Synova přítelkyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.4.21 16:21
@Dicentra27 píše: Řešila bych to stejně. Ne po měsíci, ale už po týdnu by i to přišlo divné. Kdo vařil a platil nákupy? Po pár týdnech oťukávání mi nepřijde normální se k někomu nastěhovat. Doma nikomu nechyběla? Předpokládám, že slečna má střední školu, práci zavřenou, tak pro nějaké studování VŠ úplně pochopení mít nebude. Navíc jsou v počáteční fázi zamilovaní, to jde všechno stranou…
Však ona se situace uklidní a zas budou rádi, že u tebe budou mít dveře otevřené ;)

Co jsme teď všichni rok doma, nastavili jsme si to tak, že jsme se se synem střídali. Občas jsme si pro oběd zajeli. Takže to bylo stejné, jenže co bylo navařeno na víc dní, se snědlo hned. Nákupy furt. Nejdřív jsem to platila já, ale pak jsem synovi řekla, že se budou podílet - jak si to rozdělí je jejich věc. Nevím, jestli doma někomu chyběla :-D. No každopádně mně mrzí, jak to vzala - i když ji i chápu. Ale pořád ji zveme na grilování, večer na vínko - ne, nic. Takže dneškem jsem s tím zvaním skončila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.21 16:24
@aquarian píše: Žijete v bytě, v domě, jak velkém?

A kde by si to měli střídat, ona má vlastní byt nebo taky žije u rodičů?

Podle synova studia bych to nebral tolik, zvlášť teď během semestru. To zní spíš jako záminka z Tvé strany (ať už to tak myslíš nebo ne).

Když je to mezi nimi čerstvé, chtějí být co nejvíc spolu a jinde to nejde, tak z jejich pohledu jsi Ty ta nepřející, i když máš zase své legitimní důvody.

Zvlášť z jejího pohledu, když zrovna nemusí chodit do práce, kdy se to bude zase opakovat.
Potom ona bude v práci a Tvůj syn ve škole nebo doma, tak to chtějí využít, dokud to jde.

Máme jednogenerační dům. Syn má svůj pokoj. Ona žije v bytě jen s mamkou. Záminka ve flákání školy určitě není, když má přednášky od 9 a po dobu její přítomnosti lezl z postele v jednu odpoledne. Taky vím, kolik času věnoval úkolům do školy, to šlo stranou.

• Citovat
  • Upravit
32496
2.4.21 16:24
@Anonymní píše:
Co jsme teď všichni rok doma, nastavili jsme si to tak, že jsme se se synem střídali. Občas jsme si pro oběd zajeli. Takže to bylo stejné, jenže co bylo navařeno na víc dní, se snědlo hned. Nákupy furt. Nejdřív jsem to platila já, ale pak jsem synovi řekla, že se budou podílet - jak si to rozdělí je jejich věc. Nevím, jestli doma někomu chyběla :-D. No každopádně mně mrzí, jak to vzala - i když ji i chápu. Ale pořád ji zveme na grilování, večer na vínko - ne, nic. Takže dneškem jsem s tím zvaním skončila.

To jí nebylo blbé se bez zeptání někam nakvartýrovat? A ještě se urazí? Co rodiče, těm nechyběla? Mě by teda zajímalo, kde mám dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.21 16:25
@PaníBovaryová píše:
No to záleží na tom, jak jí to syn podal. :D

:D :D :D no to je taky možné, že to vysvětlil pochlapsku. Ale na druhou stranu si myslím, že vyhodit někoho z baráku diplomaticky moc nejde :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.21 16:26
@Monchichik píše:
To jí nebylo blbé se bez zeptání někam nakvartýrovat? A ještě se urazí? Co rodiče, těm nechyběla? Mě by teda zajímalo, kde mám dítě…

Tak nějak. Jako mně by hanba fackovala v mládí toto udělat. Dneska se mně zdá, že je všechno jiné.

• Citovat
  • Upravit
4155
2.4.21 16:27
@Aquarius79 píše:
Tak ten to měl slušně na háku. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Měl :D Ale vyrostl z toho, je z něj výbornej pediatr :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32496
2.4.21 16:35
@Anonymní píše:
Tak nějak. Jako mně by hanba fackovala v mládí toto udělat. Dneska se mně zdá, že je všechno jiné.

Tak aspoň kdyby mladej přišel a zeptal se, jestli by nevadilo, kdyby…kdyby ses neozvala, tak jí tam máš doteď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
2.4.21 16:36

@Monchichik slečna co pracuje a mladík co má 20 neni dítě.. Možná je to právě o tom, že většina dnešní rodičů bere 20 lidi jako děti a i to chování berou, jakoby jednali třeba s pubertáky..přitom před xxx lety, takový lidi si zakládali sami rodiny.
neříkám, že je ok, jak se zachovali, ale zase pokud by mi syn ve 20 letech dovedl pracující slečnu, a takto by delší dobu přebývali, tak bych třeba u kávy řekla, ja, to teda chtějí dál takto řešit, že i já jsem unavená, že by nebylo zlé nějaké střídani, i když proti ní nic nemám. jde i o to soukromí..
Z vlastních zkušenosti, c o vím, tak chlapi neumí toto řešit, řeknou polovinu věcí, a druhá věc, ti co to řeší přes třetího taky nejsou v tomto ideál
Já mám teda kluka 12 let, je to dítě, ale nidky jsem nedělala to- řekni kamarádovi, at jde domů, at k nám dnes nechodí,..
Prostě přijdu kluci,, dneska u nás spát oba ne,,, protože…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
2.4.21 16:37
@Anonymní píše:
Máme jednogenerační dům. Syn má svůj pokoj. Ona žije v bytě jen s mamkou. Záminka ve flákání školy určitě není, když má přednášky od 9 a po dobu její přítomnosti lezl z postele v jednu odpoledne. Taky vím, kolik času věnoval úkolům do školy, to šlo stranou.

Na to, že synovi je dvacet, máš tedy přehled. ;)

Pokud vím, tak on-line přednášky se dají sledovat i z té postele. Ať už je v ní sám nebo ne.

Jaksi chápu Tvé mateřské starosti, ale přístup napřed škola a pak holky patří IMHO někam na střední školu, ne takhle cvičit s dospělým.

Ty sama jsi chodila na vysokou?

Na všechny přednášky, nic zajímavějšího se nenaskytlo a určitě jsi to pak nedoháněla během zkouškového? ;)

• Citovat
  • Upravit
9880
2.4.21 16:38
@Anonymní píše:
Tak nějak. Jako mně by hanba fackovala v mládí toto udělat. Dneska se mně zdá, že je všechno jiné.

Je jiné, lidi neumí komunikovat, vždy se říká, že pokud se člověku něco nelíbí má se ozvat, proč hned na začátku se nesedlo se synem a jí a nebyla domluva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32496
2.4.21 16:45

@Janasas já neříkám, že jsou děti…ale nějak si neumím představit, že by si dotáhl přeslici do pokojíku aniž by mě informoval o tom, že u nás jaksi bude bydlet…to fakt ne…předpokládám, že by zkonzultoval byť i jen přespání…já mám děti už velké, naštěstí měly pokoj spolu, takže tohle nehrozilo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
2.4.21 16:49
@Anonymní píše:
Zdravím. Syn (20) si našel přítelkyni. Vzhledem k pandemii jsou oba doma - on studuje VŠ, ona má zavřenou práci. Ačkoli se znají pár týdnů, vyplynulo to tak, že u nás najednou bydlela. Prostě nepřetržitá přítomnost - cca měsíc v kuse. Vzhledem k tomu, že i já pracuju z domova, začalo mi to jednoduše řečeno lézt na nervy. Tak jsem si se synem promluvila, že jako jo, návštěvy, víkendy klidně, ale takhle nepřetržitě že mi to prostě nevyhovuje. Ať se spolu domluví a aspoň to trochu střídají. Další věc byla, že jsem měla pocit, že syn dost kašle na školu. No a výsledek je ten, že to slečny dotklo a nechce k nám chodit. Což mně mrzí ani ne tak kvůli ní, jako kvůli synovi. Tak bych chtěla slyšet, jak byste podobnou situaci viděli a řešili vy. Ať už z pohledu matky nebo té dívky. Díky.

V první řadě se tě syn a jeho partnerka mají na takovéto věci ptát. Ja osobně bych tohle řešila hned ze začátku. A na tu školu kašle podle tebe proto že tam má partnerku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35037
2.4.21 16:51
@Anonymní píše:
Zdravím. Syn (20) si našel přítelkyni. Vzhledem k pandemii jsou oba doma - on studuje VŠ, ona má zavřenou práci. Ačkoli se znají pár týdnů, vyplynulo to tak, že u nás najednou bydlela. Prostě nepřetržitá přítomnost - cca měsíc v kuse. Vzhledem k tomu, že i já pracuju z domova, začalo mi to jednoduše řečeno lézt na nervy. Tak jsem si se synem promluvila, že jako jo, návštěvy, víkendy klidně, ale takhle nepřetržitě že mi to prostě nevyhovuje. Ať se spolu domluví a aspoň to trochu střídají. Další věc byla, že jsem měla pocit, že syn dost kašle na školu. No a výsledek je ten, že to slečny dotklo a nechce k nám chodit. Což mně mrzí ani ne tak kvůli ní, jako kvůli synovi. Tak bych chtěla slyšet, jak byste podobnou situaci viděli a řešili vy. Ať už z pohledu matky nebo té dívky. Díky.

Taky by mi to vadilo a teda divím se, že to nedošlo jim? Třeba ten víkend je ještě ok, ale byla by slušnost se tě zeptat. Slečna je asi malinko natvrdlá, nebo nevím. Místo aby to pochopila, tak se ještě urazí a nechce k vám chodit? Tak atˇnechodí, nikdo jí nenutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.21 16:54
@Annabela11 píše:
V první řadě se tě syn a jeho partnerka mají na takovéto věci ptát. Ja osobně bych tohle řešila hned ze začátku. A na tu školu kašle podle tebe proto že tam má partnerku?

No už na školu nekašle, opět vstává, vidím ho v pracovně u tiskárny, občas se něco zeptá - prostě funguje jako dřív. Ale jako nejvíc a na prvním místě mi vadil ten zásah do soukromí.

• Citovat
  • Upravit
14313
2.4.21 16:55
@Anonymní píše:
No už na školu nekašle, opět vstává, vidím ho v pracovně u tiskárny, občas se něco zeptá - prostě funguje jako dřív. Ale jako nejvíc a na prvním místě mi vadil ten zásah do soukromí.

Třeba jí řekl žes řekla že díky ní kašle na školu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí