Syn mne bije

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.9.17 08:44

syn mne bije.

Prosím anonymně.

Mám 5letého syna, kterého mám ze vztahu, kdy me ex mlátil. Utekli jsme, když bylo malému rok. S otcem se nevídá. Bylo to normální dítě, období vzdoru normální, vývoj dobrý. Ale v posledních měsících je jak vyměněný. Je v pohodě, hraje si, ale pak ke mě přijde a začne mne bít. Z ničeho nic. Pěstičkama, štípe, kouše. Chytnu mu ruce a on má úplně výraz jako by byl mimo. Zkouším vše možné, ale je to pořád dokola. S dětmi je v pohdě, ve školce nebyl probém. Když mne naposledy štípal, řekla jsem mu, ať taky štípne sebe, ať ví, že to bolí. Řekl, že ne, smál se a po chvíli, když jsem otočila hlavu, zas mne štípl.
Jednou jsem nevydržela a plácla ho přes zadek. Utekl, ležel a vztekal se, nechala jsem ho být. Když se dovztekal, doběhl ke mě a začal do mě bušit. Už fakt nevím, co s ním. Vysvětlování nepomáhá, bít ho nebudu.
Pořád si říkám, kde jsem selhala. Ještě loni to byl pohodový kluk. To, co dělal ex si nemůže pamatovat, do nedávna se zdravě vyvíjel. Co s tím? Než půjdeme k psycholoovi, chci ještě vyzkoušet, co se dá.
Nejsem nervozní, to co bylo, už je dávno za mnou, ale toto mne děsí. Třeba jsem zjistila, že kopl do ležícího a spícího našeho psa. Bojím se, že se to bude vyhrocovat. Energii vypouštíme denně. Chodíme na dlouhé procházky, nemá prostor nudit se, chodíme plavat, na akce s přáteli, scházíme se s dalšími rodinami s dětmi, no nenudí se. Pomáhá, před lidmi se nestydí, je jinak šikovný, komunikativní, ale je v něm dost agrese. Nekouká na žádné drastické pohádky, celé léto strávil prakticky venku v přírodě. Ale už nevím, co s tímto, jediným problémem, ale sakra vážným problémem dělat. Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30911
2.9.17 08:54

Musis mu ukazat, ze takto ne. Po nejakem bouchnuti bych se s ditetem prestala na cas bavit, vynechala bych vsechny prijemnosti, ktere dite vyzaduje, jen bych zajistovala bezny servis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
2.9.17 08:55

,,Vysvetlovani nepomaha, bit ho nebudu''.

Tak to jsem opravdu zvedava co je mezi tim. Ja bych teda radsi dala 5ti letemu na prdel, než ho tahat po doktorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
2.9.17 08:59
@vertunka píše: ,,Vysvetlovani nepomaha, bit ho nebudu''.Tak to jsem opravdu zvedava co je mezi tim. Ja bych teda radsi dala 5ti letemu na prdel, než ho tahat po doktorech.

To je docela vtipná a zaroven smutná rada. Nechce aby ji bil, ale sama ho bit bude?? Co si z toho jako dite vezme - silnější muže mlátit? :think:

• Citovat
  • Upravit
901
2.9.17 08:59

@vertunka
Souhlasím. Já sama jsem jich na zadek schytala dost za mnohem menší zlo, než bití vlastní mámy a dnes si říkám, že jsem klidně mohla dostat ještě víc :D.
Ono tam asi budou hrát roli i geny otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.9.17 09:01

Vysvětlování evidentně nepomáhá, zasloužil by pořádně dostat na zadek. Ale todůležitý nechceš. Tak to za tebe možná vyřeší pes, až ho znovu chudáka kopne a ten ho zaslouženě pokouše.

• Citovat
  • Upravit
16694
2.9.17 09:10

Dobře, tak ho nebij ale oplať mu to. Když tě štípne, štípni ho taky. A ne jen symbolicky, opravdově tak, jak to dělá tobě. Se slovy „podívej, stejně takhle to bolí mě“. Kluk mě jednu dobu kousal. Vysvětlování nepomohlo, přestal až, když jsem mu to 2× oplatila. Nejsem žádný otloukánek, aby si ze mně dítě mohlo dělat boxovací pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
2.9.17 09:11

Syn se hrozně rád v tomhle věku pral a bojoval s tatínkem v rámci hry. Co jsem se bavila s maminkama kluků, tak to není až tak neobvyklé.
Tím samozřejmě nechci říct, že se má zakladatelka nechat mlátit, ale zase bych v tom nutně nehledala nějaký zásadní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
2.9.17 09:14

Náš teď ve čtyřech letech taky začal víc bojovat. Všechno by hned rozstřílel, vzal na všechny meč. Hraje si na bojovníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
2.9.17 09:19

Tohle dělá jen tobě? Jako tohle se mělo utnout ze začátku, né ho nechat tohle dělat několik měsíců a bez trestu. Na kopnutí do psa si reagovala jak?? Dostal nějaký trest? U nás například funguje vyhazování oblíbených hraček, nejde se na domluvenou akci mezi děti - páč když se neumí chovat, nemá mezi dětmi co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
2.9.17 09:22
@Marie432875 píše:
To je docela vtipná a zaroven smutná rada. Nechce aby ji bil, ale sama ho bit bude?? Co si z toho jako dite vezme - silnější muže mlátit? :think:

Ne, ale pozná, jak je to nepříjemné tomu druhému, kterému to provádí. Upřímně - kdyby si jako dítě mlátila do matky, jak by to řešila? Já bych si týden nesedla a týden se nedostala z domu, o televizi bych si mohla nechat zdát. Dnes se kolem dětí chodí po špičkách, vymýšlí se jim spousta zábavy, aby se nenudily a chodí se s nimi k psychologům, aby neměly trauma. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
2.9.17 09:42
@Loda píše:
Ne, ale pozná, jak je to nepříjemné tomu druhému, kterému to provádí. Upřímně - kdyby si jako dítě mlátila do matky, jak by to řešila? Já bych si týden nesedla a týden se nedostala z domu, o televizi bych si mohla nechat zdát. Dnes se kolem dětí chodí po špičkách, vymýšlí se jim spousta zábavy, aby se nenudily a chodí se s nimi k psychologům, aby neměly trauma. :zed:

Moje mama mi taky dávala na p.del. Ale protože vím jaký to je ponižující, sama to nedělám. Verim, ze jsou i jiné cesty k výchově deti nez fyzická síla. Ta se většinou uplatňuje tam, kde chybí ta psychická. Důležitá je snaha resit konflikt jinak nez násilím. Neni to vubec o tom chodit kolem ditete po špičkách, samozřejmě, ze musi pocitit, ze tohle je špatný. Ale podle me to jde i jinak nez bitim.

• Citovat
  • Upravit
2324
2.9.17 09:48

Vratit naspat. Moje deti to tiez skusali. Celkom rychlo pochopili ze stipanie boli, nielen ich ale aj toho druheho komu to spravia oni. Momentalne mam stipuce dieta od susedov v priamom prenose. Chodi po ulici a stipe vsetky deti naokolo. Rodicia mu dohovaraju a on stale stipe. Obzvlast jedneho chlapca ktory je taky dobrak a len place ked ho ustipne. Keby mu to vratil alebo ho rodicia zo dvakrat spakovali a odniesli domov za trest, velmi rychlo by si rozmyslel ci bude ostatnych stipat. Zial, tiez patria medzi tych naveky dohovarajucich :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
2.9.17 09:54

Chápu logiku toho, že když mu vysvětluješ, že bít někoho je špatné, že mu nechceš dát na zadek. Ale souhlasím s ostatními, abys mu štípnutí oplatila. Já se se synem taky z legrace peru, válíme se po zemi a tak, ale ví, že když řeknu, že to bolí, že musíme přestat. Kdysi taky párkrát kousl svoji sestřenici i mě, domlouvání nepomohlo, tak jsem ho kousla jednou taky. Vykulil oči, řekl, že to bolí a od té doby to nedělá. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
2.9.17 09:56
@Loda píše:
Ne, ale pozná, jak je to nepříjemné tomu druhému, kterému to provádí. Upřímně - kdyby si jako dítě mlátila do matky, jak by to řešila? Já bych si týden nesedla a týden se nedostala z domu, o televizi bych si mohla nechat zdát. Dnes se kolem dětí chodí po špičkách, vymýšlí se jim spousta zábavy, aby se nenudily a chodí se s nimi k psychologům, aby neměly trauma. :zed:

Něco na tom je :think: Zakladateku chápu, že nechce oplácet násilí násilím…Jenže takto k synovi vysílá opačný výchovný extrém. Ten, že někdo je ke mě opakovaně agresivní a já se nebráním. Ptž když mě někdo stále napadá a já mu budu domlouvat, je to dost absurdní.
Nemyslím si, že by zakl. měla kluka zmydlit jak žito, ale oplatila bych mu totéž a pak ho nechala vyvztekat. At se mu rozsvítí…Jak už tu výstižně padlo @lucenka, nebo to za zakl. vyřeší jejich pes. Který má dosud zdravé instinkty 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí