Syn provokatér - je zralý na školku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.5.21 15:48
@P4ja
@P4ja píše:
Ale to přece vůbec není o mluvení. Když se dá komunikovat s miminkem tak i s tříletým, který nemluví. Nemusí ti vysypat celou větu, ale když se ptáš a koukáš, jak reaguje, tak se k tomu taky dopracuješ.Opravdu to není o tom, že když neumí mluvit, tak nedokáže vyjádřit, co se mu nelíbí, a co potřebuje.

Nejsi náhodou zastánkyně Nevýchovy? Trošku mi tak připadáš… ne, vážně, opravdu existují i děti, se kterými komunikace není až tak jednoduchá… jen jsi asi jedna z těch, která má ukázkově tabulkové děti a nemusíš to řešit, ale ne všichni to mají takto.

• Citovat
  • Upravit
21091
6.5.21 16:08
@Anonymní píše:
@P4jaNejsi náhodou zastánkyně Nevýchovy? Trošku mi tak připadáš… ne, vážně, opravdu existují i děti, se kterými komunikace není až tak jednoduchá… jen jsi asi jedna z těch, která má ukázkově tabulkové děti a nemusíš to řešit, ale ne všichni to mají takto.

Nemám ukázkové a tabulkové dítě. Ostatně tabulky nečtu vůbec Právě naopak mám doma malou aktivní až radioaktivní raketu, na kterou styl, když budeš bit děti, půjdeme domů, nezabírá. Vztekat se umí ukázkově. K tomu tříměsíční miminko. A většinu dne jsme sami.

Respektující přístup se mě osvědčil, jak v práci, tak v oddílu s bandou dětí. Budeš se divit, ale opravdu vím, že každé dítě je jiné. Včetně adhd, hyperaktivních dětí aj.Tak jsem to začala řešit a hlídat i s mými dětmi. A kupodivu i ony to zvládají. I když nemluví. Dokážeme odejít ze hřiště bez vzteku. Doma je mnohem klidněji než před tím. Jasně, že nic není univerzální, ale když člověk chvíli pozoruje a dá tomu šanci, tak to celkem klape.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí