Systém flexibuild - máte zkušenosti?

• Fotoalbum (13)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Google
3.6.10 16:04

Pro Pheety

Jděte za právníkem HNED má rada nečekejte na nic. Nebude to lepší, problém musíte řešit co nejrychleji.

• Citovat
  • Upravit
Najné
30.6.10 18:49

naděje

přiznat si a hlavně přijmout to že jste vinou nějaké lidské hyeny přišli o sny a naději je to nejhořší a není to hned…euforie a pocit štěstí že budete mít vysněný dům,že konečně máte něco…a všechno je v P.....vždyt my mu ničím neublížili!!!ale on nám ano a moc.proč?zástupce firmy a stavbyvedoucí velkohubě řečený v naší smlouvě nám odpovědět nechce…ne že nemůže…NECHCE!!!
už se stalo…možná jsme podcenili celkovou přípravu ale tak moc nám blikali kontrolky štěstí než aby jsme viděli ty ostražitosti…my už dávno běžíme na trati právník-soud,ale tahle zkušenost je sakramensky drahá!!!a to není řeč o korunkách…
lidičky reference,reference,reference!!!

• Citovat
  • Upravit
originálnick
4.8.10 08:17

větrání

Mohu vědět, zda v domě s problémy s rosením máte systém nuceného větrání?
Uvažuji také o nedýchající stavbě (BST+polystyren)a měl jsem za to, že právě nucené větrání problémy s vlhkostí řeší.

• Citovat
  • Upravit
Pheety
8.8.10 21:18

Dobrý den. Nucené větrání nemáme. Nemáme ani základ, jako je odvětrání spíže, WC, odvětrání vnitřní kanalizace atd. Dům máme postaven podle záhadné technologie, kterou nám do dnešního dne nikdo nevysvětlil. Naše zkušenost je opravdu velmi špatná. A bohužel se to netýká jenom našeho domu. Už se ozývají další klienti, kteří jsou na tom obdobně. To co se stalo na našem domě není chybou stavebního systému, ale firmou, která tento dům stavěla.

• Citovat
  • Upravit
originálnick
8.8.10 23:03

Tak to vše vysvětluje. Bohužel jste skočili na lep někomu, kdo stavět prostě neumí.

Jsem amatér, ale právě věci jako kondenzace par, plísně, orosená skla by IMHO mělo nucené větrání vyřešit. Pokud vím, dělá se i do starých zástaveb. Zkuste tedy kontaktovat nějakou firmu, která se tím zabývá, zda by vám byla schopna toto do domu doplnit zpětně.

A samozřejmě celý tento nápad konzultovat s někým, kdo má s danou problematikou zkušenosti a je schopen ho odborně posoudit. Dodavatel stavebního systému by mohl mít zájem tuhle ostudu vyřešit a poradit zdarma.

• Citovat
  • Upravit
4
9.8.10 09:55

odpověď

Dobrý den, dovolte mi reagovat k otázce nuceného větráni v dřevostavbách obecně.

Toto je systém tzv.rekuperace. Která samozřejmě není nejlevnější. Když si přečtete standardy domů od firem, které Flexibuild domy nabízejí, tak v nich rekuperace není zahrnuta. Z jakého důvodu asi? Samozřejmě z toho, aby domy byly dostupné především těm lidem, kteří nechtějí do stavby moc investovat (šetření na nesprávném místě). Potom tedy nezbývá nic jiného, než pořád větrat. Krabice od mléka když je zavřená, tak taky nevětrá. Samozřejmě, když chybí větrání od WC je to jiný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
originálnick
9.8.10 11:31

Dobrý den,
nucené větrání z logiky věci rekuperaci obsahovat vůbec nemusí a bude potom mnohem levnější. Navíc mám pocit, že jednotky s účinností kolem 70% jsou velmi levné proti těm s 90% a mají velmi dobrou návratnost. Nějací dodavatelé jsou například zde:
http://vetrani.tzb-info.cz/t.py?…
 http://www.tzb-info.cz/t.py?…

Pokud jim hnije barák a ze zásuvek teče voda (možná si to pletu s jinou diskuzí, teď to nechci znovu pročítat, kdyžtak se omlouvám), tak myslím dodatečná investice v řádu desítek tisíc korun řešící problém by měla být brána jako zázrak.

Ale raději zdůrazňuji: jsem laik a tedy s jistotou nevím, zda by opravdu toto jejich problém řešilo a zda lze do dřevostavby takový systém zabudovat zpětně.

• Citovat
  • Upravit
killakella
16.9.10 08:34

stačí trochu zapátrat na netu a tam se člověk dočte že lze stavět na patra přidáním dřevěné konstrukce. článek :http://www.novinky.cz/…padesat.html :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
drat
16.9.10 11:31

Jak to pokračuje?

Zdravím, poslední příspěvek od Pheety je 8. 8., proto se ptám, jak to pokračuje? A také by mě zajímalo, jestli je někde na internetu možné nalézt fotky z té hrůzy, kterou popisujete, či je přiložit sem. Díky

• Citovat
  • Upravit
hustil
20.9.10 00:43

flexibuild

Dobrý den, začínám stavět s nejmenovanou firmou z východočeského kraje tento typ domu, spolupráce je zatím dost tragická. Mohla by jste mě napsat na email jméno vaší firmy, tedy pokud je nechcete jmenovat veřejně. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
hustil
20.9.10 00:48

aha, už jsem to jméno našel, sorry.

• Citovat
  • Upravit
Pheety
20.9.10 21:04

LEPŠÍ STAN

Čas letí a za chvíli tu bude zima a s ní očekáváme stejné problémy, které jsou na fotkách. Bohužel to je jen střípek toho, co můžeme zveřejnit. Zápach z čističky, který nás minimálně 2× týdně vyžene z domu ven, akustika, neexistující parozábrana a předstěny v celém domě, chybějící hydroizolace se vyfotit opravdu nedají.A toho, co chybí nebo není je opravdu hodně. Hold někdo nedodržel normy a pracovní postupy, ke kerým byl vyškolen.
A vše začalo malými problémy a dnes máme jasné důkazy, které naprosto snižují životnost domu. Stále nám hrozí stržení domu, dokumentace je stále v nedohlednu a i kdyby byla, tak dům není možno zkolaudovat. Fa. KBV slibovala vše dát do pořádku, měli jsme se nastěhovat do karavanu a oni vše mezitím opravit. Ale nestalo se nic z toho, co písemně přislíbili. Jednou z podmínek totiž z jejich strany bylo, ať nejprve doplatíme dům a pak se bude něco dít. Což pro nás opravdu nebylo možné. Po zkušenostech s KBV, které do dnešního dne máme, bychom byli sami proti sobě. Přestože existuje SOD, kde jé otázka finanční jasně danná, fa. KBV má tu drzost požadovat peníze předem.

• Citovat
  • Upravit
Pheety
20.9.10 21:06

LEPŠÍ STAN

Ještě jedna.

• Citovat
  • Upravit
Pheety
20.9.10 21:07

LEPŠÍ STAN

Další