Syn mne bije

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6836
2.9.17 10:03

Tak to je drsný. Dítě tě bije a kope do psa, ale chodíš s ním plavat a na akce, aby se chudinka nenudil. 8o
Píšeš, že zkoušíš všechno možné…Co jsi zkoušela? Nevíš kde jsi selhala? Nenastavila jsi si hranice dřív. Jaké tresty dostal? Já děti nemlátím, ale nedovedu si představit, že mě bude mlátit, já mu domluvím, on to bude dělat znovu a já ho vezmu plavat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.17 10:04

Jednou dostal na zadek, vztekal se, nereagovala jsem. Pak přiběhl, začal mne zase bít. Jinak jsem důsledná. Neexistuje, aby se třeba patlal v jídle, neuklízel hračky, umí pomáhat. Ví, že toto nekoupím, že nemůže mít všechno. Není rozmazlený, to ani omylem. Ale je v něm ta strašná agresivita, úplně jako by mi někdo vyměnil dítě.
Se psem jsem zařvala, až se lekl. Vysvětlila jsem, co by se mohlo stát. On se pak smál.
Není to jen plácání, ale fakt pěstičkama do prsou, břicha… Mezi vrstevníky dobrý, ze školky nejsou stížnosti, s kamarády dobré, normální vesnické hry. Bojím se, aby z něj nevyrost psychopat. Já byla v dětsví bita jak žito a pak jsem měla 2 partnery, kteří mne také bili. Teď jsem raději sama.
Takže nevychovaný není, pozornosti má přiměřeně dost, ale vyloženě nerozmazluji. Ale tohoto se děsím. Zvířata má rád, ale nesmí být s nimi sám, viz kopnutí do psa.

• Citovat
  • Upravit
30395
2.9.17 10:11
@Anonymní píše:
Jednou dostal na zadek, vztekal se, nereagovala jsem. Pak přiběhl, začal mne zase bít. Jinak jsem důsledná. Neexistuje, aby se třeba patlal v jídle, neuklízel hračky, umí pomáhat. Ví, že toto nekoupím, že nemůže mít všechno. Není rozmazlený, to ani omylem. Ale je v něm ta strašná agresivita, úplně jako by mi někdo vyměnil dítě.
Se psem jsem zařvala, až se lekl. Vysvětlila jsem, co by se mohlo stát. On se pak smál.
Není to jen plácání, ale fakt pěstičkama do prsou, břicha… Mezi vrstevníky dobrý, ze školky nejsou stížnosti, s kamarády dobré, normální vesnické hry. Bojím se, aby z něj nevyrost psychopat. Já byla v dětsví bita jak žito a pak jsem měla 2 partnery, kteří mne také bili. Teď jsem raději sama.
Takže nevychovaný není, pozornosti má přiměřeně dost, ale vyloženě nerozmazluji. Ale tohoto se děsím. Zvířata má rád, ale nesmí být s nimi sám, viz kopnutí do psa.

Děti nebiju nikdy, v tvém případě bych to udělala. Násilí plodí násilí, na to si musí zvyknout taky. Jak už bylo řečeno - kopne psa, ten ho zcela přirozeně kousne, nechtěla bych to riskovat. Kdyby mě začal bít, vzala bych ho pevně za ruce i do bolesti a odseparovala pryč a to vždycky, když by to zkusil. Na psychologa so obraťte v každém případě, jestli tě tloukl partner, může v tom být vážnější problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
2.9.17 10:13
@Anonymní píše:
Takže nevychovaný není, pozornosti má přiměřeně dost, ale vyloženě nerozmazluji. Ale tohoto se děsím. Zvířata má rád, ale nesmí být s nimi sám, viz kopnutí do psa.

To prehanas. Ziadny psychopat z neho nevyrastie. Toto skusa vacsina deti. Napr. z mojich troch to skusili vsetky 3. :mrgreen: Treba to len co najskor stopnut. Bez nejakych okolkov. Ziadne psychoanalyzy. Musi vidiet ze si v tomto razantna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
2.9.17 10:17

Napadlo mne, že by to mohl být projev ADHD, něco podobného jsem řešila se synem, řekli nám, že má ADHD těžká forma a autismus, špatně reaguje na jakoukoliv změnu, prostředí a je impulsivní, agresivní, ale i ve školce, má asistenta. Dělal to stejné. Období vzdoru to už nebylo, tak jsem to řešila, důležitá je důslednost, hranice a nepovolovat.Ale to vy děláte. Držím pěsti a hodně síly přeji.

• Citovat
  • Upravit
189
2.9.17 10:23
@Marie432875 píše:
Moje mama mi taky dávala na p.del. Ale protože vím jaký to je ponižující, sama to nedělám. Verim, ze jsou i jiné cesty k výchově deti nez fyzická síla. Ta se většinou uplatňuje tam, kde chybí ta psychická. Důležitá je snaha resit konflikt jinak nez násilím. Neni to vubec o tom chodit kolem ditete po špičkách, samozřejmě, ze musi pocitit, ze tohle je špatný. Ale podle me to jde i jinak nez bitim.

Však jsem psala, že tresty můžou být různé, ale tady mám jaksi pocit, že tresty chybí jakékoliv. A to je špatně. A k tomu, že je to ponižující - tak ono matka se asi necítí skvěle, když do ní dítě mlátí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
2.9.17 10:25
@Marie432875 píše:
To je docela vtipná a zaroven smutná rada. Nechce aby ji bil, ale sama ho bit bude?? Co si z toho jako dite vezme - silnější muže mlátit? :think:

Přesně tak, situace se bude vyhrocovat. Pokud syn uvidí, že ho matka může bít, stane se to pro něj normou. I kdyby s tím na čas přestal, agrese v něm zůstane a až bude mít pocit, že je dost silný, zase může začít.
Zakladatelko, ve chvíli záchvatu mu chyť ruce, podívej se mu zblízka do očí a důrazně řekni, že to nesmí dělat, že tě to bolí. Pak ho nech v té místnosti a odejdi, dokud se neuklidní, zamez v tu chvíli jeho přístupu k tobě.
Zároveň ve chvílích klidu o tom musíte mluvit, zkus vyjádřit pochopení, že má vztek, řekni, že je to úplně normální, že ty máš občas taky vztek, ale že se do lidí prostě nebouchá. Najděte alternativní řešení vybití vzteku, které trénujte - ať si zakřičí libovolnou větu (př. Jsem strašně naštvaný!) a přitom, ať si vztek přijatelným způsobem vybije - pořiď mu boxovací pytek, dovol mu mlátit do polštáře, nebo třeba i do zdi, pokud se přitom nezraní.

POKUD HO BUDEŠ NA OPLÁTKU BÍT, SITUACE SE BUDE ZHORŠOVAT!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
2.9.17 10:26
@Anonymní píše:

Zařvala, až se lekl… :think: A když bije tebe, tak reaguješ a trestáš jak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
2.9.17 10:27

@Adrasteia diky za podporu a dobry názor :palec:

• Citovat
  • Upravit
189
2.9.17 10:28
@rodinka4 píše:
To prehanas. Ziadny psychopat z neho nevyrastie. Toto skusa vacsina deti. Napr. z mojich troch to skusili vsetky 3. :mrgreen: Treba to len co najskor stopnut. Bez nejakych okolkov. Ziadne psychoanalyzy. Musi vidiet ze si v tomto razantna.
:palec: Přesně tak. Děti tohle zkouší. Nedávno jsme byli na pouti a do známého tam začala pěstma mlátit dcerka. Ale vážně dost a silou. On na to vůbec nereagoval. Že prý to je u dětí normální, že ji to přejde. Dle mého se ale tohle musí zarazit hned, jak to dítě zkusí. Musí vědět, kde jsou hranice.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
2.9.17 10:29
@Loda píše:
Však jsem psala, že tresty můžou být různé, ale tady mám jaksi pocit, že tresty chybí jakékoliv. A to je špatně. A k tomu, že je to ponižující - tak ono matka se asi necítí skvěle, když do ní dítě mlátí

Matka je dospěla osoba, která by mela situaci umět zvládnout. Dite se uci a napodobuje, sleduje, zkouší. A jako sorry, ale myslim ze argument,,matka se necítí dobre kdyz ji dite mlatí" neni omluvenka pro biti ditete.

• Citovat
  • Upravit
3767
2.9.17 10:32
@Loda píše: :palec: Přesně tak. Děti tohle zkouší. Nedávno jsme byli na pouti a do známého tam začala pěstma mlátit dcerka. Ale vážně dost a silou. On na to vůbec nereagoval. Že prý to je u dětí normální, že ji to přejde. Dle mého se ale tohle musí zarazit hned, jak to dítě zkusí. Musí vědět, kde jsou hranice.

Důležité je důsledně reagovat a s problémem pracovat neustále, ROZHODNĚ ale to nejhorší, co lze v té chvíli udělat, je bití, dávání na zadek, facky apod.
Důslednost nerovná se bití. Bití rodičů je pouze důsledek toho, že nejsou schopni si v této situaci jinak poradit a je to rychlé, jenže bez efektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
2.9.17 10:38
@Loda píše:
Však jsem psala, že tresty můžou být různé, ale tady mám jaksi pocit, že tresty chybí jakékoliv. A to je špatně. A k tomu, že je to ponižující - tak ono matka se asi necítí skvěle, když do ní dítě mlátí

Tresty dost často nevyřeší problém, pouze zastrašují, tzn. dítě si řekne - nebudu to dělat, protože se bojím trestu a rodič je silnější a mocnější než já. Zároveň se v něm posiluje vědomí, že až bude dost silný a velký, může si dělat to samé, co rodič. Řešila jsem případ matky, kterou bil třináctiletý syn. Říkala mi, že to nechápe, že ho vždycky dobře vychovávala, když si k ní jako malý něco dovolil, hned dostával na zadek, facky apod. A to je přesně ono - naučila ho ona sama, že bití je normální, ale musít k tomu být dostatečně velký a silný. Takže s tím přestal, protože se bál trestu, ale jen co povyrostl, tak jí to začal vracet.

Dítě se neučí kecama, ale nápodobou svých vzorů - rodičů. To co dělá rodič, je pro dítě vzorem, normou chování, kterou si přenáší do života. Ať rodič nikdy nedělá to, co nechce, aby (kdykoli později) dělalo i jeho dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
2.9.17 10:40
@Marie432875 píše:
Matka je dospěla osoba, která by mela situaci umět zvládnout. Dite se uci a napodobuje, sleduje, zkouší. A jako sorry, ale myslim ze argument,,matka se necítí dobre kdyz ji dite mlatí" neni omluvenka pro biti ditete.

Bití dítěte :zed: Pod tím si představím, že tomu dítěti fakt uděláš na zadku jelita. :lol: Pokud nezabírá nic jiného - jako to vyhazování hraček, zákaz oblíbených pořadů, činností, tak myslím, že pár výchovných na zadek fakt ještě nikomu ublížilo. Ono argument, že je to pro dítě ponižující, tak se to nemá dělat - promiň, ale to je právě to chození okolo dětí jako kdyby to byly polobozi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.17 10:42

@andrasteia Děkuji, něco podobného jsem dělala, bez efektu. Je jakoby mimo. Vůbec nezabírá.
ADHD to si nemyslím, jinak je fakt OK a autismus bych vyloučila, je kontaktní, nestydlivý. U práce vydrží, soustředění má dobré, to nesedí.
Když bije mne, zamezuji tomu. Když jsem říkala, že to bolí, smál se a mělo to opačný efekt.
Když mne štípal, říkala jsem mu, ať se štípne taky. Řekl, že ne. Ví, že to bolí…
Jinak k trestům, jde spát bez pohádky, zavřu ho v pokoji, nereaguji na vztek, nejdeme na slíbenou aktivitu. Podle situace. Opravdo ale kromě tohoto je vychovaný. Vždy jsem zírala na vztekající se děti, které řvaly já chci, já chci. To jsem skoro neznala, ale te´d v posledních měsících toto.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML