Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@P4jaNejsi náhodou zastánkyně Nevýchovy? Trošku mi tak připadáš… ne, vážně, opravdu existují i děti, se kterými komunikace není až tak jednoduchá… jen jsi asi jedna z těch, která má ukázkově tabulkové děti a nemusíš to řešit, ale ne všichni to mají takto.
Nemám ukázkové a tabulkové dítě. Ostatně tabulky nečtu vůbec Právě naopak mám doma malou aktivní až radioaktivní raketu, na kterou styl, když budeš bit děti, půjdeme domů, nezabírá. Vztekat se umí ukázkově. K tomu tříměsíční miminko. A většinu dne jsme sami.
Respektující přístup se mě osvědčil, jak v práci, tak v oddílu s bandou dětí. Budeš se divit, ale opravdu vím, že každé dítě je jiné. Včetně adhd, hyperaktivních dětí aj.Tak jsem to začala řešit a hlídat i s mými dětmi. A kupodivu i ony to zvládají. I když nemluví. Dokážeme odejít ze hřiště bez vzteku. Doma je mnohem klidněji než před tím. Jasně, že nic není univerzální, ale když člověk chvíli pozoruje a dá tomu šanci, tak to celkem klape.
Nejsi náhodou zastánkyně Nevýchovy? Trošku mi tak připadáš… ne, vážně, opravdu existují i děti, se kterými komunikace není až tak jednoduchá… jen jsi asi jedna z těch, která má ukázkově tabulkové děti a nemusíš to řešit, ale ne všichni to mají takto.