Syn mi dal ránu do obličeje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4019
20.8.19 23:50
@Lucy75 píše:
@warita @Amelie30 - holky, víte, co je brutální?? může nám být klidně přes 30, přes 40.. ale ta příkoří vnímáme stále..

Ono to nejde úplně vymazat. Alespoň já to tak vnímám, protože osobně mám opravdu úžasnou rodinu a nedovedu si představit takovou tyranii. Od nejbližších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
20.8.19 23:50

@Popeladym :srdce: :kytka: děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
20.8.19 23:51
@Lucy75 píše:
@wildcherry děkuji :srdce: člověk se srovná.. Já právě proto brutálně už asi od 18 toužila bytostně po vlastních dětech.. chtěla jsem jim to vše vynahradit. ukázat, jak to má být správně :-) a proto - Osud je kašpar - mi nebylo dopřáno. můj druhý manžel šel se mnou do adopce.. a místo jednoho žádaného klučíka, přišly dvojčata holky :-) asi to tak mělo být.. každý den za ně děkuji :kytka: jsem strašně moc šťastná.. :srdce: každý den… :kytka:

To je ale svym zpusobem uzasny, i kdyz cesta byla trnita.Ja ti to tak moc preju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
20.8.19 23:52
@Amelie30 píše:
Ono to nejde úplně vymazat. Alespoň já to tak vnímám, protože osobně mám opravdu úžasnou rodinu a nedovedu si představit takovou tyranii. Od nejbližších.

Ja taky ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
20.8.19 23:52
@Lucy75 píše:
@wildcherry děkuji :srdce: člověk se srovná.. Já právě proto brutálně už asi od 18 toužila bytostně po vlastních dětech.. chtěla jsem jim to vše vynahradit. ukázat, jak to má být správně :-) a proto - Osud je kašpar - mi nebylo dopřáno. můj druhý manžel šel se mnou do adopce.. a místo jednoho žádaného klučíka, přišly dvojčata holky :-) asi to tak mělo být.. každý den za ně děkuji :kytka: jsem strašně moc šťastná.. :srdce: každý den… :kytka:Příspěvek upraven 20.08.19 v 23:50

Tak to je úžasný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
20.8.19 23:54

Jinak, zakladatelko, omlouvám se za OT, na vás myslím, když budeš chtít, po čase napiš, jak na tom doma jste a co syn. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
20.8.19 23:58
@Amelie30 píše:
Jinak, zakladatelko, omlouvám se za OT, na vás myslím, když budeš chtít, po čase napiš, jak na tom doma jste a co syn. :hug:

já také tak a moc se omlouvám, že jsem to zde prostě emotivně „zaplevelila“.. držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
21.8.19 00:06
@wildcherry píše:
Ano, ty…tvuj pristup.Kdyz si ta psycholozka asi, tak by si mohla pochopit, proc s tebou tady nesouhlasime, ne? A nebo staci po sobe znova precist prispevky, pak ti to mozna cvakne.

No, to právě nechápu, obhajujete si tu něco, co objektivně je protiprávní, a i když se v tomhle patologickem chování vzájemně podpoříte, furt to nic nemění na faktu, že jakkoliv fyzicky inzultovat děti, je za jakýchkoliv okolností špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.8.19 00:10
@Lucy75 píše:
já také tak a moc se omlouvám, že jsem to zde prostě emotivně „zaplevelila“.. držím palce :srdce:

Myslim, ze to bylo prinosne i kdyz velmi emotivne smutne :hug:.Ale nazorny priklad tyrani vs vychovne pohlavkovani.Je spatne, kdyz v tom nekdo nevidi(nechce videt) rozdil a je tak kratkozraky.Pak z toho vychazi bagatelizace vazneho chovani, nebo naopak prehani na uroven tyrani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
21.8.19 00:11

To Janat Neodpověděla jste ani na otázku o věku, ani ohledně vychovaných dětí, ani ohledně profese…nepůsobíte vubec důvěryhodně, rozhodně ne jako člověk věnující se skutečně nějaké odbornosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
21.8.19 00:15

@wildcherry asi ano..nikdy jsem to - ačkoliv pedagogicky/právně vzdělaná osoba radši nechtěla pojmenovávat… tím se nezříkám správnosti pohlavku ve správné vteřině a situaci… ale máš/te pravdu všichni, kdo mi tu reagovali.. ačkoliv na skutečně 30let staré události… že… ony nezmizí… stejně tak, jako nezmizí z hlav synků a dcerek, kterým je „uštědřujeme…“ Milujme je, prosím… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
21.8.19 05:49
@janat píše:
No, to právě nechápu, obhajujete si tu něco, co objektivně je protiprávní, a i když se v tomhle patologickem chování vzájemně podpoříte, furt to nic nemění na faktu, že jakkoliv fyzicky inzultovat děti, je za jakýchkoliv okolností špatně.

Nejsi schopná vidět ten rozdíl a házíš všechno do jednoho pytle. Zkusím to názorně.

Můj muž byl v dětství otcem řezany jako žito. Od školkového věku do nějakých patnácti let. Výprasky zažíval snad denně, měl modřiny, dětství prožil ve strachu a v ponížení. Hrůza. Výsledek je, že z domova odešel hned po škole a s otcem se celý život nevídá. Už mu pomalu táhne na šedesát a když na to přijde řeč, tak stále nemá o kontakt s otcem zájem. Druhým výsledkem toho, co zažil je, že absolutně nesnáší jakékoli násilí a v životě by dítěti neublížil.

Já jsem vyrůstala v milujícím a láskyplném prostředí. Navzdory tehdejším zvyklostem jsem nikdy nebývala bita, nikdy jsem nezažila to, co spousta mých spolužáků, kteří se báli např. s poznámkou nebo špatnou známkou jít domů. Naši na mě nikdy nekřiičeli, nikdy mě nebili, jako školková si pamatuju, jak jsem jednou za trest stála v koutě. Přesto mi můj tatínek v mých nevymáchaných a hubatých patnácti letech jednu vlepil, jelikož jsem svým chováním dospěla do bodu, kdy se moje hláška na jeho adresu nedala pardónovat.

Už to prosím tě chápeš? Jeden výjimečný lepanec ve chvíli, kdy dítě totálně přestřelí prostě není totéž, jako týrání a řezání dětí za každou blbost. Mně ten pohlavek ve vztahu k rodičům nijak nepoznamenal, ale tenkrát v tu chvíli jsem to vnímala jako jasnou a důraznou stopku. A byl na místě a ani tehdy a ani teď se tátovi nedivím, že mi jednu vlepil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
21.8.19 07:02
@_.Emilyyy píše:
Biti nikdy nebudu tolerovat ;). Nikdz jsem dceru neuhodila..Pritel to udelal jednou a taky naposled
Nejvtipnejsi je, jak pises, ze nechces tuhle diskuzi stočit ke mne a pak tu zmínis moji situaci, ktera se stala pred pul rokem 8o a nevim odkud si zjistila, ze muj pritel byl donucen se omluvit :think: -omluvil se sam od sebe…
btw.On ji uhodil do hlavy..
A od te doby, co dcera mela otřes mozku, protoze se hodne udeřila do hlavy( a stalo se to pred par lety), tak jsem na to citliva..
Kdyby jí ve vsem, tak nevyhovoval a neustupoval ji porad, tak by si na neho dcera nedovolovala.., muze si za to sam..

A uz to tu ani nechci dal resit…

Příspěvek upraven 20.08.19 v 22:53
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to vis, ze jo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
21.8.19 07:08

@Denisa56 jeden výjimečný pohlavek za celý život není žádná tragédie.
I když na druhou stranu můj pocit je takový, že většina dětí, pokud je ta výchova dobrá, tak by nezvlčili a vyrostli by z nich dobře vychovaní dospělí, i kdy by ta facka nepřišla a rodič by jim to rázně vysvětlil slovně. Mají dobrý základ ve výchově, vzor v rodině, atd.

Na druhou stranu většina rodičů nedá za život jeden pohlavek za opravdu vážný přestupek, ale někteří „bijou“ děti skoro každý týden, obden, nebo dost často. Používají vařečky… Stačí se tady začíst do diskuzí, ani se s tím netají a považují to za naprosto normální.

Tělesné tresty jsou v Čechách nadužívány, protože je to tolerováno a považováno za normu a všichni na tom vyrostli. Vidím to na dětských hřištích obden, tady na vsi tak vychovává skoro každej.

A když někdy vidím, za co děcka dostávají, tak nechápu, v situacích, kdy to absolutně není třeba a spíš by potřeboval proplesknout ten rodič. Takže já myslim že by fakt neškodilo, kdyby se značná část rodičů zamyslela nad tím, jestli nejsou jiné způsoby a ten jediný výjimečný pohlavek si nechal až když je to opravdu nutné. Nebo to zkusil i úplně bez toho, ale to už je na každým, jestli to umí/neumí, nebo nechce dělat jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
21.8.19 08:26
@Amelie30 píše:
Protože jsou dospělí? Dospělý člověk si za sebe zodpovídá sám. Pokud mu je méně než 18 a nebude znát hranice, je průser na světě. To není o tom, že by z toho člověk měl radost. Nechci být konkrétní, ale třeba ten největší prevít, co jsem poznala, byl z vysvětlující rodiny. V životě na něj nesáhli. Klasická rodina, maminka, tatínek, do dítěte by to nikdo neřekl. Andílek. A vysvětlovali a vysvětlovali a jak andílek rostl, bylo to s ním čím dál tím horší, až to překročilo chování, které bylo je společnost ochotná tolerovat.

jakože budeš tělěsně trestat 17 syna? No good luck

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect