Syn mluví pouze anglicky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10972
23.2.21 22:55
@Steeve0335 píše:
Není… opravdu jsem čekal, že na diskuzním serveru získám radu a ne shit…

Ale ten shit, jste doma tomu dítěti vyrobili vy, rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
23.2.21 22:57

Sebrat tablet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.2.21 22:59
@Steeve0335 píše:
Není… opravdu jsem čekal, že na diskuzním serveru získám radu a ne shit…

A co jsi čekal za radu místo „sebrat tablet“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
23.2.21 23:00

Nevěřím, že tohle by řešil nastup do školky. To dítě maká hlavou každý den. Teď je tam ta nejvyšší akcelerace. Teď si vtiskuje v tomto období mateřský jazyk. Něco u vás doma je hodně blbě a klidně můžeš napsat, že je to shit. Víme své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.2.21 23:03
@blumen píše:
A tomu nekdo tady veri? :-) spise provokace jak vysita :)

Dekuji 🙏, ze nejsem jedina, kdo na to skocil :mrgreen:.
Placeny troll musi plnit limity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
23.2.21 23:07

Poměrně dost dětí, které toho moc nenamluví v batolecim období, úderem 4 až 5 roku jejich života zásadnim způsobem rozváží jazyk. Klidne mohou začít mluvit v delších slovních spojeních až větách. Prostě vtiskovaly ty děti do hlavy co vidí, co se povídá a jaké to má logické vazby. Takže si sami doma položte otázku, jaké logické vazby vstřebává vaše dítě a jak smysluplnou řeč s vámi povede. To není o tom urážet vás, to je o tom uvědomit si, že něco asi není úplně dobře.

Příspěvek upraven 23.02.21 v 23:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3084
23.2.21 23:10
@Russet píše:
Ono se tomu někdy holt nevyhneš. Třeba při distanční výuce. Holt doba kovidová.

Jo, tak to je ale něco trochu jiného :) Můj synek půjde nejspíš do školy až za rok (učitelky navrhují odklad), takže tam se tomu už asi nevyhneme, ale do té doby mi to přijde zbytečné a spíš ke škodě než aby to dítěti něco dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.2.21 23:16
@Terezxx píše:
Jo, tak to je ale něco trochu jiného :) Můj synek půjde nejspíš do školy až za rok (učitelky navrhují odklad), takže tam se tomu už asi nevyhneme, ale do té doby mi to přijde zbytečné a spíš ke škodě než aby to dítěti něco dalo.

U nás mají předškoláci distančně angličtinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
23.2.21 23:25

@Steeve0335 opet, jako temer vzdy, pujdu proti proudu… zazila jsem neco
obdobneho u sveho prvorozeneho, ve 2,5 ketech mi spelloval
spz aut, barvicky prvne rekl
anglicky nez cesky,… tablet dostaval kdyz jsem sla uspat druhorozeneho nebo kdyz jsem musela uklihnit rychlovku k jidlu. za me mnohem lepsi tablet nez civet pasivne na tv, jak to urco delaji mnohe, co ti tu spilaji. :mrgreen: srovnalo se to tak nejak casem samo. chodil teda i od dvou let na anglictinku, ale mel i jine zajmy, kde se mluvilo cesky - plavani, rytmicky ci tvorici krouzek, da se rici, ze jsme kazde dopolko nekde spolu travili… dle meho
je anglictina mnohem jednodussi nez cestina a pro dite je snazsi rici „red“ nez cervena :mrgreen:… ja to teda vubec nehrotila, stejne tak jako kdyz kolem tohoto roku mluvil jako zena bo jsme tatku nemeli a byl zvykly slyset jen -la na konci :mrgreen:… vse se do tri let srovnalo samo,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
23.2.21 23:31
@Terezxx píše:
Jo, tak to je ale něco trochu jiného :) Můj synek půjde nejspíš do školy až za rok (učitelky navrhují odklad), takže tam se tomu už asi nevyhneme, ale do té doby mi to přijde zbytečné a spíš ke škodě než aby to dítěti něco dalo.

tak za me naopak - ja deti vedla od mala, cca 12ti mesicu, kdy zacly srozumitelne mluvit (mladsi poslozchal brachu jeste v brise :mrgreen: ), k anglictine a dnes ji berou, na rozdil od vrstevniku, jako samozrejmost. to same it povedomi… maji od mala neomezeny pristup
k technologiim a mohu rici, fakt nemam problem, ze by na ni v dnesni dobe viseli, bo ji neberou jako mantru, ale jako beznou soucast zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.2.21 23:34
@markytka3 píše:
@Steeve0335 opet, jako temer vzdy, pujdu proti proudu… zazila jsem neco
obdobneho u sveho prvorozeneho, ve 2,5 ketech mi spelloval
spz aut, barvicky prvne rekl
anglicky nez cesky,… tablet dostaval kdyz jsem sla uspat druhorozeneho nebo kdyz jsem musela uklihnit rychlovku k jidlu. za me mnohem lepsi tablet nez civet pasivne na tv, jak to urco delaji mnohe, co ti tu spilaji. :mrgreen: srovnalo se to tak nejak casem samo. chodil teda i od dvou let na anglictinku, ale mel i jine zajmy, kde se mluvilo cesky - plavani, rytmicky ci tvorici krouzek, da se rici, ze jsme kazde dopolko nekde spolu travili… dle meho
je anglictina mnohem jednodussi nez cestina a pro dite je snazsi rici „red“ nez cervena :mrgreen:… ja to teda vubec nehrotila, stejne tak jako kdyz kolem tohoto roku mluvil jako zena bo jsme tatku nemeli a byl zvykly slyset jen -la na konci :mrgreen:… vse se do tri let srovnalo samo,

Zase jahoda je jednodušší v češtině. Neřekla bych, že je angličtina lehčí. Spíš ta barevná křiklavá videa děti víc zaujmout. Kolikrát mě z výukového poslechu na kroužek angličtiny už samotné třeští hlava. Když mu to pokaždé zatleská Awsome!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
23.2.21 23:34
@markytka3 píše:
bo ji neberou jako mantru, ale jako beznou soucast zivota.

Myslím, že používáš slova, jejichž význam neznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
23.2.21 23:36

Některé děti mluví později a je pravda, že angličtina je snazší. Je to dítě opravdu tak dlouho na tom tabletu? Jinak s ním česky mluvíte, čtete, povídáte?
Moje dcera mluví plynně anglicky taky díky internetu, ale v tomto věku to byly tak písničky, ještě textům nerozuměla (ale zpívala jak rodilá mluvčí). Nějak před třetím rokem začala chodit na pohybový kroužek, kam chodily děti cizinců a byl veden dvojjazyčně (chodila tam 2 roky), já taky často mluvím do telefonu anglicky, takže dcera to brala nějak přirozeně, nejprve jen nějaké věty, o kterých ani nevěděla, co znamenají, ale v pěti letech už jsme spolu vedly celkem slušné rozhovory - většinou na témata, na které koukala na netu. Hodně mě to tehdy překvapilo a lepšila se každým dnem, teď se s ní dá mluvit skoro o všem anglicky.
Venku na mě často mluví jenom anglicky, je to nějaký její podvědomý impulz - jsem venku, běhám a mluvím anglicky, plus třeba koukala jednu dobu hodně na videa o mořských tvorech, tak o nich neumí moc mluvit česky, ale anglicky to sype. Je to spíš pro zajímavost. Ale chce to nezanedbávat tu češtinu a dítěti se i tak věnovat, možná o to víc. Dcera má teď obrovskou výhodu, že dobře rozumí i spontánně mluví, ale zase v prvouce těžko dává takové ty normální věci, protože jí to nezajímá. Díky internetu si může vybírat zajímavá témata a učit se nazpaměť měsíce a dny v týdnu ji nepřijde užitečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
23.2.21 23:37
@MrsNorris píše:
Myslím, že používáš slova, jejichž význam neznáš.

no myslim si opak, ze ty nemas pojeti, co to znamena :mrgreen: zkus, nez se priste do nekoho budes obouvat a pokouset se ho zesmesnit, pouzit pana google… :mavam: takhle to
pusobi hloupe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
23.2.21 23:39

@markytka3 jenže tady ten případ jaksi má jiný základ tím pádem. Ty píšeš tablet občas, dotazujici uvádí často. Asi bych potřebovala vysvětlit, co je to pasivní civění na TV u cca 2 letych dětí, když máš takovou zkušenost, kterou jsi nepraktikovala. Protože já mám tu zkušenost úplně jinou, takto malé děti obyčejne TV moc dlouho nebaví. Ujasnovani si ženského či mužského rodu je poměrně běžná záležitost, těžko říct, jak do ní zasáhla událost u vás doma, to bych tedy vůbec nepoměřovala. Navíc u vás slo už o jakousi systematickou výuku AJ, poněvadž jste chodili na kroužek. Dítě za které lobuješ se to naučilo samo. Vidím poměrně velké rozdíly.

Příspěvek upraven 23.02.21 v 23:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect