Tabulka pro výpočet alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9867
19.3.10 13:48

Ahoj :)

Za mě říkám, že vyplácení výživného by mělo mít nějaká pravidla - ale na druhou stranu bych přitvrdila i u potomků, kteří se různě poflakují po školách a jen prodlužují studium.

Ono nejde jen o špatné tatínky - často je vypečená i druhá strana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
19.3.10 13:54

Lesino,

souhlas-NEJAKA PRAVIDLA,podle kterych by byly nuceny ridit se soudy,ANO!
Ale ne tento paskvil,ktery neni zavazny pro nikoho-a navic,pokud ma otec napriklad 4 deti( 2 z minuleho manz,2 ze soucasneho a vsechny deti vyssiho veku),MUZE SE ,DLE TECHTO TABULEK,JIT PAST :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
19.3.10 14:38

Mně přijde 25% z platu jako rozumná částka (vycházím z toho, že „typizované“ rodině žijí 4 osoby a spravedlivě se podílí na příjmech). Třeba začnou pracující taťkové zvažovat s kým si pořídí dítě (aby jim zbývala % platu na potomky optimální partnerky), budou se snažit umět zaopatřit malé dítě pro případ nutnosti střídavé péče (a doufám, že přibyde případů využívání této možnosti). I pro eliminaci nehorázných požadavků dospělých potomků a rodičů-vyděračů by střídavá péče byla řešením.
A vůbec to podle mně přispěje k tomu aby si rodiče víc promysleli rozvod, na můj vkus je to dneska moc jednoduché a model „zkusíme to a když to nebude ono, zkusíme to jinde, o nic nejde“ není pro společnost zrovna přínosem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hoa
19.3.10 15:00

Mně vadí zejména jedna věc. Při určování výše alimentů se vůbec nebere v úvahu skutečnost, zda se otec s dítětem stýká, zda u něj dítě pravidelně tráví čas a tudíž zda i otec sám s ním má finanční výdaje. Dám příklad z naší rodiny: manžel má syna z prvního manželství, který u nás tráví každý týden 2-3 dny (ale nejde o střídavou péči, je v péči matky). Samozřejmě u nás musí mít určité vybavení (dětský pokojík - sdílí ho teda se sestrou), autosedačku, kolo apod. Samozřejmě s námi jezdí na výlety, dovolené, dostává dárky. K tomu máme ještě společnou dceru a já jsem na MD. Pokud by nastala situace, že by manžel musel čtvrtinu platu odevzdat na alimentech, mohli bychom se jít pást. Určitě by se mělo zohlednit také to, zda má otec další děti, na které sice neplatí alimenty, ale ke kterým má samozřejmě vyživovací povinnost.
Jak už někdo výše napsal: mělo by se řešit hlavně to, jak přinutit neplatiče plnit svou povinnost a platit a ne to, jak vymáčknout z otců co nejvíc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.10 15:13

Taky si myslím, že tento zákon je typickým výplodem našeho „Kocourkova“. Je to bič na řádně platící a málo vydělávající rodiče.
Zatímco ti ostatní -movitější se budou jen víc a víc snažit mlžit o skutečných výdělcích :roll: . A ve výsledku na to doplatí kdo? Zase jen a jen dítě :roll: .

Měl by spíš vyjít zákon o míře inteligence mezi poslanci X versus dokončené řádné vzdělání :evil: .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.10 15:26

No já tohle beru asi z trochu jiného úhlu pohledu a to z pohledu dítěte, které si tatínek zařídil, aby si ho maminka vzala a pak když se choval nezodpovědně a maminka to nevydržela, tak se pak handrkoval o každou padesátikorunu, kterou mi měl platit na alimentech.
A čert mě může vzít, když vidím kolegyni, která si do šanonu schraňuje všechny paragony, aby u soudu prokázala, že opravdu dítě nechala naočkovat proti žloutence apod., aby dostala taky nějakou kačku navíc, přitom ten její má off roada a staví barák. A co už vůbec nikde neprokáže, je to, že jí starší kluk k večeři sní 20rohlíků a samozřejmě ne suchých.
Je mi jasné, že to není černobílé,jsou tatínkové, kteří se snaží svou nepřítomnost vynahradit i jinak a ti by na tom byli biti, ale zase dokážete si představit mnou popisovanou matku samoživitelku, jak si staví dům? Ta nemá ani na rekonstrukci bytu, natož představa, že by i za cenu uskrovnění si postavila dům!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.10 15:42

Já to bohužel vidím ze strany táty platícího výživné.Od mého syna odešla manželka po třech letech manželství s dvouletým dítětem.Od začátku jí šlo víc o jeho byt než o něj(sama mi to mezi slovy řekla).
Byt sice nezískala,ale protože ho museli odkoupit od města až v době manželství,syn si musel vzít na vyplacení 750000 půjčku,kterou bude splácet hóódně let,na dvouletý dítě mu napařili 3000 alimentů.On na půl roku omarodil,zažádal o snížení,samo to trvalo rok a pak mu to nakonec u soudu chtěli zvednout na 4500.
Jestli má na své životní potřeby,nikoho nezajímá.Kdyby si nenašel přítelkyni,tak umře hlady.
Kluka má doma víc jak matka,která se o něj moc nestará,ale platí celou částku.
No je to binec a myslím si,že na otce se ohledy neberou.

• Citovat
  • Upravit
2724
19.3.10 15:44
Hoa píše: … manžel má syna z prvního manželství, který u nás tráví každý týden 2-3 dny (ale nejde o střídavou péči, je v péči matky). Samozřejmě u nás musí mít určité vybavení (dětský pokojík - sdílí ho teda se sestrou), autosedačku, kolo apod. Samozřejmě s námi jezdí na výlety, dovolené, dostává dárky.

No tak to už je na požádání o střídavou péči. Střídání po týdnech nebo jak se rodiče dohodnou, platit nebudete žádné alimenty ale polovinu nákladů na jízdné, kroužky, léky, dovolenou, školní pomůcky, oblečení atd… U vás bych to viděla jako reálné, když už syn s vámi tráví 3dny v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.10 15:52

upřímně je mi z té tabulky nanic. Vím, že někteří otcové jsou lumpové. Ale člověk je všechny nemůže házet do jednoho pytle. Jsou i ženský, který jsou potvory.
Mám přítele se kterým mám 1 dítě (plánujeme další) a z prvního manželství má dvě děti. Jedno bylo plánované a to druhé bylo natruc. Prostě se jeho žena rozhodla, že si mimino pořídí ať se děje co se děje a taky to udělala. Když se ptal prácníka, co s tím, tak ten mu řekl, že má občansku a je svéprávný, takže u toho byl a nic s tím nejde dělat. Prostě není šance, aby k tomu soud přihlédl. Takže mně přijde nefér, když je to rozhodnutí pouze jedné strany. je sice pravda, že chlap má možnost se chránit, ale …
další věc je, že soud vůbec nezajímá, že ji nechal svoji půlku domu, veškeré vybavení a odešel jenom s 2 igelitkama. Pokud by požadoval vyplacení poloviny domu a dal peníze na stranu a platil by z toho alimenty, tak i po lhůtě placení (myslím tím, až si děti budou sami vydělávat), tak by mu i něco zbylo a byl celkem v pohodě.
kubino, plně s Tebou souhlasím. Jsme na tom dost podobě.

• Citovat
  • Upravit
1853
19.3.10 16:56

mám z toho smíšený pocity ,podle tabulek to vypadá,že otec 2 dětí(který platí aplatit chce jak mu soud uloží) s průměrným platem asi nemá dostat šanci na druhou rodinu .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
to nejsem já
19.3.10 17:13

Tak radši anonymně sorry :-) U nás 2 děti z prvního manž(15+17let). každý 3 tis.měsíčně+1tis.každý kapesné /měs. boty 1× za rok každý 3tis.bunda 1× za rok 5tis.příspěvky na lyž.v alpách 150euro každý ,každý rok +dovolená v zahraničí 4tis.kapesné dohromady+50tis ročně 1/2 nákladů na soukromé školy obou.A ted vysvětlivky -nejsme bohatí ,ale maminka dětí žije s velmi solventním pánem tudíž její úroven nje jinde děti nebudou nosit bundu za 2000tis. i boty za 3tis.je nezbytné minimum tričko pod tis je šunt.zahr.zájezdy každý rok několikrát i během školního roku ,ono se v těch soukromých školách dá dobře domluvit.
Otázka soukromých škol-bývalka vůbec s manž.nekonzultovala ,chce jen prachy za půlku nákladů.A když se mu zdá divný ,že do těch škol vlastně nechodí ,protože v zimě pořád Alpy a od května už moře-tak se prý nemá zajímat,slušně řečeno.Jinak my nebyli na dov.už 3 roky. :-( On nemá to srdce dětem odříct ,taky nechce před nima vypadat jak neschopná socka(tj.každý kdo nedělá 100tis .za měsíc min.)No úplně trnu co EX vymyslí zase příště.Jo a perla na závěr :starší na vánoce dostal hodinky Festina (5tis.) a po rozbalení prohlásil :"já jsem chtěl OMEGY a ne takový šunty.-Tak řekněte, není to na přesdržku. :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.10 18:10
to nejsem já píše:
Tak radši anonymně sorry :-) U nás 2 děti z prvního manž(15+17let). každý 3 tis.měsíčně+1tis.každý kapesné /měs. boty 1× za rok každý 3tis.bunda 1× za rok 5tis.příspěvky na lyž.v alpách 150euro každý ,každý rok +dovolená v zahraničí 4tis.kapesné dohromady+50tis ročně 1/2 nákladů na soukromé školy obou.A ted vysvětlivky -nejsme bohatí ,ale maminka dětí žije s velmi solventním pánem tudíž její úroven nje jinde děti nebudou nosit bundu za 2000tis. i boty za 3tis.je nezbytné minimum tričko pod tis je šunt.zahr.zájezdy každý rok několikrát i během školního roku ,ono se v těch soukromých školách dá dobře domluvit.
Otázka soukromých škol-bývalka vůbec s manž.nekonzultovala ,chce jen prachy za půlku nákladů.A když se mu zdá divný ,že do těch škol vlastně nechodí ,protože v zimě pořád Alpy a od května už moře-tak se prý nemá zajímat,slušně řečeno.Jinak my nebyli na dov.už 3 roky. :-( On nemá to srdce dětem odříct ,taky nechce před nima vypadat jak neschopná socka(tj.každý kdo nedělá 100tis .za měsíc min.)No úplně trnu co EX vymyslí zase příště.Jo a perla na závěr :starší na vánoce dostal hodinky Festina (5tis.) a po rozbalení prohlásil :"já jsem chtěl OMEGY a ne takový šunty.-Tak řekněte, není to na přesdržku. :zed: :zed:

Nevím, ale nezlob se - ale soud MUSÍ taky přihlížet k potřebám a sociální situaci toho rodiče, který platí výživné. To, že si matka najde boháče ještě neznamená, že musí biolog. otec třít bídu - aby se rozmazlené dětičky měly dobře :roll: . Tohle mi přijde přehnané. A smekám před tvým manželem, že si tohle nechá líbit a stále cáluje. Vím, že to není jednoduché, když děti vidí jenom blahobyt, ale co z nich tímhle stylem vlastně vyroste???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.10 18:17
to nejsem já píše:
Otázka soukromých škol-bývalka vůbec s manž.nekonzultovala ,chce jen prachy za půlku nákladů.A když se mu zdá divný ,že do těch škol vlastně nechodí ,protože v zimě pořád Alpy a od května už moře-tak se prý nemá zajímat,slušně řečeno.Jinak my nebyli na dov.už 3 roky. :-( On nemá to srdce dětem odříct ,taky nechce před nima vypadat jak neschopná socka(tj.každý kdo nedělá 100tis .za měsíc min.)No úplně trnu co EX vymyslí zase příště.Jo a perla na závěr :starší na vánoce dostal hodinky Festina (5tis.) a po rozbalení prohlásil :"já jsem chtěl OMEGY a ne takový šunty.-Tak řekněte, není to na přesdržku. :zed: :zed:

Tak tohle je fakt na pár facek. Ale fakt co z těch dětí jednou vyroste. Pěkní zmetci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.10 18:20

Také jsem se setkala s dvojím metrem co se týče alimentů. Otec dostal jedno dítě do péče, matka nevlastního syna otce. Každý měl vyměřené alimenty, ale chodily pouze od otce k matce, naopak ne. Soud s tím nic nezmohl, je pravda, že je to pár let zpátky, teď už řeší alimenty sny i dcera se svými partnery.
Nevím jak to je teď, ale v té době nebylo možné udělat rozdíl alimentů a posílat jen tu část přes.

• Citovat
  • Upravit
bamba
19.3.10 20:48

Bohužel,soudy přicmrndujou jen matkám,jestli má otec ještě nějaké jiné vyživovací povinnosti je nezajímá.Byla jsem dlouho bez práce,ne že bych chtěla,ale práce nebyla a tak mě můj manžel musel živit,ale jen tehdy,když jsem žádala o soc.příspěvek.U soudu o alimenty na jeho dospělou dceru,mu řekli,že má jedinou vyživovací povinnost a to na dítě,manželka se může jít pást.Nikoho nezajímá,jestli má chlap z čeho žít,nezajímá je příjem matky,holt Kocourkov u nás byl,je a bude.
Nějak mám dojem,že chlap je jen na to,aby platil jak mourovatej,živořil,nemohl si pořídit druhou rodinu a některý ženský se jen smějou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat