Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Chytrak píše:
Ano, ale zakladatelka vyslovne pise, ze tam byl max o vikendu.
Takze asi uznas sam, ze nastehovat se nekomu do maleho bytu aniz by o tom vedel a neprispet mu ani euro je sakra rozdil oproti tomu prespat u nekoho 4× v mesici, ne?Uznavam, ze dotycna pracujici ma chovani reznickeho psa. Jestli se urazila, at se nevraci a at syn prespava u ni doma.
Jenže oni nebydlí v malém bytě, ale v domku kde má syn svůj pokoj a navíc píše, že mu nabízela trvalé bydlení. Takže pokud syn to podal jako:" je to v pohodě, máma potencionálnímu zeťákovi nabízela ať tu bydlí, můžeš tu zůstat", tak se nedivím, že si to vzala osobně, že ona ne.
@prokr Viz výše.
@takymanžel píše:
Jenže oni nebydlí v malém bytě, ale v domku kde má syn svůj pokoj a navíc píše, že mu nabízela trvalé bydlení. Takže pokud syn to podal jako:" je to v pohodě, máma potencionálnímu zeťákovi nabízela ať tu bydlí, můžeš tu zůstat", tak se nedivím, že si to vzala osobně, že ona ne.
@prokr Viz výše.
Tak pokud by to bylo takto ( i když si to nemyslím), tak to jsem naopak ráda, že je pryč. Nárokovat si u někoho bydlení by bylo opravdu už přes čáru. ale jak píšu - asi to nebude ten problém, ani nevím, jestli syn o mém rozhovoru se zetěm ví, bylo to jen jednou azeť s díky odmítl, dcera byla přes týden na koleji a on by se tu sám bez ní necítil. Jen jsem chtěla, kdyby byla situace neúnosná, tak aby věděl, že má kde být.
@Anonymní píše:
Já mu vůbec nebráním. Imu říkám, ať přijdou na grilovačku atd. Já to prostě beru tak, že jsem si řekla, co jsem potřebovala a jedeme dál. Byla to prostě trapná situace a nemyslím si, že by to dopadlo jinak kdybych mluvila i s ní. Jako ono je v některých situacích tak trochu „blbé“ nebo až trapné hájit svoje hranice. Je mi jasné, že se to mladým těžko chápe, ale jinak to prostě nešlo. Jako já už jsem lehce doutnala pár dní před tím - slečna dostala kašel. Vzhledem k tomu, že dcera má miminko a já tam chodím, mi přišlo docela blbé, že se slečna nesebrala a nešla marodit domů. Aspoň jsem syna poslala pro ty domácí testy na covid. Naštěstí jsme byli všichni negativní ( funkčnost těch testů nechávám stranou).
Já Ti naprosto rozumím…holčině nemám to co předvádí nějak extra vyloženě za zlý/stačí si vzpomenout na sebe ve 20
…i když takhle drzá jsem nebyla/
Nic to ale nemění na tom, že tohle se prostě nedá tolerovat a když ona si to neuvědomuje, tak jí to bohužel musí být řečeno. A pravda prostě je, že tohle se říká těžko a je prakticky nemožné říct to tak, aby to dotyčný vzal kdo ví, jak v pohodě…když už si to sám neuvědomuje ![]()
Zakladatelko bude to v pořádku…neboj ![]()
@prokr píše:
Já Ti naprosto rozumím…holčině nemám to co předvádí nějak extra vyloženě za zlý/stačí si vzpomenout na sebe ve 20…i když takhle drzá jsem nebyla/
Nic to ale nemění na tom, že tohle se prostě nedá tolerovat a když ona si to neuvědomuje, tak jí to bohužel musí být řečeno. A pravda prostě je, že tohle se říká těžko a je prakticky nemožné říct to tak, aby to dotyčný vzal kdo ví, jak v pohodě…když už si to sám neuvědomuje
Zakladatelko bude to v pořádku…neboj
Díky za podporu - přesně takhle to je. tohle nešlo vyřešit aniž by zapadlo slunce
Na jednu stranu ji taky chápu - ale zas na druhou stranu bych si opravdu těžko dovolila to, co ona.
Ne každému dojde, že překáží kor, když to řekneš po měsíci. Jako nevím s rodičemapartnera jsem si taky dost užila a to jsem u nich nebydlela, ale kecy o tom, že kvuli mě se.re na školu, což nebyla pravda. Problemy, že u nas trávil moc času, problem, že jezdím za ním… Prostě sednout si a provluvit si všichni a nastavit nejaka pravidla, je taky možnost.
@Pidulka1991 píše:
Ne každému dojde, že překáží kor, když to řekneš po měsíci. Jako nevím s rodičemapartnera jsem si taky dost užila a to jsem u nich nebydlela, ale kecy o tom, že kvuli mě se.re na školu, což nebyla pravda. Problemy, že u nas trávil moc času, problem, že jezdím za ním… Prostě sednout si a provluvit si všichni a nastavit nejaka pravidla, je taky možnost.
A ty sis s těma rodičema sedla a ta pravidla pomohla nastavit?
@Anonymní píše:
Tak pokud by to bylo takto ( i když si to nemyslím), tak to jsem naopak ráda, že je pryč. Nárokovat si u někoho bydlení by bylo opravdu už přes čáru. ale jak píšu - asi to nebude ten problém, ani nevím, jestli syn o mém rozhovoru se zetěm ví, bylo to jen jednou azeť s díky odmítl, dcera byla přes týden na koleji a on by se tu sám bez ní necítil. Jen jsem chtěla, kdyby byla situace neúnosná, tak aby věděl, že má kde být.
Oficiálně jsi samozřejmě v právu a nikdo se Ti nemůže nastěhovat do domu bez tvého souhlasu. Ale připadá mi to jako reakce klasické tchýně. Zeťák je v pohodě, ale snacha se bere s rezervou. Shodou okolností u nás bydlela synova přítelkyně několik let, takže vím o čem je řeč. Byla v pohodě a neměli jsme s tím nikdo problém. Nechtěl bych dostat syna do situace, kdy musí volit mezi rodiči a přítelkyní. Ale každého věc.
Krom jiného, promiň zakladatelko, ale nepřipadá mi moc dospělé řešit svoje problémy namísto z očí do očí přes syna.
@takymanžel píše:
Krom jiného, promiň zakladatelko, ale nepřipadá mi moc dospělé řešit svoje problémy namísto z očí do očí přes syna.
To je věc názoru. Já to zase brala tak, že si to s ní má vyřešit sám, je to jeho návštěva.
@Anonymní píše:
No přesně tak. Zakladatelko už si s tím vůbec nelámej hlavu. Ty jsi rozhodně nic zlýho a špatnýho neudělala, bylo prostě nevyhnutelný „zjednat pořádek“
To se utřepe a bude to dobrý… ![]()
@Anonymní píše:
A ty sis s těma rodičema sedla a ta pravidla pomohla nastavit?
Jeho rodiče semnou odmítali mluvit. Kvůli me s.ral na školu (jejich představa nikoli realita, opravdu jsme se učili) zacal kourit, kvůli mě (kouřil dřív, než jsme se poznali). Po hodně letech jsem se dozvěděla všechny problémy, co semnou měli. Vzdali to pár let po svatbě, když čekali dceru. Neříkám, že moje máma je lepší, ale byla vycvičená od brachy. Ten mel hvězdu, co ani nepozdravila a šli rovnou do pokoje, ale zatrhla mu to hodně brzy. Prostě, vždy museli přijít, slušně pozdravit a podílet se (úklid, vaření, atd)
@takymanžel píše:
Oficiálně jsi samozřejmě v právu a nikdo se Ti nemůže nastěhovat do domu bez tvého souhlasu. Ale připadá mi to jako reakce klasické tchýně. Zeťák je v pohodě, ale snacha se bere s rezervou. Shodou okolností u nás bydlela synova přítelkyně několik let, takže vím o čem je řeč. Byla v pohodě a neměli jsme s tím nikdo problém. Nechtěl bych dostat syna do situace, kdy musí volit mezi rodiči a přítelkyní. Ale každého věc.
@Anonymní píše:
To je věc názoru. Já to zase brala tak, že si to s ní má vyřešit sám, je to jeho návštěva.
To je věc názoru. Já osobně si myslím, že svoje problémy si má řešit každý za sebe a ne to delegovat přes syna. Přijde mi pokrytecké vymyslet pravidla a chtít po někom aby je za mě prosadil. ![]()
@takymanžel píše:
to už ale hodně konstuuješ. Nikdo ho před takovou volbu nestaví. Jen bylo nutno upravit režim. a podle toho, jak tu od začátky vyštěkáváš zrovna tobě bezproblémový vztah s kýmkoli lze jen těžko uvěřit.
@Anonymní píše:
Tak samozřejmě.
Hraje si na dospělého, chce mít ženskou a sex, tak musí být schopen si tyhle věci vyřešit.
Pokud se mu to nebude líbit, může si nají t brigádu a bydlení, pokud chce ještě využívat výhod bydlení doma, musí se přizpůsobit pravidlům.