. Co ještě potřebuješ vysvětlit?
@MP Krista píše:
Tak ta by mi byla sympatická
já spíš potkávám psychology, co by psychologa (v lepším případě), potrebovali sami. ![]()
@Amelie30 děkuji za reakci ♥️
bratr to nepřijal nikdy, ani neodpustil, stal se z něj represivní policista, trestající, jde z něj strach…
byli mladí, víš, tehdy to tak bylo, v 70tých letech se rodilo na středních školách ![]()
otec se nám v dospělosti snažil pomoct, vycházím s ním dobře..
matce to týrání a kopání do břicha v koutě u pračky, v bezmoci, nikdy v životě neodpustím…
několikrát jsem se pak ve slabých chvílích snažila o smíření, ale vždy dala ještě psychickou ránu - na fyzickou už jsem byla příliš silná…
dnes říkám, že chápu a neodsuzuji, když někdo vlastní matce nejde na pohřeb, také nepůjdu.. já ani moje rodina a brácha ani jeho rodina..