Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@warita píše:
@sonnys otazka je, zda by se policie s timhle zabyvala. Nic ve zlym, ale oni obcas neprijedou ani kdyz je obcan zavola k trestnimu cinu a ruzne pripady se smetou pod koberec, takze ledaze by se fakt hodne nudili.
Asi člověk od člověka byla by to rarita no
vím, že děcka můžou svědčit, ale jestli podat to nevím ![]()
@sonnys píše:
No oni jsou různé teorieněkdo bere děti i zvířata jako plnohodnotné bytosti a stejně jako by třeba neřachli paní co je předběhla ve frontě, krade jim peněženku nebo je drzá jak vopice apod tak neřachnou stejně děcka a někdo bere děcka jako sobě podřízené nebo oproti dospělým méně hodnotné nebo já nevím jak to napsat a prostě jim tu ránu za něco řachne když je to neúnosné. Já bych ty lidi co to nedělaj tak neodsuzovala jsou děcka řezání jak žito co jsou z nich časem parchanti tak i ti co jim bylo jen vysvětlováno a i ty nebitý děcka kolikrát vyrostou ve slušný lidi
.
Však nikoho neodsuzuji. Už jsem psala, ať si každý vychovává jak chce. No, já se snažím mít vztah s dětmi postavený na důvěře a ono je to sice hezký, ale pak když zjistíš, že stejně musíš být obezřetná, protože jsou to přesto pořád jen děti (mluvím o puberťácích), co se tě budou snažit očůrat (však jsme nebyli jiní a kdo říká, že jo, lže
), trošku přehodnotíš.
Jinak je mi šumák, jestli někdo dává nebo nedává výchovné.
@janat píše:
Na co na výchovný pohlavek? Tak ten fakt neexistuje. Na fyzické násilí jsou celé odstavce paragrafů, některé se přímo týkají i tělesných trestu děti, ale samozřejmě názor emimi je víc než zákon…
A mmch hledáš kde, že to nemůžeš najít?
Nehledám výchovný pohlavek, ale přímo fyzické násilí bez použití předmětu a přímo v trestním zákoníku.
@Amelie30 píše:
@MP Krista Taktéž jsme se ptala a tuším, že dvě vlastní a jedno nevlastní, vše jsou to teď puberťáci. Snad se nemýlím.
Ale ale, ty si to nepamatiješ, chceš to ještě jednou opakovat?
Tobě jsem to už říkala dvakrát.
Určitě to něco změní na tom, co je dle trestního práva fyzické násilí na dětech…
Hele, nebylo by lepší si přiznat, že svoje traumata z dětství si nevyřešená přenášíme do dospělosti?
@Popeladym píše:
Všeliké kopírování miluju, coby argument.Zdravý rozum velí, zákoníku navzdory, že mě děcko prostě fackovat nesmí. A je to důvod ho seřezat tak, aby na to nikdy nezapomnělo! Neboť ze všech domluv, podle nejnovějších vědeckých poznatků a článků, si výrostek, co jednu vrazí matce, zřejmě moc dělat nebude. To nemá nic společného s tím, že bych považovala fyzické tresty za výchovnou metodu.
Kdyz jsme u toho, tak snizeni trestni odpovednosti na 14let, ma za me vyznam, kdyby tomu bylo v pripade syna zakladatelky napriklad, tak se bude resit on, nikoli matka s pohlavkem, ale to uz by @janat nehralo do karet vubec ![]()
@Amelie30 píše:
@MP Krista Taktéž jsme se ptala a tuším, že dvě vlastní a jedno nevlastní, vše jsou to teď puberťáci. Snad se nemýlím.
Takže ještě nevychovala žádné…uvidíme…
@Amelie30 píše:
Nehledám výchovný pohlavek, ale přímo fyzické násilí bez použití předmětu a přímo v trestním zákoníku.
Je tam násilí a pak násilí s použitím předmětu.
A výchovný pohlavek hledat nejde, to neexistuje.
Teď jsem si vzpomnela na pohádku Jana Wericha: Jak se Franta naučil bát. Vřele doporučuji.
@Anonymní píše:
U nás je dusno.
Manžel je na syna teď hodně tvrdej a drsnější, ale to je dobře.
Je to dobre! Pevne verim, ze se to nebude opakovat, vazne ![]()
@janat píše:
Ale ale, ty si to nepamatiješ, chceš to ještě jednou opakovat?
Tobě jsem to už říkala dvakrát.
Určitě to něco změní na tom, co je dle trestního práva fyzické násilí na dětech…
Hele, nebylo by lepší si přiznat, že svoje traumata z dětství si nevyřešená přenášíme do dospělosti?
Samozvaný psycholog! Ty mám nejradši.
@wildcherry píše:
Kdyz jsme u toho, tak snizeni trestni odpovednosti na 14let, ma za me vyznam, kdyby tomu bylo v pripade syna zakladatelky napriklad, tak se bude resit on, nikoli matka s pohlavkem, ale to uz by @janat nehralo do karet vubec
Jako že by u toho máma třeba chytila hlavou o zeď nebo o zem? Jé, bych mohla vyprávět a hezké vyprávění by to rozhodně nebylo. Je fakt, že se pořád řeší dospělí, ale co kolikrát dokáže mládež.
@wildcherry píše:
Kdyz jsme u toho, tak snizeni trestni odpovednosti na 14let, ma za me vyznam, kdyby tomu bylo v pripade syna zakladatelky napriklad, tak se bude resit on, nikoli matka s pohlavkem, ale to uz by @janat nehralo do karet vubec
Jasně, matka vrazi facku 14 letemu a ten ji vrazi zpátky… i při snížení věku trestní odpovědnosti, tak matka jednu vrazila nezletilému a on nezletilý zpět dospělému…
Fakt nevnímate ten rozdíl?
@janat píše:
Je tam násilí a pak násilí s použitím předmětu.
A výchovný pohlavek hledat nejde, to neexistuje.
Opakuji, že výchovný pohlavek nehledám.
@MP Krista píše:
Samozvaný psycholog! Ty mám nejradši.
Samozvaný psycholog? To jsi dost odvážná. Ty víš, co jsem vystudovala, dělám, čím se léta zabývám?
Mmch spíš dle citace bych měla být samozvaný právník ty expertko ![]()
@Amelie30 píše:
Opakuji, že výchovný pohlavek nehledám.
No, a na to mám reagovat teď jak, když jsem ti asi už pětkrát napsala, že je to pitomost?