Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Annabela11 píše:
Třeba jí řekl žes řekla že díky ní kašle na školu…
To jsem mu právě neřekla. Já byla diplomat, i když už to ve mně vřelo tak, že jsem se nejdřív šla projít do parku. Jen jsem mu řekla, že tohle trvalé bydlení mi nevyhovuje, že potřebuju klid na práci a že by tedy mohli být někdy i u ní nebo prostě spolu i nebýt. Já si to slovo od slova nepamatuju, ale vysvětlovala jsem mu, co mi nevyhovuje. Ale asi je fakt, že on to podal stručně
. Jenže, já to chtěla projednat s ním, ne s ní, on je moje dítě a on tady bydlí.
On je především rozdíl, když někdo žije v bytě. To je hodně malý a uzavřený prostor i pro stálé obyvatele. Každá další osoba doma je znát. V domě pro jednu rodinu má snad každý svůj pokoj, tak je to lepší a v generačním domě nejlepší. Jen ty potraviny a energie taky něco stojí.
My jsme měli s budoucím mužem k dispozici svoji kuchyň a celé patro u rodičů.
Naše děti mají každý svůj pokoj. Zatím si v běžném režimu vodí kamarády = děti. V létě je tady pořád někdo. Zasáhla jsem pouze, když si hráli na schovávanou po baráku a vlezli nám do šatny v ložnici. A druhý zásah byl, když tady někdo přespával a v noci se ta smečka smála v pokoji. My máme všechny spací pokoje v patře. To to jsem jim šla vysvětlit, že my chceme spát. Ať se zeslabí.
@Kelsey píše:
On je především rozdíl, když někdo žije v bytě. To je hodně malý a uzavřený prostor i pro stálé obyvatele. Každá další osoba doma je znát. V domě pro jednu rodinu má snad každý svůj pokoj, tak je to lepší a v generačním domě nejlepší. Jen ty potraviny a energie taky něco stojí.
My jsme měli s budoucím mužem k dispozici svoji kuchyň a celé patro u rodičů.
Naše děti mají každý svůj pokoj. Zatím si v běžném režimu vodí kamarády = děti. V létě je tady pořád někdo. Zasáhla jsem pouze, když si hráli na schovávanou po baráku a vlezli nám do šatny v ložnici. A druhý zásah byl, když tady někdo přespával a v noci se ta smečka smála v pokoji. My máme všechny spací pokoje v patře. To to jsem jim šla vysvětlit, že my chceme spát. Ať se zeslabí.
Ale jo, u nás taky přespávali kamarádi od dětí, i dcery přítel tu bydlel, když ona studovala, jenže ten tu byl jen o víkendu a někdy ani to ne. I když zrovna ten měl doma složitou situaci, že jsem mu to trvalé bydlení i nabízela.
Slečna je drzá jak lázeňská veverka. K někomu se nakvartýrovat na měsíc a ani se předem nedohodnout. A ještě se madam urazí…
Vůbec se ti nedivím, mně by to vadilo taky…
Hele asi bych to bývala probrala s oběma. Něco jako, že jim to přeješ, že si ráda, že se mají rádi, ale máš nárok na svůj klid.
Hele, já tě dneska jako máma, i když malých dětí chápu, ale sama si dokážu vzpomenout, jak bylo mně, když u nás můj bývalý trávil většinu času a mamka jednou vybuchla. Taky jsem ji nechápala a cítili jsme se oba ublíženě, chodili jsme jen oba do práce a jinak byli venku nebo zavření v pokoji. Jenže jsme bydleli v bytě a ztráta soukromí byla fakt velká. Jeho rodiče byli těžcí alkoholici, takže u nich to vůbec nešlo. No, našli jsme si společné bydlení. Ona to taky ta jeho mohla vzít, jako že na ni žárlíš a nelíbí se ti, že je s ní tvůj syn moc často. Měla jsi si promluvit s nimi oběma, on je sice tvůj syn, ale ona tvoje potencionální snacha. A další věc je teda to, že dceři jsi pobyt přítele povolovala a synovi teď děláš scény. Ať byl dceřin bývalý v jakékoliv situaci, je to vůči dětem nespravedlivé
To máš ještě svatou trpělivost, já bych s ní vycukrovala mnohem dřív, tohle nesnáším. A jestli je uražená, tak ať je, tím líp, aspoň budeš mít víc klidu.
Jejda, jak já tě chápu, když jsem bydlela ještě u našich, tak bratr měl svojí holku u nás skoro pořád a fakt to nešlo a to žádná korona nebyla. Už mě to s prominutím sra… A když jsme se ozvali, že 6× v týdnu je moc, tak se taky urazila… Vrchol bylo praní, kdy mi máma dávala čisté spodní prádlo do šuplíku a mezi nima její kalhotky, protože si myslela, že jsou moje, tak šly do popelnice…
Zakladatelko na Tvém místě bych se synem ještě jednou v klidu promluvila o tom, že mu rozhodně nechci tzv. šlapat po štěstí a proti jeho partnerce osobně nic nemám, ale že opravdu prostě není možné se „jenom tak mimochodem“ k někomu nastěhovat a nechat se živit. To, že se po Tvém ohrazení slečna navíc ještě smrtelně urazila, to raději vůbec nekomentuju.
Možná byla chyba, že jsi to neřešila s nimi oběma, ale je to celkem asi jedno.Pro zachování hezkých vztahů se synem bys měla asi pamatovat na to, aby by z Tvého chování neměl pocit, že mu známost nepřeješ a chceš mu řídit život
Jinak jen tak mezi námi děvčaty
…známost bych nepřeceňovala. Tvůj syn studuje vysokou, slečna už pracuje, takže počítám, že vzdělání dovršila maturitou/maximálně/syna ve studiu zjevně moc nepodporuje, extra chytrá a vychovaná dle toho, co předvádí, taky nebude…je jim 20…Pravděpodobnost, že jim vztah vydrží myslím moc velká není.
Rozhodně bych synovi ve známosti nebránila, ale ani to nějak extra nepodporovala.
Chce být uražená a dotčená? Ať je…už bych ji minimálně nějakou dobu nezvala.
Záleží, kdo a jak jo to řekl.. Osobně bych se k tomu stavěla stejně nevidím důvod, proč by se defakto cizí osoba měla zdržovat v mém bytě
pokud je přítelkyně uhrazena, je to její problém ![]()
@Anonymní píše:
Ale jo, u nás taky přespávali kamarádi od dětí, i dcery přítel tu bydlel, když ona studovala, jenže ten tu byl jen o víkendu a někdy ani to ne. I když zrovna ten měl doma složitou situaci, že jsem mu to trvalé bydlení i nabízela.
Já půjdu asi trochu proti proudu, ale pokud se od syna dozvěděla tohle, tak se jí ani moc nedivím, že získala dojem, že Ti vadí ona.
@takymanžel píše:
Já půjdu asi trochu proti proudu, ale pokud se od syna dozvěděla tohle, tak se jí ani moc nedivím, že získala dojem, že Ti vadí ona.
Ano, ale zakladatelka vyslovne pise, ze tam byl max o vikendu.
Takze asi uznas sam, ze nastehovat se nekomu do maleho bytu aniz by o tom vedel a neprispet mu ani euro je sakra rozdil oproti tomu prespat u nekoho 4× v mesici, ne? ![]()
Uznavam, ze dotycna pracujici ma chovani reznickeho psa. Jestli se urazila, at se nevraci a at syn prespava u ni doma.
@takymanžel píše:
No to promiň, ale to, že tam bydlel dcery přítel ji snad automaticky nedává nárok se tam takhle uhnízdit bez předchozí dohody a být uražená, že to rodičům vadí. Nehledě na to, že jestli s ní o tom syn zakl. mluvil, tak snad zmínil i to, že tam sestry partner byl jenom o víkendech a někdy ani to ne.
@prokr píše:
Zakladatelko na Tvém místě bych se synem ještě jednou v klidu promluvila o tom, že mu rozhodně nechci tzv. šlapat po štěstí a proti jeho partnerce osobně nic nemám, ale že opravdu prostě není možné se „jenom tak mimochodem“ k někomu nastěhovat a nechat se živit. To, že se po Tvém ohrazení slečna navíc ještě smrtelně urazila, to raději vůbec nekomentuju.
Možná byla chyba, že jsi to neřešila s nimi oběma, ale je to celkem asi jedno.Pro zachování hezkých vztahů se synem bys měla asi pamatovat na to, aby by z Tvého chování neměl pocit, že mu známost nepřeješ a chceš mu řídit život
Jinak jen tak mezi námi děvčaty…známost bych nepřeceňovala. Tvůj syn studuje vysokou, slečna už pracuje, takže počítám, že vzdělání dovršila maturitou/maximálně/syna ve studiu zjevně moc nepodporuje, extra chytrá a vychovaná dle toho, co předvádí, taky nebude…je jim 20…Pravděpodobnost, že jim vztah vydrží myslím moc velká není.
Rozhodně bych synovi ve známosti nebránila, ale ani to nějak extra nepodporovala.
Chce být uražená a dotčená? Ať je…už bych ji minimálně nějakou dobu nezvala.
Já mu vůbec nebráním. Imu říkám, ať přijdou na grilovačku atd. Já to prostě beru tak, že jsem si řekla, co jsem potřebovala a jedeme dál. Byla to prostě trapná situace a nemyslím si, že by to dopadlo jinak kdybych mluvila i s ní. Jako ono je v některých situacích tak trochu „blbé“ nebo až trapné hájit svoje hranice. Je mi jasné, že se to mladým těžko chápe, ale jinak to prostě nešlo. Jako já už jsem lehce doutnala pár dní před tím - slečna dostala kašel. Vzhledem k tomu, že dcera má miminko a já tam chodím, mi přišlo docela blbé, že se slečna nesebrala a nešla marodit domů. Aspoň jsem syna poslala pro ty domácí testy na covid. Naštěstí jsme byli všichni negativní ( funkčnost těch testů nechávám stranou).
Nejdřív mi to bylo líto, ale už jsem dospěla k tomu, co píšeš. A naopak - mohly by přece koupit pugét a dojít se omluvit ne? já vím, scifi