Tabulka pro výpočet alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.3.10 20:02
bamba píše:
Nějak mám dojem,že chlap je jen na to,aby platil jak mourovatej,živořil,nemohl si pořídit druhou rodinu a některý ženský se jen smějou.

Já se teda směju…ale tomu co jste napsala. Chlap je jen na to, aby živořil a nemohl si pořídit druhou rodinu :lol: :lol: :lol: Pardon, ale fakt jste mě rozesmála. Podívejte se kolem sebe. Kolik businnesmannů jezdí v audinách, kupují si milenky, užívají si a bývalé manželky a matky jejich dětí třou bídu s nouzí, nakupují po sekáčích, některé přijdou o práci kvůli mateřství a věčným nemocem dětí. Jsou i vyčůrané ženské, ale já to kolem sebe vidím právě takto. Muži si nemůžou myslet, že kudy půjdou, tudy budou rozsívat a neponesou za to žádnou zodpovědnost. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
53
21.3.10 09:41

presne tak.. kdyz to soud neni schopnej dostat z toho cloveka „okamzite“ (zena s ditetem si asi tezko muze rict „budeme jist az prijdou alimenty“), tak by to mel za nej platit stat..pak by se myslim stat snazil vic dostat to z toho cloveka, protoze by to delal kvuli sobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
21.3.10 13:53

tak vidim že názory sou opravdu ruzné.z mého pohledu to vypadá tak že když se to týká ženy od který odešel manžel a dostává alimety tak nenávidí asi už všechy chlapi nasadila by co největší alimety a je pro ní asi nepřípustné že sou i jini chlapi než zlí a zakeřní.
no a ta co má doma rozvedenýho chlapa který je v tom třebas nevině,nebo alimety řádně platí a pomáhá bejvalce jak jen to de.tak ta žena má pochopitelně ztrach co by bylo s její rodinou kdyby manželoj zvýšily alimenty třeba víc jak o polovinu.mohly by se jít pást jak už bylo někde zmíněno.
ta který se to týká tak či onak je zastance toho svýho případu je to tak?
ano je spousta kolem nás bohužel ubohejch chlapů kteří neplní co si nadrobyly a to je potom opravdu zlé,ale sou to i ženy.já myslim že by jsme ty či ony neměly házet do jednoho pytle.at si omě každej myslí svý.ale soud by neměl jít podle tabulek ale podle toho jak to v té rodině zrovna je ,jak se chlap chová,a taky ta matka zda třeba neflámuje za vytěžené penízky a doma dítě nemá co jíst.
znám takovou paní,…je jasné že je potřeba si občas odfrknout a pobavit o tom žádná.
zkrátka měl by se brát případ od případu a jeho okolnosti.protože když pak napařej alimenty někomu kdo je slušný(viz u nás)co jeho rodina ta to finančně odnese a to už nikoho nezajímá že.každý vidí tu mat¨ku samu z dítětem a hned chudák ženská,ale jek to tam opravdu bylo už nikdo neví…a nezkoumá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Druhá strana
14.6.10 14:17

Kubino, abys nebyla naivní

Hele, děti jsou na pořád, ne jen na dobu, dokud chlapa baví jeho manželka.
Já si taky druhé dítě vydupala, nechtěla jsem jedináčka. Byl to můj manžel a u chlapů je běžné, že jim jedno nebo žádné dítě stačí, jejich biolog. hodiny fungujou jinak (nijak ;-)). Ale první dítě bylo zase jen jeho rozhodnutí (chtěla jsem dítě, to ano, ale v tu chvíli se on prostě rozhodl, že tady a te´d se nebude chránit…)

Ať vztah skončí z jakéhokoliv důvodu, ten, kdo zůstane s dětmi (zvláště když je jich víc, jak řeším já), má výrazně nižší šance na dobré pracovní uplatnění a ani nemluvím o druhé šanci na lásku!!! Který chlap se ujme 2 cizích dětí, natož aby je pomáhal živit! Mně se jeden dokonce přímo zeptal :pocitac:

Takže jestliže jsem doma 6 let a celou dobu si přivydělávám, a manžel, se kterým jsem chodila na terapii, kde tvrdil, že se nic neděje, se pak rozhodl najít si vedlejšku, tak udělám všechno proto, abych ho servala z kůže, protože jinak svým dětem žádný standard nezajistím!!! A i tak to bude těžké, nemám žádný čas pro sebe. On všechen. Já plánuju výhradně podle dětí, on si děti zařadí pouze a jen tehdy, když se mu to hodí (vč. závazků, které různě posouvá).

A Kubino aspol. - není to, že vám nepřeji štěstí, ale berte v úvahu, že důvod ukončení vztahu znáte jen z jedné strany. A ta ženská má ty děti doma - pořád. Váš muž se o ně de facto nestará (mysleno fakticky, ne kriticky).
Samozřejmě, že pokud jeho děti jsou neustále nakvartýrované u Vás doma, je to úplně jiný případ. To pak můžete mít pravdu. V opačném případě bacha, aby se to nestalo i Vám.

Z českých médií plyne, že dělat si děti na různých adresách je trend. No, ale ne každý na to má, tak hold musí přemýšlet, nebo prostě nemají nárok na další šance (nejsou ta celebrita se 100tisícovými příjmy). Děti jsou drahé a to se ví…

Mmch, jak se počítá výše podle těch tabulek na 2 děti, to je součet procent?

• Citovat
  • Upravit
1853
14.6.10 19:26

ahoj Druhá strano tvůj ex asi nebyl vzor všech cností ,kdxž podle něj posuzuješ takto i ostatní.
Oni existují i muži ,kteří na své děti teda přispívají a také by je občas rádi viděli což se ze strany jejich matek setkává s nepochopením -prostě děti nepůjčují z různých důvodů .A když si tolik stěžuješ ,že nemáš žádný svůj čas a vše se točí kolem dětí -vžij se do toho chlapa co má naráz tolik času ,protože se ženou přišel i o děti (jedno na čí straně byla při rozvodu vina)a bude je vídat 1X za 14dní .Jak bys toto asi snášela ty ? Já teda špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
druhá strana
14.6.10 22:28

Nevylučuju existenci jiných typů (a to i ženských), ale:
Myslela jsem, že můj ex je dobrý táta. Nicméně od začátku mi naordinoval děti v péči matky, souhlasila jsem, a čekala, kdy je chce vídat, a on že 2 víkendy v měsíci! (a předchozí věta byla, že jsem ho já připravila o rodinu)
Vše bez jakékoliv konzultace.
A podobných příkladů znám bohužel víc. Takže o čas těchto pánů fakt obavu nemám - kdyby o děti fakt nechtěli přijít, chovali by se jinak. Jsou i tací, že..

U malých dětí je 4 dny v měsíci na 2 věci…

A znovu uvádím, že Vy, které takového máte doma, znáte zpravidla jen jeho verzi.
Nerozvedená kamarádka mi sdělila, jak obratně v jejím okolí chlapi (i její kamarádi) manipulují. Sdělí doma, že byli nevěrní. Tím hodí břemeno rozhodnutí na partnerku. Pokud ta je vyhodí, všude chodí a říkají, že oni udělali chybu, ale chtěli zůstat, chtěli se napravit. Ale ona je vyhodila (tzn. je to její vina, připravila děti o tátu). Přesně tohle udělal i můj. Je to zbabělost i sviňárna.

Nicméně vím, že některé matky děti dávat nechtějí. Já jo, nechci je připravit o tátu. Ale jednak mi dochází energie (smlouvání o termíny), jednak čím dál tím víc vidím, jak vychází z praxe - dělá nebo čeká od nich něco, čeho nejsou ty děti schopny, už to nevidí, protože zapomněl na jejich zvyky, na to, čemu rozumí a čemu ne apod (teď přivezl kluka celého ledového, ale prý mu bylo vedro; no, jsou mu 3 roky, tak řekne ledacos, a teď leží s horečkou..)…
A taky si myslí, že je za víkend převychová… Ale věřím, že tohle dělají i ženské. Každopádně je to nesmysl a škodlivé k tomu. Také od něj děti už přinesly pár mouder ohledně rozchodu - asi je neříkal přímo jim, ale slyšely je… Takže tyhle matky, které děti dávat nechtějí, pomalu přestávám odsuzovat, ale začínám je obdivovat, že všechno zvládnou i bez oddechu od dětí, bez času na sebe…

• Citovat
  • Upravit
1853
15.6.10 09:59

Píšeš vy ,které máte takového doma znáte jen jeho verzi:........No já takového doma mám už hodně let a můžu říct ,že ho tedy znám na tolik ,že je mi celkem jasné proč jim předchozí vztah nevydržel a nepotřebuju k tomu žádné verze .Nevím jak dlouho jste od sebe ,ale nestan se zahořklou vůči jiným chlapům kvůli jednomu -to by ti ex skutečně zkazil celý život ,navíc nezapomen (pokud máš holčičku jak obecne o chlapech mluvíš-aby pak neměla problémy v dospělosti s navazováním vztahů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
15.6.10 10:03

A co navykládá ostatním v okolí ,však ty víš jak to bylo tak co je ti po nich lidi prostě budou pomlouvat ,nedá se nic dělat asi sám sebe potřebuje přesvědčit ,že to nebyla jeho vina a politovat se takových chlapů je spousta -bohužel nakonec je stejně jedno čí je to vina -důležité je jak spolu budete vycházet kvůli dětem a co si z toho ty vaše děti odnesou do vlastního života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
15.6.10 10:16

Tak teda nevím, ale já bych chlapy jako chudáčky až tak neviděla. Kdo máte děti, zkuste vzít tužku a papír a spočítat, na kolik vás ratolest měsíčně vyjde (jídlo, šaty, kroužky, tábory, léky, voda, elektřina, jízdenky, divadla atd. - nepočítám dárky a drobnosti). Mám dceru (7 let) a bývalý má platit 2,000,– měsíčně. Já jsem na částce cca 7,000,– a to mám zdravé dítko. Nikoho nezajímá, že já těch 7,000,– každý měsíc zaplatím ( a se mnou můj nový manžel). Bývalého sice odsoudili, má podmínku, ale pořád neplatí. Dítě nevídá, vzdát se ho nechce, platit nechce. Co můžu já dělat? Nic. A pokud by se se mnou něco stalo, kdo ho asi dostane do péče? Otcové se většinou domáhají pouze svých práv, ale povinnosti už jaksi opomíjejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
15.6.10 10:28

tak terez a ted si představ ,že by tvůj nový manžel měl dítě (s předchozího manželství) a byl ten slušný otec ,že by platil 25% svého příjmu .Jak byste vycházeli potom ..... .No ony kombinace těhle prblémů bývají nesčetné a i takto se to může sejít ......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
15.6.10 10:38

ALe ano, já bych souhlasila s tím, že musí platit alimenty. Pokud si někoho beru nebo s ním hodlám žít, musím znát jeho závazky a počítat s tím. Můj manžel má například mizerný plat a pitomou pracovní dobu. Věděola jsem to dopředu, teď si přeci nebudu stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
15.6.10 10:41

ale ona já se neptám jestli by jsi souhlasila nebo ne ,ale jak byste žili ? Když byste na jedné straně vydali větší částku a na druhé straně nic nedostali .TO je to proč si myslím ,že tabulka je na nic a musí se vypočítávat individuálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
15.6.10 11:12

Určitě, tabulku jsem až tak nehodnotila, spíše jsem chtěla reagovat na různé názory hájící zde zájmy těch, co mají platit alimenty.
Ale pořád bych věděla od začátku, do čeho jdu. I kdyby platil podle tabulky. A je přece moje rozhodnutí, jestli chci takhle žít nebo ne. Po rozvodu to mají prostě oba těžší. Stejně nespravedlivé je přece i pro mě, že já ze svého platu musím dávat dokonce víc než 25% na dítko. Můj nový manžel s tím také počítal. Já přeci svým spůsobem také ochuzuji to další dítě, co bude „naše“ a ne jen „moje“. Navíc já ještě investuji svůj čas, část platu, pokud jsem na OČR atd. Prostě mi nepřijde divné, že by se měli na financích podílet oba rodiče. Tabulku bych ale spíše řešila jinak. Opravdu není možné vzít otci všechny peníze, je potřeba přihlížet ke konkrétnímu případu, k dalším dětem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymní11
15.6.10 11:58

No nevím, ale ta tabulka je sice odsohlasená - nicméně je to jenom doporučení. Takže bych to viděla tak, že to stejně půjde podle zavedených norem. Možná na tom vydělají matky-zlatokopky, které měly za manžely bohaté podnikatele (tím neházím všechny mámy do jednoho pytle). Těch chlapů se zastávat nechci, ale kde je psáno, že neexistuje aspoň pár těch slušných s mizerným platem v místě, kde žádnou pořádně placenou práci sehnat nelze,na byt či nájem jinde nemají a chtějí si normálně žít s novou partnerkou. (Rozvod totiž nemusí být jen ze strany chlapa). Tak příště prosím nahlížejte věci z obou stran a nebude docházet k tolika nedorozuměním :wink: .

• Citovat
  • Upravit
1035
15.6.10 12:43

No, pořád mě zaráží, když někdo řekne, že rozvod je ze strany chlapa/ženské. Na vztah, dítě, i rozchod jsou vždycky dva. I na nefungující vztah. Myslím, že ve většině případů je vina na obou stranách. A pak už nezáleží, kdo udělal první krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat