Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@takymanžel No mně teda taky přijde normální si prvně promluvit se synem…když už teda za ní nepřišli oba se zeptat, jestli tam může mladá vůbec přespávat…
@free333 píše:
Tak samozřejmě.Hraje si na dospělého, chce mít ženskou a sex, tak musí být schopen si tyhle věci vyřešit.
Pokud se mu to nebude líbit, může si nají t brigádu a bydlení, pokud chce ještě využívat výhod bydlení doma, musí se přizpůsobit pravidlům.
Tak já to právě nechci hrotit, že se má osamostatnit atd. Chtělo to jen nastavit režim. Ještě jsme o tom spolu mluvili, zdá se mně, že je úplně v pohodě - má rád i nás i ji. Když je večer doma a nejde za ní, tak se ptám, co se děje a on že si potřebuje dělat i svoje věci.
@Monchichik píše:
@takymanžel No mně teda taky přijde normální si prvně promluvit se synem…když už teda za ní nepřišli oba se zeptat, jestli tam může mladá vůbec přespávat…
Mně taky přišlo normální mluvit s ním. Právě proto, že on to ode mně vezme v pohodě, protože mně zná a ví. Je dospělý, měl by mit zodpovědnost za někoho, koho přivede domů.
@Anonymní píše:
Tak já to právě nechci hrotit, že se má osamostatnit atd. Chtělo to jen nastavit režim. Ještě jsme o tom spolu mluvili, zdá se mně, že je úplně v pohodě - má rád i nás i ji. Když je večer doma a nejde za ní, tak se ptám, co se děje a on že si potřebuje dělat i svoje věci.
Tak snad to dobře dopadne, nastaví se režim a bude klid.
Možná je to ani nenapadlo, že Ti to může vadit, proto je potřeba o tom mluvit…
@Anonymní píše:
to už ale hodně konstuuješ. Nikdo ho před takovou volbu nestaví. Jen bylo nutno upravit režim. a podle toho, jak tu od začátky vyštěkáváš zrovna tobě bezproblémový vztah s kýmkoli lze jen těžko uvěřit.
Já na nikoho nevyštěkávám. To že se Ti nelíbí moje názory je tvůj problém. Ale na rozdíl od potencionální snachy jsi alespoň schopná mi to sdělit na přímo i když jen přes klávesnici. Taky pokrok. ![]()
A svým způsobem tím, že jsi zapříčinila, že k vám nechce jezdit ho do té situace stavíš. Pokud k vám ona nechce jezdit, tak se s ní bude muset setkávat jinde.
@Monchichik píše:
Prvně promluvit možná, ale nepřijde mi normální nechat ho vyřizovat někomu jinému moje „zákazy“. A krom jiného, jak ho vychovala, takový je. U nás se syn nejprve poradil s námi co a jak, pokud u nás bydlel.
@Anonymní píše:
No tak to je paráda zakladatelko. Syn to má v hlavě zjevně srovnaný. Dej mu najevo, že kdyby měl jakékoliv problémy, chtěl o čemkoliv mluvit jsi tu pro něho- což už jistě děláš ![]()
A nech to plynout…dobrý to bude ![]()
@takymanžel píše:
Oficiálně jsi samozřejmě v právu a nikdo se Ti nemůže nastěhovat do domu bez tvého souhlasu. Ale připadá mi to jako reakce klasické tchýně. Zeťák je v pohodě, ale snacha se bere s rezervou. Shodou okolností u nás bydlela synova přítelkyně několik let, takže vím o čem je řeč. Byla v pohodě a neměli jsme s tím nikdo problém. Nechtěl bych dostat syna do situace, kdy musí volit mezi rodiči a přítelkyní. Ale každého věc.
Prosím Tě uklidni se…mladým je 20 jsou spolu pár měsíců
Mluvit o slečně jako o potenciální snaše je fakt srandovní
. Dle toho, co zakl. píše situace jako volba mezi holčinou a rodiči fakt nehrozí, syn to má v hlavě v pořádku a srovnaný, ženitbu evidentně neplánuje ![]()
@prokr píše:
Prosím Tě uklidni se…mladým je 20 jsou spolu pár měsícůMluvit o slečně jako o potenciální snaše je fakt srandovní
. Dle toho, co zakl. píše situace jako volba mezi holčinou a rodiči fakt nehrozí, syn to má v hlavě v pořádku a srovnaný, ženitbu evidentně neplánuje
Právě by k tomu tak mela přistupovat, nikdy nevíš s kterou zustane, tak proč si kazit vztahy ze začátku, pak se to blbě dává dohromady
@Anonymní píše:
Vyřešili jste to dobře. Taky bych to řešila se synem. Takových děvčat ještě může být…
![]()
@takymanžel píše:
Já na nikoho nevyštěkávám. To že se Ti nelíbí moje názory je tvůj problém. Ale na rozdíl od potencionální snachy jsi alespoň schopná mi to sdělit na přímo i když jen přes klávesnici. Taky pokrok.
A svým způsobem tím, že jsi zapříčinila, že k vám nechce jezdit ho do té situace stavíš. Pokud k vám ona nechce jezdit, tak se s ní bude muset setkávat jinde.
No hele…že u nich nechce být 20ti letá přítelkyně syna se kterou chodí pár týdnů a které nebylo ani trochu trapné se k nim nasáčkovat prakticky na trvalý pobyt a nechat se živit, to zakladatelce může být opravdu, ale opravdu úplně ukradené. ![]()
@prokr píše:
Prosím Tě uklidni se…mladým je 20 jsou spolu pár měsícůMluvit o slečně jako o potenciální snaše je fakt srandovní
. Dle toho, co zakl. píše situace jako volba mezi holčinou a rodiči fakt nehrozí, syn to má v hlavě v pořádku a srovnaný, ženitbu evidentně neplánuje
Já jsem naprosto klidný. Můj syn to není. A potencionální snacha užívám namísto synova přítelkyně. O ženitbu tu vůbec nejde, proto to slovo potencionální. A tu volbu jsem samozřejmě nemyslel tak, že zanevře na rodiče. Jen si musí vybírat jestli se vídat s přítelkyní nebo být s rodiči. A to nemluvím o tom, že v současné době to v závislosti na poleze bydlišť může být docela problém. Neber všechno tak doslova.
@takymanžel píše:
Když syn začne kouřit a já mu přestanu dávat kapesné, taky zavinim, že si cigára bude MUSET shánět jinak než za moje prachy? Přijde mi, že trochu michas dohromady nárokové položky a privilegia, která dítěti můžu, ale nemusím poskytnout. ![]()
@Pidulka1991 píše:
Právě by k tomu tak mela přistupovat, nikdy nevíš s kterou zustane, tak proč si kazit vztahy ze začátku, pak se to blbě dává dohromady
Nemyslím si, že se vztahy kazí tím, že se po pár týdnech známosti v dost ranném věku, kdy dítě má před sebou ještě spoustu let studii, nechovám k patrnerům svých dětí, jako kdyby měly týden před svatbou. ![]()
Před zakladatelkou smekám-mně by se po pár týdnech známosti bez předchozí dohody domů nikdo nenakvartýroval. S dětmi máme vztahy v pořádku a fungující, jejich partneři a kamárádi se u nás doma vyskytují běžně, ale vždy jenom s mým výslovným souhlasem i když se jedná třeba jenom o jednu noc. Děti to berou jako samozřejmost a všechno je O. K.
Díky za pochopení