Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@markytka3 píše:
proc? lezim v betli a bavim se moralistkamia ty jsi vynervovana, ze preskakujes ve vetach carky?
Popravdě raději se budu cítit jako moralistka, než jako někdo, kdo si myslí, že ví a přitom neví…
@Trojlístek píše:
Evidentně jsi toho názoru pouze ty. O trapnosti bych pomlčela. Ta z tebe přímo vychází.
no me je ale tvuj nazor u zadele, ja jen napsala, jake zkusenosti ja mam se svym prvorozenym, vubec nechapu, proc jsi na me utocne reagovala? to vzdy takhle utocne vyskakujes, kdyz ti nekdo napise svoji zkusenost? ![]()
@markytka3 píše:
ale ja to beru jako opakovanimamiii, muzu uz tablet? mamiii, kdy uz mohu na tablet? mamiii, proc nemuzu na tablet?
Příspěvek upraven 23.02.21 v 23:49
Ale napsala jsi to jinak. I tak bych tohle chování nenazvala mantrou.
@markytka3 píše:
proc? lezim v betli a bavim se moralistkamia ty jsi vynervovana, ze preskakujes ve vetach carky?
Ty jsi pomátená celkově. A to, že já někde občas zapomenu čárku, je maličkost. Přečti si po sobě příspěvky a pak někoho poučuj ![]()
@Popeladym píše:
BO i Mi, se používá. Opravdu tady všichni nepíšou spisovně. To je už zbytečné rýpnutí.
Tak to netuším, jednu dobu to BO byla velká móda. Pak lidi zjistili, že jsou trapni. A ti co to ještě nezjistili, tak užívají dosud. Asi jim jejich trapnost nevadí.
@Trojlístek píše:
Popravdě raději se budu cítit jako moralistka, než jako někdo, kdo si myslí, že ví a přitom neví…
a jak ty vis, ze to, co vis ty, je spravne? ja uznavam i nazory, se kterymi se neztotoznuji… clovek tu napise nazor, ktery nejde s davem a hned se tu sebehnou stekny, ktere se do toho pusti… jak jsem ted docetla, tak i autor se podivoval, nad chovanim uzivatelek, ![]()
@markytka3 píše:
no me je ale tvuj nazor u zadele, ja jen napsala, jake zkusenosti ja mam se svym prvorozenym, vubec nechapu, proc jsi na me utocne reagovala? to vzdy takhle utocne vyskakujes, kdyz ti nekdo napise svoji zkusenost?
Srovnávat nesrovnatelné. Ale asi za to nemůžeš. Asi máš fakt nějakou chybu při příjmu informací, to jsi tady předvedla několikrát.
@markytka3 píše:
a jak ty vis, ze to, co vis ty, je spravne? ja uznavam i nazory, se kterymi se neztotoznuji… clovek tu napise nazor, ktery nejde s davem a hned se tu sebehnou stekny, ktere se do toho pusti… jak jsem ted docetla, tak i autor se podivoval, nad chovanim uzivatelek,
Jsem sama se sebou naprosto klidná.
@Russet píše:
Ale napsala jsi to jinak. I tak bych tohle chování nenazvala mantrou.
to je otazka nazoru, navic to bylo mysleno
vicemene hyberbolou ![]()
@Trojlístek píše:
Tak to netuším, jednu dobu to BO byla velká móda. Pak lidi zjistili, že jsou trapni. A ti co to ještě nezjistili, tak užívají dosud. Asi jim jejich trapnost nevadí.
moda
ty jsi asi v zivote nebyla ve slezsku, ze
trapni jsou lide, co nemaji moc rozhled a rozdavaji moudra
Příspěvek upraven 24.02.21 v 00:03
@Trojlístek píše:
BO se mě netýká, ale Mi, to se v mém rodišti běžně používá. Já už tam půl života nejsem, tak už tím nejsem zasažena.
Sever Moravy.
Příspěvek upraven 24.02.21 v 00:04
@Popeladym píše:
BO se mě netýká, ale Mi, to se v mém rodišti běžně používá. Já už tam půl života nejsem, tak už tím nejsem zasažena.Sever Moravy.
Mi se bezne pouziva na VM.
Prazaci bezne mluvi prisernym narecim (v psane i mluvene komunikaci), ze to krouti usi - tejden, vokurka, vomacka, vejplata, vejlet atd., ale to je povoleno.
Kdy pouzije nekdo sve nareci v bezne komunikaci (nic oficialniho), tak je spatny, trapny.
Sebrat dítěti tablet a věnovat se mu. Ale to bys neměla na sebe čas, co?
asi a tom bude chudák trávit hodně času, když mu angličtina přijde přirozenější než čeština ![]()
@markytka3 píše:
to je otazka nazoru, navic to bylo mysleno
vicemene hyberbolou
Nadsázka je něco jiného. Myšleno hyperbolou je taky výraz hodný tesání do kamene…