Syn si neřekne na WC
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Naše malá (2r 2m) to má podobně. Občas si řekne na čůrání (ona teda nikdy neřekne, že se jí chce čůrat, ale třeba řekne: panenka Lily chce na nočník
- taky nevím, jestli je to úplně ok), ale na kakání teda naprosto výjimečně. Dlouho jí ani nevadilo, že je v mokrém nebo dokonce pokaděném oblečení. Teď už aspoň přijde: maminko, mokré kalhoty, dát nové, čisté nebo se i svlíkne sama. Já ji ani za to nějak nekárám, jenom ji řeknu, aby příště řekla, že se jí chce čůrat a půjdeme na nočník nebo na záchod a dostane za to odměnu. Taky se jí občas ptám, jestli nechce čůrat a ona (pokud zrovna není v zápalu hry) třeba řekne, že jo a jde na wc/nočník.
Pořád taky říká, že chce plíny - na doma nemáme, ale ven musíme, aspoň dokud není trošku tepleji. Myslím, že pak to půjde celkově líp.
To, že se mu budou smát nebo nebudou kamarádit, bych dítěti neříkala. Nechala bych to u té pozitivní motivace. U nás zabírají (k mé nelibosti) gumoví hadi a taky razítka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na bonbonky Haribo už jsem ho taky lákala
, chvilku to fungovalo
,nechci ho moc na bonbony učit kvůli zubům. To není, že pokaždé bych ho něčím strašila, spíš mu říkám, že se to nedělá a že musí říct dřív a když se počůrá a pak samozřejmě přijde a řekne maminko čůrat, tak ho pochválím, že si krásně řekl, ale že má říkat dřív, že teď má mokrý tepláčky. S tímhle strašením a taky s dáváním na zadek přišla tchýně, která mě ale permanentně stresuje, že její dvě děti (kluci) už byli v roce a půl bez plen a že na něj musím být tvrdší, že jsem moc benevolentní. Ale jak říkám, zkusila jsem po málu všeho, co by mohlo zabrat a nic. Když se ale počůrá, hlásí, maminko čůrat, ale počůranej už je. K dotkrovi nepůjdu, protože ta mi řekla, že do tří let má na plíny čas, ale upřímně všechny děti okolo nás (alespoň stejně staré) plíny už nemají a říkají si na záchod. Nejvíc mě ale stresuje ta školka, všude mají podmínku dítě bez plen, to on sice je, ale je potřeba ho na ten nočník dávat. Dávám mu plíny na spaní a zatím pořád ještě na ven, protože se bojím, kdyby si ucvrknul, aby neprostydl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natany zase pokud si to uvědomuje a aspoň takhle si říká tak si myslim, že je to na dobrý cestě a musí ještě trochu vyzrát. Naše doktorka taky říká, že 3 roky je taková zlomová hranice a do tý doby se nic moc neřeší pokud neni nějaký akutní problém samozřejmě. A teď jsem zrovna byla v jedný školce, dcera jde taky od září a tam učitelka říkala, že tyhle malý děti posílaji čurat každou půl hodiny, ale že nehody stejně jsou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To máte pravdu, začal to dělat zhruba před měsícem a já jsem jásala
, od té doby, ale je to pořád stejné, takže si v duchu doufám, že do září to nakonec půjde. Jinak se zeptám ještě takhle, můžou teoreticky to dítě ze školky i vrátit zpátky do domácí péče kvůli počůrávání nebo ne?
Možná pokládám hloupou otázku, ale dítě mám jen jedno a všechny kamarádky mají taky jen jedno nebo jedno stejně staré a druhé malinké, takže nemám tu zkušenost a ještě jsem ani o nikom takovém neslyšela. Ovšem slyšela jsem už o dětech, který posílali domů ze školky s kalhotkami/slípkami s hovínkem zabalenými do igelitovýho sáčku… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natany o tom, že by někoho vyloučili kvůli počurávání jsem neslyšela, ale asi záleží pokud se stane nehoda 1× denně nebo každých 5 minut. Co vim od kamarádek co maji už děti ve školce, tak když se stane nehoda tak to daji to pytlíků a maji to v šatničce. Je pravda, že to nikdo nepřepírá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuza92 To je mi jasné, jen jsem se divila, že to hovínko tam rodičům nechávají jako „suvenýr“. Každopádně Vám moc děkuji
!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natany tak to doufám, že jako celý hovínko tam nenechávaji
. Ale syn to určitě taky brzy zvládne a budete mít ve školce klid
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuza92,kdochcekam " .{color:blue}" Holky děkuju za podporu, dneska už jsem to ráno obrečela, tak jsem zkusila napsat sem, doma pořád slýchám jen, že na něj jsem málo tvrdá a že už by to měl dávno umět a pohledy rodiny na mě jako na matku jsou v tomhle směru hrozný, přitom se fakt snažím a já mu žádné rozkazy ani nedávám, spíš mu říkám jestli nepotřebuje čůrat nebo hele, tatínek jde čůrat, pojď zkusíme to taky, spíš takhle nebo když už je dlouho, tak ho tam posadím a on se vyčůrá, ale jdi se vyčůrat by u nás asi nemělo smysl
. Jinak šikovnej je až moc, na mluvení a na takový technický věci, co kde složit, přidělat, přivrtat nějakej šroubek, to mu jde, ale tohle prostě za boha ne…uvidíme, možná cítí stres i ze mě a tak asi na truc možná to nejde…každopádně ještě jednou děkuju a třeba se před zářím ještě ozvu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuza92 píše:
@Borůvka1990 velkej? Promiň ale znám dost dětí, který jsou po druhém roce plně na plenkách. A ve 3 už je nemaji vždyť to se mění ze dne na den.
Velkej samozřejmě není, ale na to aby pochopil co znamená jít se vyčůrat ano, obzvlášť, když je celkově šikovný. Z toho co popisuje zakladatelka to vypadá, že on moč neudrží, nebo nemá pocit na čurání, zkrátka,,něco" tam může být. Přece jen mu budou za chvíli tři roky a bylo by škoda, aby ho zakladatelka,,trápila", když on třeba má problém a nemůže za to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natany píše:
@zuza92 " .{color:blue}" Holky děkuju za podporu, dneska už jsem to ráno obrečela, tak jsem zkusila napsat sem, doma pořád slýchám jen, že na něj jsem málo tvrdá a že už by to měl dávno umět a pohledy rodiny na mě jako na matku jsou v tomhle směru hrozný, přitom se fakt snažím a já mu žádné rozkazy ani nedávám, spíš mu říkám jestli nepotřebuje čůrat nebo hele, tatínek jde čůrat, pojď zkusíme to taky, spíš takhle nebo když už je dlouho, tak ho tam posadím a on se vyčůrá, ale jdi se vyčůrat by u nás asi nemělo smysl. Jinak šikovnej je až moc, na mluvení a na takový technický věci, co kde složit, přidělat, přivrtat nějakej šroubek, to mu jde, ale tohle prostě za boha ne…uvidíme, možná cítí stres i ze mě a tak asi na truc možná to nejde…každopádně ještě jednou děkuju a třeba se před zářím ještě ozvu
![]()
![]()
Na rady příbuzenstva se vykašly, ty řeči o tvrdosti a mlácení taky nemám ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, až bude léto nebo teplo nechala bych ho lítat bez plen a měla na každým rohu hadr. Nočník třeba i v obýváku aby ho viděl. Víc mě těda nenapadá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja ted slibila dceri, ze kdyz zacne chodit na nocnik, tak spolu pujdeme do hrackarstvi a koupime ponika jednorozce, je do nej zamilovana. Hned se sama svlikla a pije caj, aby se vycurala
takze u nas to bude tezce o uplatkach
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda myslím, že mu to docvakne, jen mu to trvá déle. Dcerka byla dlouho taky v téhle fázi. Kdykoli jsem jí posadila, vyčůrala se, ale klidně za 15minut se zase počůrala a bylo jí to fuk. Tak jsem jí netrápila, vždycky třeba za 2 týdny znovu zkusila a pak ze dne na den to šlo a ještě před 2.narozeninami byla úplně odplenkovaná, nehodu snad jen jednu, co pamatuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baracon píše:
Nechci Tě strašit, ale nemusí to být jen Tvá zásluha. Moje 2 dítka jsou každé jiné, s jedním jsem bojovala s kakáním snad 2 roky, mladší naopak chápala od 7M, kam to patří… Každé dítě je jiné, některé prostě potřebují mnohem více času ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natany
Holka nech ho. On toho zvládá strašně moc, pro něho je důležitější skládání hraček než čůrání, přejde pár týdnů nebo měsíců a bude si jistější.
On nerozumí tomu, proč je to pro Tebe důležité, že půjdeš do práce… to je abstraktní pojem.
Dej mu ještě čas a uvidíš, jak Tě překvapí. Jak zmiňovaly holky, zatím na to mysli Ty, posílej ho zkusit čůrat a on až si bude jistý, půjde sám. ![]()
A na rady okolí bych si připravila něco jako: no jo, však mi to v důchoďáku taky už neudržíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit