Tabulka pro výpočet alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30309
17.1.11 14:45
radeklucka píše:
farska píše:
radeklucka píše:
farska píše:
radeklucka píše:
Natalie001 píše:
no vy mě děsíte…takže když otec dítěte má plat 100 tisíc, tak to absolutně nemá vliv na výši částky alimentů?
myslim, že určitě má, to je jasné..určitě ti nepřiznají 2000. koukej já mám z prvního partnerství 2 děti, už jsou větší a mám 4500.-, chci to zvýšit, byla jsem za právníkem a vyložila jsem svůj návrh..10 tis/ měsíčně. on má asi 22 čistého. Bylo mi řečeno, že to je tak adekvítní a soudy to přiznávají…takže ty by jsi mohla mít něco podobného. porad se s právníkem :roll:
8-o 8-o 8-o Ty blááho-tak to jsem ráda,že nejsem Tvůj ex :think:
no chce to být tvrdý, a to já bohužel pro některé jsem :nevim:

Ono je asi treba brat v potaz vztahy,ktere mas se svym ex…
Ja si neumim predstavit,ze bych tohle exakovi udelala-vzit mu POLOVINU TOHO,CO VYDELA :oops: :oops: :oops:
Mozna to je tim,ze to vidim i z druhe strany-a vim,kolik si chamtiva exmanzelka meho soucasneho muze umela diky ‚tvrdym,jak ty rikas‘ pravnikum vydupat na tehdy skorozletileho syna.....

Ted se ji to ovsem vymsti,ale to uz je na SZ. :oops:
připravil mě o byt za 1.5 mil + 150 tis a to jetě za něj platím exekuce. fakt strašný. To ale postupně vymáhat zpět. :pocitac:

Jeziis,tak to jo-to bych asi taky delala vse proto,at mu to poradne'osladim' :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
17.1.11 14:48

jiste by nebylo spravne hazet vsechny ex do jednoho pytle. Jsou i zodpovedni tatinci. Tady na Emiminu me zarazil jeden pripad, kdy mamina psala, ze jeji manzel dava byvale 6000 mesicne + prispiva na veci spojene se skolou, obcas kupuje obleceni a mile byvale to bylo porad malo a chtela vic. A to tech 6000 nemel soudne narizene. Pred takovymi tatinky klobouk dolu.
Ale pokud byvaly dava 1-2000 a mysli si jak je dobrej a jeste ma keci, ze si mamina za jeho penize uziva..jako to je v mem pripade. Tak to je des.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
17.1.11 15:28
kubina01 píše:
tak vidim že názory sou opravdu ruzné.z mého pohledu to vypadá tak že když se to týká ženy od který odešel manžel a dostává alimety tak nenávidí asi už všechy chlapi nasadila by co největší alimety a je pro ní asi nepřípustné že sou i jini chlapi než zlí a zakeřní.
no a ta co má doma rozvedenýho chlapa který je v tom třebas nevině,nebo alimety řádně platí a pomáhá bejvalce jak jen to de.tak ta žena má pochopitelně ztrach co by bylo s její rodinou kdyby manželoj zvýšily alimenty třeba víc jak o polovinu.mohly by se jít pást jak už bylo někde zmíněno.
ta který se to týká tak či onak je zastance toho svýho případu je to tak?
ano je spousta kolem nás bohužel ubohejch chlapů kteří neplní co si nadrobyly a to je potom opravdu zlé,ale sou to i ženy.já myslim že by jsme ty či ony neměly házet do jednoho pytle.at si omě každej myslí svý.ale soud by neměl jít podle tabulek ale podle toho jak to v té rodině zrovna je ,jak se chlap chová,a taky ta matka zda třeba neflámuje za vytěžené penízky a doma dítě nemá co jíst.
znám takovou paní,…je jasné že je potřeba si občas odfrknout a pobavit o tom žádná.
zkrátka měl by se brát případ od případu a jeho okolnosti.protože když pak napařej alimenty někomu kdo je slušný(viz u nás)co jeho rodina ta to finančně odnese a to už nikoho nezajímá že.každý vidí tu mat¨ku samu z dítětem a hned chudák ženská,ale jek to tam opravdu bylo už nikdo neví…a nezkoumá :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Natalie001
17.1.11 15:38

jako že chlap si upíchne dítě jinde, neřeší důsledky, v klidu si oplodňuje a u Tebe je to ještě chudáček? chápu to dobře?

• Citovat
  • Upravit
249
17.1.11 16:15
farska píše:
radeklucka píše:
farska píše:
radeklucka píše:
farska píše:
radeklucka píše:
Natalie001 píše:
no vy mě děsíte…takže když otec dítěte má plat 100 tisíc, tak to absolutně nemá vliv na výši částky alimentů?
myslim, že určitě má, to je jasné..určitě ti nepřiznají 2000. koukej já mám z prvního partnerství 2 děti, už jsou větší a mám 4500.-, chci to zvýšit, byla jsem za právníkem a vyložila jsem svůj návrh..10 tis/ měsíčně. on má asi 22 čistého. Bylo mi řečeno, že to je tak adekvítní a soudy to přiznávají…takže ty by jsi mohla mít něco podobného. porad se s právníkem :roll:
8-o 8-o 8-o Ty blááho-tak to jsem ráda,že nejsem Tvůj ex :think:
no chce to být tvrdý, a to já bohužel pro některé jsem :nevim:

Ono je asi treba brat v potaz vztahy,ktere mas se svym ex…
Ja si neumim predstavit,ze bych tohle exakovi udelala-vzit mu POLOVINU TOHO,CO VYDELA :oops: :oops: :oops:
Mozna to je tim,ze to vidim i z druhe strany-a vim,kolik si chamtiva exmanzelka meho soucasneho muze umela diky ‚tvrdym,jak ty rikas‘ pravnikum vydupat na tehdy skorozletileho syna.....

Ted se ji to ovsem vymsti,ale to uz je na SZ. :oops:
připravil mě o byt za 1.5 mil + 150 tis a to jetě za něj platím exekuce. fakt strašný. To ale postupně vymáhat zpět. :pocitac:
Jeziis,tak to jo-to bych asi taky delala vse proto,at mu to poradne'osladim' :oops: :oops: :oops:

do ted bydlím v pronájmu a platíme 14 tis. tenkrát jsem měla krásný 4+1 100m2. ach jo, ale to je pryč nebrečim nad rozlitym mlékem. ted chci satisfakci. hlavně připravil děti o střechu na hlavou a ze dne na den jsem byla na ulici. Byla jsem kráva apodepsala jeden jedinej papír a už to bylo. Prostě jsem mu věřila, přece by neudělal nic, co by ublížilo vlastnám dětem a to jsem se spletla, dceři bylo tenkrát jen několik měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
17.1.11 16:17
lucie.t píše:
jiste by nebylo spravne hazet vsechny ex do jednoho pytle. Jsou i zodpovedni tatinci. Tady na Emiminu me zarazil jeden pripad, kdy mamina psala, ze jeji manzel dava byvale 6000 mesicne + prispiva na veci spojene se skolou, obcas kupuje obleceni a mile byvale to bylo porad malo a chtela vic. A to tech 6000 nemel soudne narizene. Pred takovymi tatinky klobouk dolu.
Ale pokud byvaly dava 1-2000 a mysli si jak je dobrej a jeste ma keci, ze si mamina za jeho penize uziva..jako to je v mem pripade. Tak to je des.

přítel m ojí ámi - podnikatel - platí na 2 děti 16000 a jeho bývalé ženě je to málo, daj jí byt v praze a nové auto za 1 mil. některé ženské…no znáte to a taky jin ještě kupuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terezzzka87
18.10.11 20:44

potrebuju radu

prosim vas o radu…cekam mimco jsem sama chlapa uz nemam nebo si vybral alkohol…trvale mam na magistrate a ne u rodicu nebo jsem byla s tim ex v praze…ted nevim co mam delat…behem tehotenstvi nemam narok na nic to uz vim ale tak snad bych mela mit narok aspon na zivotni minimum a na nejake prispevky na bydleni kdyz bych sla do podnajmu???co mam delat? :-(

• Citovat
  • Upravit
5476
18.10.11 21:48

Terezko, a co jít k rodičům, abys měla aspoň kde bydlet? Myslím, že sehnat podnájem, který by sis mohla dovolit, i kdyby ti někdo to životní minimum dal a ještě těhotná nebude úplně jednoduché :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
19.10.11 00:32
Terezzzka87 píše:
prosim vas o radu…cekam mimco jsem sama chlapa uz nemam nebo si vybral alkohol…trvale mam na magistrate a ne u rodicu nebo jsem byla s tim ex v praze…ted nevim co mam delat…behem tehotenstvi nemam narok na nic to uz vim ale tak snad bych mela mit narok aspon na zivotni minimum a na nejake prispevky na bydleni kdyz bych sla do podnajmu???co mam delat? :-(

A ty jsi na rizikovém, že už nepracuješ? Tak bys měla dostávat nemocenskou, ne? Nebo jsi vůbec nepracovala? Pokud ne, pak pochybuju, že ti nějaké dávky budou stačit na podnájem atd. Co rodiče? Jak říká El-Brno – to by bylo nejlepší řešení nastěhovat se k nim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
19.10.11 06:28

Bez dítěte, ač těhotná, Ti dávky na podnájem stačit nebudou..
Otec dítěte má povinnost přispívat na Tvoji výživu, ale pokud nepřispívá dobrovolně, je nutné si schovávat účtenky od všeho, jízdenky k lékaři a nárokovat přiměřenou částku u soudu..

Až porodíš, tak bys na příspěvek na bydlení dosáhnout mohla, není to málo a může pokrýt téměř celou částku nájmu u matky, která nemá skutečně žádný příjem..Ale žádat o něj můžeš až po 3 měsících, co v bytě bydlíš.

Pokud nemáš kam jít, tak jsou i azylové domy a centra pro matky s dětmi, kde je možné bydlet většinou jeden rok až dva roky..Ale jsou to zařízení, kde musíš respektovat určitá pravidla - vycházky, pohovory se sociálním pracovníkem a psychologem, který Tě nasměruje, co dělat..
Nejsou všechny na stejné úrovni, některé jsou „pajzly“,byla jsem tam na praxi a bydlet tam někdy není žádný med..Ale jiné jsou naopak na dobré úrovni, podle mého názoru jsou nejlepší v tomto směru ty, které zřizuje církev..Být věřící není podmínkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.11.11 01:09

Ahojky holky, mě se ta tabulka moc líbí a myslím si, že její autorka je osvícená žena.

Mám dvě děti, můj čistý příjem je 1500,– Kč.
Podle tabulky bych měl platit výživné ve výši 7200,– Kč.
Vzhledem k tomu, že na životní standartu by se měli podílet oba rodiče stejnou měrou, by tedy moje „nebožka bývalá“ která má výplatu 19000,–Kč, (protože pošukává se svým šéfem), by tedy z výplaty podle tabulky měla přihodit 9120,– Kč, to dohromady činí 16320,–Kč, tak každé pacholátko bude mít pro svoji potřebu 8960,–Kč. Přičemž mě zbude tvz. disponibilní důchod ve výšce 7800,–Kč a nebožce ve výši 10 000,– Kč.
No a vzledem k tomu, že mě bývalka vyhodila z bytu a užívá veškeré vybavení domácnosti se svým abundantním milcem, zatím co já jsem si musel všechno obstarat znovu; tak myslím, že by mohla na děti ještě ticku přitlačit a já bych tím pádem ponížil svoje vydání o ticku. To zní fér ne?

Tak holky at´vás neopouští libido, at´jste stále při chuti a at´brzo v rozvodových iniciativách rychle překonáte 2/3 převahu v podaných žádostech o rozvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.11.11 15:11
keats píše:
Ahojky holky, mě se ta tabulka moc líbí a myslím si, že její autorka je osvícená žena.

Mám dvě děti, můj čistý příjem je 1500,– Kč.
Podle tabulky bych měl platit výživné ve výši 7200,– Kč.
Vzhledem k tomu, že na životní standartu by se měli podílet oba rodiče stejnou měrou, by tedy moje „nebožka bývalá“ která má výplatu 19000,–Kč, (protože pošukává se svým šéfem), by tedy z výplaty podle tabulky měla přihodit 9120,– Kč, to dohromady činí 16320,–Kč, tak každé pacholátko bude mít pro svoji potřebu 8960,–Kč. Přičemž mě zbude tvz. disponibilní důchod ve výšce 7800,–Kč a nebožce ve výši 10 000,– Kč.
No a vzledem k tomu, že mě bývalka vyhodila z bytu a užívá veškeré vybavení domácnosti se svým abundantním milcem, zatím co já jsem si musel všechno obstarat znovu; tak myslím, že by mohla na děti ještě ticku přitlačit a já bych tím pádem ponížil svoje vydání o ticku. To zní fér ne?

Tak holky at´vás neopouští libido, at´jste stále při chuti a at´brzo v rozvodových iniciativách rychle překonáte 2/3 převahu v podaných žádostech o rozvod.

1500 čistého? To jsem i na brigádách při studiu vydělala několikanásobně víc 8-o No, asi sis nepřišel pro radu, ale já ti ji dám, ačkoli je nevyžádaná: Zkus jít makat místo vysedávání u PC, a pak ti nebude líto přispívat na vlastní děti. Upřímně - už jen podle tohoto přípěvku jsem si udělala obrázek a tvé ex se ani nedivím, že zdrhla. Sorry za upřímnost, ale někdy si prostě nedokážu pomoct, když vidím tupý příspěvek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
7.11.11 21:24

Lulje, myslím, že chtěl napsat, že má plat 15 000 čistého, ne 1500. Prostě se mu ztratila nula :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.11.11 22:11
Jana206 píše:
Lulje, myslím, že chtěl napsat, že má plat 15 000 čistého, ne 1500. Prostě se mu ztratila nula :nevim:

Ajo, tak to se mu omlouvám :kytka: No, v poslední době se tady totiž roztrhl pytel s takovýni těmi „napadači žen“, kteří hledají jakoukoli diskuzi k tomu, aby se mohli vyřádit a a vylít si vztek na ženské plémě. Už mi to docela leze krkem. Viz třeba pan Střídavka, který prosazuje domácí násilí na ženách s odůvodněním, že přece musí ženy něco obětovat a vydržet pro udržení rodiny. Takže pokud vidím podobný příspěvek, kde muž napadá nemístným způsobem ženy, tak zbystřím, nebo přejdu okamžitě do protiútoku :oops:
Z citovaného příspěvku mi totiž připadá, že pánovi ani tak nevadí ta výše alimentů, jako spíš to, že jeho ex vydělává víc (a navíc ten poměr s někým jiným než je on … :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andula2007
22.7.12 08:03

podnikatel

No a jak to lze řešit, když tatík je podnikatel a neuvádí v žádném případě všechny své příjmy…a děti pak dostanou jen úplné minimum.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat