Tablet versus čtečka knih

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
48
26.11.12 20:27

Díky moc.

Není 10´tablet zbytečně veliký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
26.11.12 23:12

@Peta2012 Pro dospěláka je tak akorát. Ale zajdi si někam do elektra a jukni se, co ti velikostně víc vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa27
23.2.13 11:41

jak stáhnout knížku do tabletu

Prosím poradil by mi někdo. Mam tablet s čtečkou, stáhla jsem si knížku na flešku ale nevim jak to teď z tý flešky dostat do tabletu, dole se mi objeví kytička na tu když kliknu tak je tam něco s USB a to otevřu a pak jen svítí červené světýlko na tabletu a nic se neděje :-(
co dělám špatně?

• Citovat
  • Upravit
7974
23.2.13 14:29

Budeš si muset nainstalovat správce souborů, připojit flašku a překopírovat na tablet.

Jinak spíš napiš, na co přesně si klikla (co přesně tam bylo napsáano) a co máš za tablet (název nebo alespoň info Android/iOS).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
10.4.13 07:26

Pokud chces vylozene neco na cteni knih a ne neco, co umi vsechno mozne, tak rozhodne ctecka. U tabletu, ktery je treba na slunci nepouzitelny a v noci zase sviti tak, ze z toho stejne boli oci, cteni v pravem slova smyslu neni zrovna pohodlne. Ctecky knih, hlavne Amazon Kindle, maji wifi, ta uplne obycejna jako Kindle 4, ma jen funkci cteni, ale jsou i jine verze, Kindle 3 ma i moznost poslechu mp3, Kindle Touch ma treba dotykovy displej.
Ja mam Kidnle 4, stal me asi 2400. Je to super vec, kdyz jsem to videla poprve, nechtelo se mi verit, ze je to elektronicky displej, vazne to vypadalo jako tisnety papir. Ovladani skvele, wifi se da take pouzit a vydrz baterie - naprosto genialni, vydrzi v pohode i 2 tydny.
Kdybych si uz porizovala tablet, tak bych do toho dala preci jen trochu vic penez, dobre tablety jsou tak od 7 tisic a vys. Ale to bych uz pouzivala asi na neco jineho, nez vylozene cteni knih, ze cteni na podsvicenem displeji me po case boli oci.

• Citovat
  • Upravit
7974
10.4.13 08:35

Upřímně, pokud máš problémy se zrakem, tak určitě něco podsvíceného, Nook Glowlight nebo Kindle se oba dostanou pod těch pět tisíc. Otázka je, jestli ti bude to LED podsvícení, malý displej a kombinace černá/bílá vyhovovat. Pokud budeš potřebovat zvětšovat písmo, může se čtení občas stát trošku opruzoidní. Obecně bych asi šla spíš do tabletu s úhlopříčkou 9" a víc palců. Jsou podsvícené o dost líp, mají možnost nastavení reflexnějšího barevného uspořádání a při větším zvětšení textu nebudeš mít na displeji půlku věty. Navíc se tam dá nastavit bez problémů předčítání v češtině. Držení se v nejhorším dá řešit stojánkem. Cena těch slušných levnějších se dneska pohybuje kolem tří až čtyř tisíc, za tu cenu 9" čtečku neseženeš. Jinak jako typ třeba Sanei deluxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
15.9.13 12:01

Ahojky, chtěla bych se Vás zeptat. Jaký máte tablet nebo čtečku na čtení knížek, uvažuji, že bych si nějakou koupila a nevím jestli čtečku nebo tablet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
15.9.13 12:08

@Black Tears Čtečku mám Pocketbook a můžu jenom doporučit. Tablet Vido n90 FHD, na čtení je s tím rozlišením a cenou nepřekonatelný, ale už je znát, že krapet předimenzovali displej k použitým vnitřnostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
15.9.13 12:09

Na tablatu muzes delat vic veci. Byt na internetu a nemusis tahat do postele tezky notebook. Nebo do tabletu nahrajes filmy a pohadky a poustis detem pri dlouhe ceste v aute. Ctecka knih je jen na cteni knih. Na tabletu muzes taky cist knihy ale tablet sviti. Treba nejlepsi ctecka knih Kindle nesviti aby te nebolely oci. Je to fakt jako kdybys koukala do knihy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
15.9.13 12:22

@Janichka @kotyk já chci hlavně, aby se mi vešla do kabelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
15.9.13 12:23

A jak nahráváte do nich knížky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
15.9.13 12:32

@Black Tears No, tak to záleží, jak velkou máš kabelku :mrgreen: Ale teď vážně, pokud jde o rozměry, čtečka má většinou displej 6", takže má rozměry paperpacku. S 9" už záleží na kabelce, ale tu si většinou kupují na komiksy a technickou literaturu. U tabletu bych na tvém místě koukala po něčem kolem 8". 9,7" je už celkem velkých a 7" občas malých na dospělácký pracky :nevim:

Soubory stahuju, můžeš použít USB kabel a překopírovat z kompu, SD kartu (pokud si vybereš typ se čtečkou karet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.9.13 12:37

@Black Tears
jestli ti jde o cteni knizek, tak urcite ctecku. je to tezke popsat, ale z ni se proste cte suprove, z tabletu jsem schopna precist max par stranek a boli me oci.
ctecka je taky mensi, lehci, skladnejsi, dyl vydrzi na jedno nabiti.
ze me nemuzu vynachvalit Kindle od Amazonu.
jinak vyhody tabletu jsou jasne - vic moznosti, surfovani, aplikace, hry… ale na cteni to pro me fakt neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
15.9.13 12:38
@AniNevim píše:
Omlouvam se za vmiseni se do tematu.
Takze ctecku si nemuzu vzit v noci do postele a mit zhasnuto?

nevim, zda uz nekdo neodpovedel, ale ja mam podsvicenou ctecku, Kindle paperwhite, takze muzu cist v pohode i potme. Neni pravda, ze ctecky nemaj podsviceny displej, zalezi, jakou si koupis. Podsviceni jde regulovat az vypnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
15.9.13 12:40

@kotyk děkuju za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie