Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@matkabagristy píše:
ja ti, kote, ty chyby oznacila. Tys je presto nenaslaA jo „projev psani“ at je to, co to je, opravdu o cloveku mnohe vypovida. Ty nejsi schopna sebereflexe, tak ti to u tebe proste nedochazi, no
hele, jak ty vis, ze jsem je pak nenasla? co jsi dnes tak utocna? precti si muj posledni prispevek? tobe neprijde, ze se naopak o sebereflexi jedna? doslova pisi, ze jsem se snazila svoji chybu najit… ja nikde neprezentuji, ze jsem dokonala, dite dokonale, etc. co mi tu vsichni podsouvate, ano, mam jiny zivot, deti vychovavam jinak, pisi vzdy vse na plnou hubu, neschovavam se kritikou za anonyma, no a?… a ze i ty se uchylis k urazeni a schazovani ostatnich, tak to uz je fakt neco… ale, co uz… btw. zrovna u tebe jsem si myslela, ze metaforu s Bakalari pochopis ![]()
Příspěvek upraven 24.02.21 v 22:39
@markytka3 píše:
hele, jak ty vis, ze jsem je pak nenasla? co jsi dnes tak utocna? precti si muj posledni prispevek? tobe neprijde, ze se naopak o sebereflexi jedna? doslova pisi, ze jsem se snazila svoji chybu najit… ja nikde neprezentuji, ze jsem dokonala, dite dokonale, etc. co mi tu vsichni podsouvate, ano, mam jiny zivot, deti vychovavam jinak, pisi vzdy vse na plnou hubu, neschovavam se kritikou za anonyma,… a ze i ty se uchylis k urazeni a schazovani ostatnich, tak to uz je fakt neco… ale, co uz… btw. zrovna u tebe jsem si myslela, ze metaforu s Bakalari pochopis
@matkabagristy píše:
ja ti, kote, ty chyby oznacila. Tys je presto nenaslaA jo „projev psani“ at je to, co to je, opravdu o cloveku mnohe vypovida. Ty nejsi schopna sebereflexe, tak ti to u tebe proste nedochazi, no
Neměla náhodou na mysli písemný projev…
![]()
Tak nějak se tomu, tuším, říká v civilizovaných zemích… ![]()
@Kelsey píše:
Vysvetli ji konecne, jak se pise veta.
diky za peci, ale myslim, ze toho netreba… az budou vase prispevky kapku vyssi urovne, bude mi za to stat zmacknout shift. ![]()
@markytka3 píše:
diky za peci, ale myslim, ze toho netreba… az budou vase prispevky kapku vyssi urovne, bude mi za to stat zmacknout shift.
Celý den s menší přestávkou se tady hádáš. Jinak od 20h až do teď. Děti jsou teda počítám na tabletu?
Že si nedáš pokoj ![]()
@Steeve0335 Úplně stejnou zkušenost nemám. Ale ta videa v angličtině jsou docela dost chytlava a opakují se v nich stále dokola ta samá slova, fráze. A ve mně vyloženě vzbuzují nutkání vše opakovat. Takže by možná nebylo úplně od věci se jimi inspirovat a zkusit třeba zahrát synovi v tomto stylu divadlo. A pokud má rád knížky, tak nám se doma na rozmluveni hodně osvědčila Logopedie pro nejmenší. Je již pro děti od dvou let. Nebo jestli má nějaké oblíbené téma, tak s ním mluvit na tohle téma, ale stylu těch pořadů. Ujasnit si, co vidíte jako nejdůležitější, aby říkal a to cpát pak do všeho. A pak se u nás ještě vyplatilo se zamyslet nad tím, která slova jsou pro syna více zajímavá a snadněji vyslovitelna. Syn je tak trochu tvrdohlavy, když mu nějaké slovo přijde legrační, tak se ho hned chytne. Když něco řekne někdo, kdo je pro něj v tu chvíli zajímavý, tak po něm opakuje každou blbost. Taky ho v poslední době začalo bavit vyprávění pohádek a chce nějakou pořád dokola a pak mi doplňuje sám od sebe slova. Ale vymýšlím vlastní pohádky tak, aby to pro něj bylo snadné se zapojit a hodně si hlídám, abych používala ta samá slova a aby se mi hodně ta slova v té pohádce opakovala. A dvě hodiny na tabletu pravidelně každý den je opravdu hodně, zkusila bych to omezit.
@Anonymní píše:
Celý den s menší přestávkou se tady hádáš. Jinak od 20h až do teď. Děti jsou teda počítám na tabletu?Že si nedáš pokoj
proc hadam? ja se tu bavim a naopak zasnu nad hadavosti nekterych zde… uplne je vidim, jak civi do monitoru a cekaji (jak sama podotykas od rana), kdy zas udelam nejakou pravopisnou chybu
jak absurdni, ze? uzasny den pro par nanynek, co se cely den bavi nekym, koho vubec neznaji, jak si poklepavaji na ramenou, jak nekomu to natreli, nestiti se zesmesnovat i neci dite, uz presne vi, jaka jsem matka, clovek, jake mam dosazene vzdelani
… tomu ja rikam toxicka zavislost na pc…,… realita- bohuzel finisuji jeden projekt a v dobe cekani na odezvu od klienta, si ctu tady ustepacne steky, bo bohuzel nic sofistikovaneho se pri cekani neda, jen takova prizemni zabava na urovni potkana… a co tady delas od rana ty?
Příspěvek upraven 24.02.21 v 23:57
@markytka3 píše:
proc hadam? ja se tu bavim, bohuzel finisuji jeden projekt a v dobe cekani na odezvu od klienta, si ctu tady ustepacne steky… a co tady delas od rana ty?
Od rána?
Já ti ráno odpověděla dvakrát a popřala ti hezkej den. Holka já toho stihla to by ses divila. Na rozdil od tebe, podívej se na časy přišla jsem až večer po uspání dětí
Byla jsem s rodinou. ![]()
@Anonymní píše:
Od rána?![]()
Já ti ráno odpověděla dvakrát a popřala ti hezkej den. Holka já toho stihla to by ses divila. Na rozdil od tebe, podívej se na časy přišla jsem až večer po uspání dětí
Byla jsem s rodinou.
tak to se mas, deti jsou „na prazdninach“ u kamosu a ja od rana civim do pc bo mam zitra deadline a od 10 hod prezentaci klientovi… hned bych s tebou menila bo u nas bylo dnes nadherne krasne pocasi… ja alespon nam nabila hoverboardy a doufam, ze zitra vyrazime na stezku… na oplatku - preji dobrou noc
@markytka3 píše:
tak to se mas, deti jsou „na prazdninach“ u kamosu a ja od rana civim do pc bo mam zitra deadline a od 10 hod prezentaci klientovi… hned bych s tebou menila bo u nas bylo dnes nadherne krasne pocasi… ja alespon nam nabila hoverboardy a doufam, ze zitra vyrazime na stezku… na oplatku - preji dobrou noc
A pak kdo se nevěnuje dětem
ty si na ně nedokážeš najít čas ani o prázdninách a věnovat se jim
to se nedivím, zez se radši věnují tomu počítači.
@Hlaholice píše:
@Steeve0335 Úplně stejnou zkušenost nemám. Ale ta videa v angličtině jsou docela dost chytlava a opakují se v nich stále dokola ta samá slova, fráze. A ve mně vyloženě vzbuzují nutkání vše opakovat. Takže by možná nebylo úplně od věci se jimi inspirovat a zkusit třeba zahrát synovi v tomto stylu divadlo. A pokud má rád knížky, tak nám se doma na rozmluveni hodně osvědčila Logopedie pro nejmenší. Je již pro děti od dvou let. Nebo jestli má nějaké oblíbené téma, tak s ním mluvit na tohle téma, ale stylu těch pořadů. Ujasnit si, co vidíte jako nejdůležitější, aby říkal a to cpát pak do všeho. A pak se u nás ještě vyplatilo se zamyslet nad tím, která slova jsou pro syna více zajímavá a snadněji vyslovitelna. Syn je tak trochu tvrdohlavy, když mu nějaké slovo přijde legrační, tak se ho hned chytne. Když něco řekne někdo, kdo je pro něj v tu chvíli zajímavý, tak po něm opakuje každou blbost. Taky ho v poslední době začalo bavit vyprávění pohádek a chce nějakou pořád dokola a pak mi doplňuje sám od sebe slova. Ale vymýšlím vlastní pohádky tak, aby to pro něj bylo snadné se zapojit a hodně si hlídám, abych používala ta samá slova a aby se mi hodně ta slova v té pohádce opakovala. A dvě hodiny na tabletu pravidelně každý den je opravdu hodně, zkusila bych to omezit.
To snad ani není možné, že se musí radit mámě, jak mluvit na dítě. I ta úplně nejpitomější fena naučí svoje štěňata komunikovat po psím způsobu.
Proboha, stačí prostě na to mimino mluvit, komentovat běžné věci, vyprávět o světě, ptát se… Dítě je věrným obrazem svých rodičů. Máma čumí do mobilu nebo do pc, tak dítě čumí taky. Máma zpívá, mluví, směje se, vypráví, tak dítě taky. Máma čte, dítě chce taky. Jak prosté.
@Alriga píše:
To snad ani není možné, že se musí radit mámě, jak mluvit na dítě. I ta úplně nejpitomější fena naučí svoje štěňata komunikovat po psím způsobu.
Proboha, stačí prostě na to mimino mluvit, komentovat běžné věci, vyprávět o světě, ptát se… Dítě je věrným obrazem svých rodičů. Máma čumí do mobilu nebo do pc, tak dítě čumí taky. Máma zpívá, mluví, směje se, vypráví, tak dítě taky. Máma čte, dítě chce taky. Jak prosté.
No prave, tak budeme doufat, ze to nase deti tady nectou ![]()
@stock píše:
No prave, tak budeme doufat, ze to nase deti tady nectou
Moje dítě už dávno není dítě. ✌️️A pes mi rozumí dokonale. ❤️️
@Alriga píše:
Moje dítě už dávno není dítě. ✌️️A pes mi rozumí dokonale. ❤️️
Nejde pouze o Tve dite/uz davno nedite.
Myslim jenom, ze je zbytečné tuhle diskuzi plnou zbytecnych urazek, rozjizdet ve stejnem/vcerejsim duchu.
Jinak to byl pokus o vtip z me strany. Doufam, ze deti se bavi jiným zpusobem, nez ctenim tehle diskuze ![]()