Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ano, moje dcera to dělala do dvou let hodně. Teď už sporadicky.
Dcera 1r 4m mi to zrovna taky začala dělat. Doteď chodila normálně přes patu. Tak doufám, že jen zkouší, co dovede a není to příznak nějakých problémů. ![]()
Ano, dcera 1,5 roku a zrovna dneska jsem si toho všimla, že si hraje na baletku. Jinak ale běhá a chodí normálně
Ano, obě děti takto chodí (3 roky a 1,5 roku). Vždy, když vymýšlí co provedou za lumpárnu. Nebo když se předvádí, prostě vždy, když kují pykle ![]()
Dcerka bude mít dva roky a taky tak chodí, ale lékařky je v pořádku.
Zkouší rovnováhu a svaly, nic to neznamená. Pokud by to měl být nějaký neuroproblém, chodí tak většinu času a projeví se to i jinak. Určitě kvůli tomu nedávat nějaké pevné papučky nebo tak něco, prostě si jen hraje. ![]()
Znam dite 3,5 roku, ktery tak chodi doted, rodice to moc neresi a smeji se tomu.
Delat to me, uz to davno resim na fyzio kvuli zkracovani slach.
Me 4lete to nedelalo nikdy, ani jako spatny navyk, ani z legrace.
Vodila jste dítě za ruce? Slyšel jsem, že by to mohlo být tím…
Joo, náš malý to dělá taky, většinou když je takový rozverný a lumpačí, ale taky se chci u pediatra příště zeptat, zda to nevadí
Má rok a čtyři měsíce.
18mesicni dcera to teď začala dělat, ale v tomto věku se to neřeší, dětí zkouší, co dovedou. Ale dělá mi to i šestiletý syn a to už problém je, zrovna dnes jdeme na ortopedii. Dle naší dětské doktorky by to mělo dítě přestat dělat ideálně do 2 let, Max do 3. Z tříleté prohlídky už posílá na ortopedii nebo fyzio.
@Manstej píše:Říká se to, ale třeba moje dcera za ruku nikdy nešla, neměla chodítko ani nic podobného a taky chodí někdy po špičkách…
Vodila jste dítě za ruce? Slyšel jsem, že by to mohlo být tím…
@Manstej nikdy, nechali jsme ji, ať se naučí sama. Pomáhám za ruce jen venku ze schodů ![]()
Ano, mám jednovaječná dvojčata kluky, ted jim bude 18 měs. Jeden chodí hezky, druhý chodí od Vánoc, nejdřív po špičkách, pak se srovnal a chodil pěkně, ale už 2 týdny chodí chvíli hezky a pak po špičkách…za 3 týdny nás čeká kontrola u dr. tak se na to zeptám…Ono si myslím, že kdyby to byl nějaký neuro problém, tak by těch věcí muselo být víc a tohle má teda dost dětí i v okolí, setkala jsem se s tím i u dětí od sestřenky…přestali to pak dělat:)
Taky to teď začínáme u dcery (22.mesicu) pozorovat. Chodili jsme do roka na neuro kvůli hypertonii. Uvažujeme, že s tím k Dr. zajdeme. Kdybychom nikdy na neuro nechodili, tak to asi nehrotim.
Maminky chodí Vám vaše dítko také po špičkách? U nás ne pořád (když běží, tak po celé plošce nohou, i běžně tak chodí), ale hodně času chodí i po špičkách, asi jako by z nudy. Dělají to i vaše děti?