Syn mi dal ránu do obličeje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66852
21.8.19 08:32

@Lucy75 já matce musela chodit pro opasek, aby mě mohla potrestat, jednou jsem jí tu ruku zastavila, byla jsem na to už dost silná a vyspělá. A bylo po výchově, jinak to neuměla, ztratila veškerý vliv. Vztah samozřejmě napikaču

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
21.8.19 08:34
@Lucy75 píše:
@warita @Amelie30 - holky, víte, co je brutální?? může nám být klidně přes 30, přes 40.. ale ta příkoří vnímáme stále..

jo, tesat do kamene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
21.8.19 08:36
@matkabagristy píše:
jakože budeš tělěsně trestat 17 syna? No good luck

A to jsem napsala kde? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
21.8.19 08:47
@ospalámyš píše:
@Denisa56 jeden výjimečný pohlavek za celý život není žádná tragédie.
I když na druhou stranu můj pocit je takový, že většina dětí, pokud je ta výchova dobrá, tak by nezvlčili a vyrostli by z nich dobře vychovaní dospělí, i kdy by ta facka nepřišla a rodič by jim to rázně vysvětlil slovně. Mají dobrý základ ve výchově, vzor v rodině, atd.

Na druhou stranu většina rodičů nedá za život jeden pohlavek za opravdu vážný přestupek, ale někteří „bijou“ děti skoro každý týden, obden, nebo dost často. Používají vařečky… Stačí se tady začíst do diskuzí, ani se s tím netají a považují to za naprosto normální.

Tělesné tresty jsou v Čechách nadužívány, protože je to tolerováno a považováno za normu a všichni na tom vyrostli. Vidím to na dětských hřištích obden, tady na vsi tak vychovává skoro každej.

A když někdy vidím, za co děcka dostávají, tak nechápu, v situacích, kdy to absolutně není třeba a spíš by potřeboval proplesknout ten rodič. Takže já myslim že by fakt neškodilo, kdyby se značná část rodičů zamyslela nad tím, jestli nejsou jiné způsoby a ten jediný výjimečný pohlavek si nechal až když je to opravdu nutné. Nebo to zkusil i úplně bez toho, ale to už je na každým, jestli to umí/neumí, nebo nechce dělat jinak. :nevim:

Přesne tak si to taky myslím. Já třeba s dětmi nechodím na návštěvy k rodičům a celkově se i vyhýbám rodičům, kteří vyhrožují dětem výpraskem nebo jim dávají přes zadek nebo je jinak fyzicky trestají, nechci aby něco takového moje děti viděli… Nedávno úplně zoufalá maminka naplácala chlapečkovi v šatně za to, že se nechtěl oblékat a pořád plakal… no plakal ještě víc a k tomu byl ukřivděnej :zed: jako bojovala tam s ním asi 20 minut než mu dala na zadek. Dcera to naštěstí neviděla no, ale bylo to tak nepříjemné a zbytečné. Jen teda nevím jak to budu řešit až budem třeba dělat oslavy a ta děcka se budou ptát dětí proč jsme je nepozvali? :? Říkat rodičům, že u nás o tom mluvit nebo to dělat nemají mi přijde nevhodné a dětem to taky asi budu těžko vysvětlovat…

Příspěvek upraven 21.08.19 v 08:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
21.8.19 08:49

@Amelie30 tak jsi se asi ztratila v mém prvním příspěvku, v tom, ve kterém jsi na mě reagovala jsi v opozici.
Asi jsme se ztratily v písmenkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
21.8.19 08:58
@sonnys píše:
Přesne tak si to taky myslím. Já třeba s dětmi nechodím na návštěvy k rodičům a celkově se i vyhýbám rodičům, kteří vyhrožují dětem výpraskem nebo jim dávají přes zadek nebo je jinak fyzicky trestají, nechci aby něco takového moje děti viděli… Nedávno úplně zoufalá maminka naplácala chlapečkovi v šatně za to, že se nechtěl oblékat a pořád plakal… no plakal ještě víc a k tomu byl ukřivděnej :zed: jako bojovala tam s ním asi 20 minut než mu dala na zadek. Dcera to naštěstí neviděla no, ale bylo to tak nepříjemné a zbytečné. Jen teda nevím jak to budu řešit až budem třeba dělat oslavy a ta děcka se budou ptát dětí proč jsme je nepozvali? :? Říkat rodičům, že u nás o tom mluvit nebo to dělat nemají mi přijde nevhodné a dětem to taky asi budu těžko vysvětlovat…

já tohle nějak moc neřešila, po návštěvách jsme až tak netrajdali, oslavy s kvantama cizích dětí a rodičů neděláme, z toho mám osypky :)
Naopak jsem dětem názorně ukazovala při vhodné příležitosti, jaké mají skvělé rodiče, kteří je nebijí a ať si toho váží a chovají se tak, aby mi to vydrželo :lol:
Můžeš to výchovně využít ;)

je fakt, že když dcera byla malá a viděla jak nějaké dítě dostává na zadek, tak z toho byla docela vyděšená, prostě to neznala. Oni děti uvidí v životě věci, které jim nebudou úplně příjemné, asi nemá cenu je nějak moc ochraňovat.
Já to teda mám jinak podobně a osobně se nekamarádím s rodiči, kteří vyznávají dost tvrdou výchovu, nebo se chovají k dětem hnusně, ponižují je a jsou třeba i sprostí, je mi to nepříjemné a nemusím být u toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
21.8.19 09:06
@matkabagristy píše:
@Lucy75 já matce musela chodit pro opasek, aby mě mohla potrestat, jednou jsem jí tu ruku zastavila, byla jsem na to už dost silná a vyspělá. A bylo po výchově, jinak to neuměla, ztratila veškerý vliv. Vztah samozřejmě napikaču

Ja taky musela chodit po opasek. A taky pro drevene pruty, musela jsem klacet z rozprazenyma rukama na tvrdem predmete, atd. Kdyz mi bylo 18, odesla jsem z domu, navzdy.

Co mi hrozne pomohlo, bylo odpusteni. Fakt cloveku spadne obrovska tiha z duse. Az pak se mi zacalo v zivote darit. Dokud jsem neodpustila, jakoby jsem stagnovala na jednom miste, porad do kruhu… Ano, clovek nezapomene, ale odpustit presto jde, mne hodne pomohlo uvedomit si, jak moc byli rodice nestastni, tak strasne nestastni, ze ublizovali svym detem.

• Citovat
  • Upravit
4019
21.8.19 09:22
@sonnys píše:
Přesne tak si to taky myslím. Já třeba s dětmi nechodím na návštěvy k rodičům a celkově se i vyhýbám rodičům, kteří vyhrožují dětem výpraskem nebo jim dávají přes zadek nebo je jinak fyzicky trestají, nechci aby něco takového moje děti viděli… Nedávno úplně zoufalá maminka naplácala chlapečkovi v šatně za to, že se nechtěl oblékat a pořád plakal… no plakal ještě víc a k tomu byl ukřivděnej :zed: jako bojovala tam s ním asi 20 minut než mu dala na zadek. Dcera to naštěstí neviděla no, ale bylo to tak nepříjemné a zbytečné. Jen teda nevím jak to budu řešit až budem třeba dělat oslavy a ta děcka se budou ptát dětí proč jsme je nepozvali? :? Říkat rodičům, že u nás o tom mluvit nebo to dělat nemají mi přijde nevhodné a dětem to taky asi budu těžko vysvětlovat…Příspěvek upraven 21.08.19 v 08:51

Co teda měla s tím chlapcem udělat? Proč jsi jí neporadila? Dvacet minut na ni koukáš a nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
21.8.19 09:22

@My Melody odpuštěno je, zapomenuto ne.
Jinak aby to nevyznělo tak, že jsem naprostý odpírač jakéhokoli fyzického trestání. Nějakou tu přes dupku děcka chytly. Jen v případě zakladatelky se jedná o dospívající děcko a tam už je to jako s tím dospělým. @Amelie30 ;)
Mám skoro 17 letého kluka doma, ten už vypadá a myslí jako dospělý.
Nedávno jsem na něj čekala do 4 ráno, kdy nebral telefon. Jak potichu klaply dveře popadla jsem vařečku a chtěla do něj začít bušit. Včechny rány vykryl, byla to v podstatě groteska. Jemu ale zdá se došlo, že jsem byla zoufalá a k smrti vystrašená. Od té doby se poctivě ozývá, bere mobil, když se někde zasekne. Aby zas nebyla vařečka :cert: :mrgreen:
Ta srandovní jsem v té situaci byla já :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
21.8.19 09:46
@Amelie30 píše:
Co teda měla s tím chlapcem udělat? Proč jsi jí neporadila? Dvacet minut na ni koukáš a nic?

No já jí říkala, že to nevadí ať ho nechá poplakat když to potřebuje… Ale ona tam pořád říkala nezlobte se nezlobte se a pak mu namrskala :? přišlo mi že jí víc vadí pocity cizích lidí jak vlastního syna :nevim:. No šla jsem radši pryč, nechci aby moje děti něčemu takovému byli přítomné.

Příspěvek upraven 21.08.19 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
21.8.19 09:51
@Amelie30 píše:
Co teda měla s tím chlapcem udělat? Proč jsi jí neporadila? Dvacet minut na ni koukáš a nic?

no za mě, já se cizím lidem do výchovy radši nemontuju, pokud to dítě netýrají. To nedělá dobrotu dávat nevyžádané výchovné rady a málokdo to ocení :).

a on neexistuje návod na děti, to musí vymyslet ten rodič, to dítě zná nejlíp. Neexistuje jeden instantní návod na všechny děti „co udělat s klukem, který se nechce ve školce oblíkat“ Možností je spousta a záleží na situaci, to dítě může být unavené a mrzuté, mít za sebou špatný den, nebo je to vztekloun a to musí vycítit ta máma a nějak si poradit. Na to si musí každej přijít sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
21.8.19 09:52
@ospalámyš píše:
no za mě, já se cizím lidem do výchovy radši nemontuju, pokud to dítě netýrají. To nedělá dobrotu dávat nevyžádané výchovné rady a málokdo to ocení :).a on neexistuje návod na děti, to musí vymyslet ten rodič, to dítě zná nejlíp. Neexistuje jeden instantní návod na všechny děti „co udělat s klukem, který se nechce ve školce oblíkat“ Možností je spousta a záleží na situaci, to dítě může být unavené a mrzuté, mít za sebou špatný den, nebo je to vztekloun a to musí vycítit ta máma a nějak si poradit. Na to si musí každej přijít sám.

Tak nějak no. Jako představíme za mnou přijde cizí člověk a pořadí mi dát děcko přes zadek 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
21.8.19 09:58
@sonnys píše:
No já jí říkala, že to nevadí ať ho nechá poplakat když to potřebuje… Ale ona tam pořád říkala nezlobte se nezlobte se a pak mu namrsksla :? přišlo mi že jí víc vadí pocity cizích lidí jak vlastního syna :nevim:.

Tak se necítila dobře, to chápu. Já bych zkoušela dítko zabavit a pak se k oblékání vrátila. Ale chápu, že nekdy to nejde. Když u nás dvouletá chytne hysterak, nezabírá vůbec nic. Řve klidně hodinu. Nevnímá, můžu se na hlavu stavět, mluvit, zabavovat, nic. Nejhorší je, že nechce ani pochovat. Tak pak už jen čekám, az se zklidní. Nic, o co by člověk stál. Třeba v drogerii mi vozíkem bourala do stojanu s parfémy (vybírala jsem dárek), košik měla ten dětský (to je pro nás za trest). Při představě, že se to sesype, mě jímala hrůza. :lol: Tak jsem vysvětlovala, snažila se odvést pozornost, no ani omylem. Tak mi nezbývalo, než ji popadnout a za hysterického řevu jsme odešli. Fakt to není jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
21.8.19 09:59
@sonnys píše:
No já jí říkala, že to nevadí ať ho nechá poplakat když to potřebuje… Ale ona tam pořád říkala nezlobte se nezlobte se a pak mu namrskala :? přišlo mi že jí víc vadí pocity cizích lidí jak vlastního syna :nevim:. No šla jsem radši pryč, nechci aby moje děti něčemu takovému byli přítomné.Příspěvek upraven 21.08.19 v 09:51

Taky mi někdy připadá, že okolí očekává a někdy i otevřeně vyžaduje, aby rodič zakročil, hlavně dal na zadek :) Ten tlak mi až vadil kolikrát, člověk se musí obrnit, pokud není někde, kde dětský pláč opravdu obtěžuje druhé.

Ono těžko říct, třeba ta matka toho už měla taky dost a byla unavená, do toho druzí nevidí. Každopádně to nelze považovat za výchovné, pokud děcku dá matka na zadek, protože si neví rady, je naštvaná, případně si vybíjí frustraci a dělá to spíš s ohledem na okolí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
21.8.19 10:01
@matkabagristy píše:
@My Melody odpuštěno je, zapomenuto ne.
Jinak aby to nevyznělo tak, že jsem naprostý odpírač jakéhokoli fyzického trestání. Nějakou tu přes dupku děcka chytly. Jen v případě zakladatelky se jedná o dospívající děcko a tam už je to jako s tím dospělým. @Amelie30 ;)
Mám skoro 17 letého kluka doma, ten už vypadá a myslí jako dospělý.
Nedávno jsem na něj čekala do 4 ráno, kdy nebral telefon. Jak potichu klaply dveře popadla jsem vařečku a chtěla do něj začít bušit. Včechny rány vykryl, byla to v podstatě groteska. Jemu ale zdá se došlo, že jsem byla zoufalá a k smrti vystrašená. Od té doby se poctivě ozývá, bere mobil, když se někde zasekne. Aby zas nebyla vařečka :cert: :mrgreen:
Ta srandovní jsem v té situaci byla já :oops:
:kytka:
To jde pochopit, takova facka, ci varecka ma daleko od ublizovani detem, to v te situaci ani jinak snad neslo a melo to konec koncu efekt, tvuj syn pochopil.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML