Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Jsem teď ještě víc zmatená. No, syn rozhodně není úplně nevychovaný. Jak jsem psala, donedávna normální kluk. Vývojem průměr, žádný génius, ale ani opak. Vše v pohodě. První vzdor jsme zvládli naopak, řela bych, nadprůměrně. Fakt neznám válení se v obchodech, nadměrnou hysterii. Jo, zkoušel to, ale vždy jsme to nějak zvládli. Jinak chápe NE! Prostě jdeme kolem silnice, řeknu mu, jdi na kraj, jde, jede kolem auto, dej mi ruku, dá mi ji. S jídlem nejsou problémy, s usínáním taky ne. Očas plácne sprosté slovo, když si hraje s autíčkama třeba, tak si autíčka nadávají…
Problém, ale opravdu zásadní je v tomto asi bych už řekla i agresivním chování. K tomu psovi, kopl do něj, když si myslel, že to nevidím, předpokládám, že to nebylo poprvé, asi.Když do mne tluče, štípe, je jak vyměněný, úplně jiný kluk, než před pár měsíci. A fakt se tomu směje.
Hry jinak s vrstevníky normální vesnický kluk, nevybočuje. Ve školce jich je 8, takže kdyby byl problém, myslím, že bych to věděla a s rodiči se všichni známe, řekli by mi.
Pes je chudák obřík, dobrák, samozřejmě, že mám strach, aby se nebránil jednou.
Jinak jo, jsem občas nejistá, nesebevědomá, mám pocit, že klukovi musím vše vynahradit. Hlavně tedy zážitky a aktivitami, aby nebyl mamánek. Na druhou stranu pomáhá, myslím že dost, občas má kecy, ale poslechne. Zdál se mi rozumný, ale prostě jao bych něco přehlédla.
Určitě začnu být přísnější. Spát bez pohádky nezabírá. Dobrý nápad je, že hračky, hlavně lego půjdou do krabice do sklepa, to jsem ještě nezkoušela, brala jsem to tak, že jsou to jeho hračky a když si to uklidí, jeho nedobitné právo. Ale je fakt, že když nad tím přemýšlím, je to něco, co nezná, takový trest, myslím, že bude v šoku. Ale s těmi fyzickými tresty mám problém a navíc, mám pocit, že u něj prostě nezaberou. Jednou jsem ho plácla přes zadek, pak hysterák, po chvíli přiletěl zpět a opět bouchal pěstičkama.
Je dobře, že to chceš řešit. Určitě bych se obrátila na odborníka. Držím palce.
Zkus aspoň nějaký ten trest, jako je schovaní těch hraček atd.. jinak to asi nepůjde, ale hlavně buď neoblomná. Ale jestli bych ho zase viděla kopat psa, tak by letěl, opravdu si nemyslím, že v takové situaci pomůže „schován ti lego“, co bys dělala kdyby tloukl třeba dítě. Jinak může to být i psychická porucha a můžeš zkusit navštívit odborníka, ale myslím, že tam je hlavní důvod to, že mu to mlácení pořád prochází. Ono nemělo dojít ani k tomu jednomu, teď už tě má zmáklou. Držím palce, ještě je malý na to, aby ses nechala od něj tlouknout bez následků. A teď to ještě můžeš zarazit, kdyby s tím poprvé přišel v 15ti tak to bude horší, ale on ví, že muže, když tě bije několik měsíců a psa na tajnacku taky. ![]()
Zakladatelko, možná jsem to přehlédla, ale co Ti řekne synek, když se ho zeptáš, proc Te bije a proc kopl do psa?
@stock píše:
Zakladatelko, možná jsem to přehlédla, ale co Ti řekne synek, když se ho zeptáš, proc Te bije a proc kopl do psa?
To by mě taky zajímalo. ![]()
@Anonymní píše:
Pak mi říkal, že je to sranda.
Sranda by to byla jen do té doby, než by jsi mu to pořádně oplatila. Těžko se to posuzuje takto na dálku, ale když bych to viděla v reálu, tak si pomyslím, že to je rozcapený spratek, a potřebuje dostat pořádně na zadek.
Asi mu chybí i mužský vzor, a otcovská autorita.Ale toho odborníka doporučuji.
@Anonymní píše:
Já bych řekla, že nechape, jak spolu souvisí příčina a nasledek. Pokud by to tak bylo, pak je odborna pomoc namiste.
@Anonymní píše:
A rozvádíš s ním tuhle jeho odpověď dál??? Proč mu připadá jako sranda něco, co maminku a pejska bolí? Proč to musí opakovat, i když ho maminka poprosí, ať toho nechá??? Nebo to tím pro tebe končí?
Jsem teď ještě víc zmatená. No, syn rozhodně není úplně nevychovaný. Jak jsem psala, donedávna normální kluk. Vývojem průměr, žádný génius, ale ani opak. Vše v pohodě. První vzdor jsme zvládli naopak, řela bych, nadprůměrně. Fakt neznám válení se v obchodech, nadměrnou hysterii. Jo, zkoušel to, ale vždy jsme to nějak zvládli. Jinak chápe NE! Prostě jdeme kolem silnice, řeknu mu, jdi na kraj, jde, jede kolem auto, dej mi ruku, dá mi ji. S jídlem nejsou problémy, s usínáním taky ne. Očas plácne sprosté slovo, když si hraje s autíčkama třeba, tak si autíčka nadávají…
Když do mne tluče, štípe, je jak vyměněný, úplně jiný kluk, než před pár měsíci. A fakt se tomu směje.
Problém, ale opravdu zásadní je v tomto asi bych už řekla i agresivním chování. K tomu psovi, kopl do něj, když si myslel, že to nevidím, předpokládám, že to nebylo poprvé, asi.
Hry jinak s vrstevníky normální vesnický kluk, nevybočuje. Ve školce jich je 8, takže kdyby byl problém, myslím, že bych to věděla a s rodiči se všichni známe, řekli by mi.
Pes je chudák obřík, dobrák, samozřejmě, že mám strach, aby se nebránil jednou.
Jinak jo, jsem občas nejistá, nesebevědomá, mám pocit, že klukovi musím vše vynahradit. Hlavně tedy zážitky a aktivitami, aby nebyl mamánek. Na druhou stranu pomáhá, myslím že dost, občas má kecy, ale poslechne. Zdál se mi rozumný, ale prostě jao bych něco přehlédla.
Určitě začnu být přísnější. Spát bez pohádky nezabírá. Dobrý nápad je, že hračky, hlavně lego půjdou do krabice do sklepa, to jsem ještě nezkoušela, brala jsem to tak, že jsou to jeho hračky a když si to uklidí, jeho nedobitné právo. Ale je fakt, že když nad tím přemýšlím, je to něco, co nezná, takový trest, myslím, že bude v šoku. Ale s těmi fyzickými tresty mám problém a navíc, mám pocit, že u něj prostě nezaberou. Jednou jsem ho plácla přes zadek, pak hysterák, po chvíli přiletěl zpět a opět bouchal pěstičkama.