Syn má problémy s učením - 7. třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9758
25.6.23 12:54
@j.a.n.i1 píše:
@PETRAKIM Muzes prosim hodit odkaz k tem myslenkovym mapam ktery povazujes za dobry, myslim, ze by nam to doma taky pomohlo.

https://www.mindmaps.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
25.6.23 12:56
@Anonymní píše:
Ahoj, syn letos dokončí 7. třídu ale má obrovské problémy s učením.
V Pedagogicko-psychologické pořádně už jsme byli dvakrát ale k ničemu to není. chodíme
i psychiatrovi, kde ale žádnou diagnózu nestanovili, že je vpořádku.
Předloni dostal podpůrné opatření druhého stupně ve kterém jsem ovšem nic nashledala kromě toho, že jednou za 14 dní měl doučování
v ČJ, někdy i za delší dobu protože paní učitelka neustále doučování rušila. Měl zkrácené diktáty. Matematiku měl víceméně 1×týdně doučování.
A o co jde. Matematiku si zlepšil o jednu známku nahoru, Český jazyk, na tom je špatně. Nejhorší je ale dějepis a zeměpis. Nevím jak je to možné, ale prostě není schopný se tu látku naučit i kdyby se to učil 3 dny. Vlastně si myslím, že neporozumí tomu textu a když má test,
tak vlastně nerozumí otázce a odpovídá nesmyslně.
Domluvili jsme se v českém jazyce s paní učitelkou že místo testu ho bude zkoušet, a to se osvědčilo, ale zkusili jsme to až víceméně ke konci roku. Ale pan učitel v zeměpisu
a v dějepisu, tomu prostě nedovedu vysvětlit, že i když se syn učí tak prostě se to nenaučí.
Nevím proč ani jak je to možné i když se s ním učím tak přinese buď čtverku nebo pětku.
Pan učitel si myslí, že se prostě syn neučí a kašle na to.
Ano, stav znalostí by tomu tak odpovídal, jenomže tomu tak není a já nevím jak synovi pomoci. neúspěch ho taky i odrazuje….
Přitom třeba v jiných předmětech, např.
v angličtině mu učení jde, dokonce se ani nemusí nijak extra připravovat.
Nemáte s tímto zkušenosti?
Děkuji všem za případné rady…..

Poridila jsem synovi domáciho pana učitele. Kluk je na gymplu ve druhaku ma ho od primy. Chodi k nam 1× tydne a proberou spolu co je zrovna v kurzu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.23 12:58

Děkuji Vám všem, určitě vyzkouším a budu doufat že i pro něho přestane být učení mučení a zlepší si výsledky :palec:

• Citovat
  • Upravit
1326
25.6.23 12:58
@Jahru píše:
https://www.mindmaps.cz/

Ještě doplním pro starší děti na SŠ a VŠ tuto publikaci https://www.melvil.cz/…-nauc-se-to/ zaměřeno spíše na zvládání velkého kvanta učiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9758
25.6.23 13:03
@Anonymní píše:
Děkuji Vám všem, určitě vyzkouším a budu doufat že i pro něho přestane být učení mučení a zlepší si výsledky :palec:

držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9758
25.6.23 13:04
@PETRAKIM píše:
Ještě doplním pro starší děti na SŠ a VŠ tuto publikaci https://www.melvil.cz/…-nauc-se-to/ zaměřeno spíše na zvládání velkého kvanta učiva.

To vypadá dobře. Asi pořídím robátkům jako společný dárek za vysvědčení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
25.6.23 13:10
@Jahru píše:
To vypadá dobře. Asi pořídím robátkům jako společný dárek za vysvědčení :mrgreen:

Jj, my doma toto dávali jedné slečně, co studuje medicínu. Ale jestli toho využila, už nevím. Rok jsme spolu nehovořily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.6.23 20:00

Me vzdycky bavi, jak hned chcete diagnozu tvl, delate z tech deti dem.nty samy, protoze se neumite smirit s tim, ze zrovna vase dite neni Einstein. Na skole mi nesla matika, zemepis a fyzika. Domu jsem z nich nosila 3 a 4. Naopak mi sla cestina, anglictina, biologie, dejepis… Vystudovala jsem gympl, maturita s vyznamenanim. Tak ho ty predmety treba nebavi jezisi marija, kvuli tomu nemusi byt ADHD, mohla jsem se na zemepis ucit taky jak dlouho jsem chtela, ale nebavil me, tak mi to v hlave nezustavalo. Mate uplne normalni dite, prestante z nej delat idi*ta tim, ze ho tahate po psychiatrech a pedagogicko psychologickych poradnach, kdyz vam vsude rekli, ze je v poradku. Uz jen tim, ze ho takhle vsude tahate ho programujete k tomu, aby si o sobe myslel, ze neni v poradku. Vidim to u nevlastniho syna, ktery kdyby bylo “dys” na to, ze spatne myje nadobi, jeho maminka by mu to nechala zapsat, aby mel ulevy. Vysledek? “Ja se ucit nebudu, mam ulevy.”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
29.6.23 18:41
@anonymka95 píše:
Me vzdycky bavi, jak hned chcete diagnozu tvl, delate z tech deti dem.nty samy, protoze se neumite smirit s tim, ze zrovna vase dite neni Einstein. Na skole mi nesla matika, zemepis a fyzika. Domu jsem z nich nosila 3 a 4. Naopak mi sla cestina, anglictina, biologie, dejepis… Vystudovala jsem gympl, maturita s vyznamenanim. Tak ho ty predmety treba nebavi jezisi marija, kvuli tomu nemusi byt ADHD, mohla jsem se na zemepis ucit taky jak dlouho jsem chtela, ale nebavil me, tak mi to v hlave nezustavalo. Mate uplne normalni dite, prestante z nej delat idi*ta tim, ze ho tahate po psychiatrech a pedagogicko psychologickych poradnach, kdyz vam vsude rekli, ze je v poradku. Uz jen tim, ze ho takhle vsude tahate ho programujete k tomu, aby si o sobe myslel, ze neni v poradku. Vidim to u nevlastniho syna, ktery kdyby bylo “dys” na to, ze spatne myje nadobi, jeho maminka by mu to nechala zapsat, aby mel ulevy. Vysledek? “Ja se ucit nebudu, mam ulevy.”

Dys není o tom, že má dítko úlevy na množství učiva, dys znamená, že se má při výuce použít specialni metody a formy. Váš nevlastní syn, pokud toto říká, tak jeho rodiče špatně pochopili a ještě hůř interpretují závěry PPP či SPC. a kluk jen memoruje, co slyšel, aniž by pochopil, co to znamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
29.6.23 19:12

U nás učení z učebnice taky moc nefunguje, snažím se učivo oklestit na úplné základy, ty dceři polopaticky řeknu, až to má v hlavě, snažíme se to trošku rozšířit. Problém je asi v tom, že ji to nebaví a nesnaží se. Co funguje - předčítání pověstí, nejlépe s obrázky, pak od ní chci shrnutí příběhu. Krátká videa, hlavně na ČT, podívá se na ně několikrát za sebou a v hlavě něco zůstane. Slepé mapy - kvízy na internetu. Všeobecně se dá říci, že když má něco naťukat do tabletu, tak je mnohem ochotnější to udělat a víc si zapamatuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.23 19:57
@anonymka95 píše:

Co to je za kecy?
Nikoho nikam jen tak netahám :cert:
Do poradny ho poslali ze školy a z poradny
k lékaři :roll:
A to proto, aby mu bylo pomoženo.

• Citovat
  • Upravit
10952
29.6.23 20:37
@anonymka95 píše:

Jsi mimo.
Netvrdím, že se to, co píšeš neděje, ale je bohužel dost děti, co prostě mají problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí