Tabulka pro výpočet alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30309
15.6.10 12:53
terezz píše:
No, pořád mě zaráží, když někdo řekne, že rozvod je ze strany chlapa/ženské. Na vztah, dítě, i rozchod jsou vždycky dva. I na nefungující vztah. Myslím, že ve většině případů je vina na obou stranách. A pak už nezáleží, kdo udělal první krok.

:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Tak tomuhle opravdu TLASKÁM a do puntíku SOUHLASÍM :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101833
15.6.10 12:53

Ano, na jednu stranu ten kdo nemá dítě v péči platí méně než polovinu nákladů… na druhou stranu on vidí své dítě (většinou) cca 4 dny v měsíci a dostat dítě do vlastní péče? Pokud zrovna není matka alkoholička nebo podobně, tak je muž bez šance. Kdo z vás, co jim přijdou alimenty malé by si to s bývalým přítelem / manželem vyměnil, to by mě celkem zajímalo… mohli byste pak taky užívat toho, že většinu musí platit on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
druhá strana
16.6.10 10:37
terezz píše:
Určitě, tabulku jsem až tak nehodnotila, spíše jsem chtěla reagovat na různé názory hájící zde zájmy těch, co mají platit alimenty.
Ale pořád bych věděla od začátku, do čeho jdu. I kdyby platil podle tabulky. A je přece moje rozhodnutí, jestli chci takhle žít nebo ne. Po rozvodu to mají prostě oba těžší. Stejně nespravedlivé je přece i pro mě, že já ze svého platu musím dávat dokonce víc než 25% na dítko. Můj nový manžel s tím také počítal. Já přeci svým spůsobem také ochuzuji to další dítě, co bude „naše“ a ne jen „moje“. Navíc já ještě investuji svůj čas, část platu, pokud jsem na OČR atd. Prostě mi nepřijde divné, že by se měli na financích podílet oba rodiče. Tabulku bych ale spíše řešila jinak. Opravdu není možné vzít otci všechny peníze, je potřeba přihlížet ke konkrétnímu případu, k dalším dětem atd.

To je přesně ono, pod to se podepisuji.

A ne, neodsuzuji všechny chlapy, jen říkám, že tohle jim prostě nesmí procházet.

A taky říkám natvrdo, že pokud má 2 děti z předchozího manželství a nemá na to se podílet adekvátně na jejich životních nákladech, tak prostě další děti mít nemůže. Je to tvrdý, ale jinak to nejde.
Nezapomeňte, že ten, v jehož péči jsou, vkládá veškerý čas a pokud nejsou extra zdravé a nemají super babičky, tak nemá ani šanci na dobré pracovní uplatnění, pokud nechce děti předat chůvě - mluvím o sobě, ale to samé vidím i v okolí.

A myslím, že se tu zveličuje pohled na matky, které své děti nechtějí k otcům pouštět. Těch je menšina.

• Citovat
  • Upravit
druhá strana
16.6.10 10:44

Jani,
ale kolik takových chlapů je…

Můj ex děti nechtěl do střídavky ani jinak (čistě teoreticky), prostě mi je rovnou dal do péče. Teď tvrdí, že by si je vzal. Odvezl do jiného města, kde má přítelkyni. Jeho představa je od 8 do 17 ve škole/školce každý den. A v nejbližší škole, ať je jakákoliv. Ví, že dcera je supercitlivka a jeho nej kamarád byl v dětství šikanován. Taky ví, že obě děti jsou často nemocné.

Nene, takové dětství není dětství, to je ústavní výchova… Takže já jen doufám, že to přežiju, seženu práci na doma a pokusím se jim nabídnout něco lepšího.
Ale znám táty, kteří bojují. A aspoň tady v Praze není nereálné vyhrát a získat aspoň střídavku.
Navíc lze soud požádat o častější kontakt a matka to musí respektovat. Takže jako vždy - všechno jde, když se fakt chce.

A podotýkám, že tito chlapi velmi často za trvání manželství byli výborní otcové. Asi hořkost z manželky padá i na ně, nevím, ale podobné výpovědi, jako jsou moje zkušenosti, jsem četla často na BabyCafé - prostě jinak dobrý otec se po rozchodu úplně spokojí s tím, že vidí děti 2× měsíčně.
Takže pardon, ale jestli ho to trápí, může s tím velmi snadno něco udělat.

• Citovat
  • Upravit
1035
16.6.10 13:34

Jo, mám přesně stejnou zkušenost. Myslím, že otců, kteří opravdu děti do péče chtějí, není většina. Mám i vlastní zkušenost - nejdřív jsme jednali o střídavé péči, ale malé bylo dva a půl a bývalý by to nezvládl s prací (podotýkám, že já jsem šla na poloviční úvazek už po roce a čtvrt - nebyly peníze, hlídal, kdo mohl). Pak si dcerku bral poměrně často, přes léto i na týden, vše dle dohody a klapalo to. (Pochopitelně si bral pouze zdravé dítěl) Ve chvíli, kdy jsem si našla nového partnera, přestal platit i navštěvovat. Momentálně dceru neviděl skoro dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
16.6.10 13:40

Takže přesně, jak píše druhá strana. U nás to otcovství trvalo tak rok po rozvodu.

Dokud jsme byli manželé a chvíli potom, zájem o dceru byl obrovský. Teď se diví, že po něm někdo chce alimenty a řešení situace. Prostě bez jeho souhlasu nedořeším riziko, že se pán uráčí a za rok za dva přijde malé blbnout hlavu. Nemám žádnou obranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xx
11.8.10 09:33

Díky alimentům jsem bezdomovec

Mě určil soud alimenty na 2děti 11tis.A protože výše výdělku neodpovídala mím přijmům tak jsem o všechen majetek přišel v exkucích a je ze mě bezdomovec co se lečí v lečebnách. Přez 50 soudů jsem beznadějně prohrál.A o střídavé vychově se mě už ani nezdá.Lituji chvíle kdy jsem se narodil v tomto státě.Ani minutu bych nechtěl žít znova.A nemám ani chut vám to popisovat.Jen bych to nechtěl zažít znova.Lituju všech tátů co dopadli jako já a nedivím se těm co si vzali život.A jen nechci aby moje děti měli děti.Chtěl bych být žena dostat děti do výchovy.

• Citovat
  • Upravit
214
11.8.10 14:13

Mám problémy tomuhle věřit.
A zvlášť pokud byl odvolací soud.

Když vidím Ty matky, co berou 3 tisíce na dítě, nebo 5 na 2 děti, fakt nevím, z čeho žijou… Pokud se nechodí pást…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
21.8.10 09:18

Já mám na Vás dotaz z trochu jiné stránky.. ale týká se to alimentů, tak snad ok..

Pokud jste musely řešit alimenty přes soudy - za jak dlouho se konalo stání od té doby, co Vám byl doručen dopis od soudu?

Už jsem odeslala žádost o řízení, dopis s termínem zatím nepřišel…

Děkuji Vám moc za vaše zkušenosti.. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
juki123
19.9.10 20:06

moja zena sa chce rozviezt, a che po mne 8tis alimenty MESICNE

• Citovat
  • Upravit
1595
19.9.10 20:55

juki: a jaké máš příjmy? Jsou i vyšší alimenty… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
19.9.10 20:58
Caress píše:
juki: a jaké máš příjmy? Jsou i vyšší alimenty… :)

jo,to jsou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blanci100
22.11.10 19:30

soud alimenty

já jsem podávala žádost o zvýšení 21.5. a ještě ani nemám termín je to hnus…
jinak žádám z 800 na 1800 a ex je nepříčetný těch 800 mě platil 10 let :cert:

• Citovat
  • Upravit
Natalie001
17.1.11 11:15

ahoj holky, mám docela zvláštní dotaz…po jednom večírku jsem otěhotněla s generálním ředitelem firmy, kde pracuji, je to velká firma a pán je velmi zámožný muž…dítě si chci nechat(je mi už přes 30 let a opravdu nechci riskovat svou plodnost), zajímalo by mne, jak bude dítě zabezpečeno finančně, zda adekvátně k finančnímu postavení svého otce…on je ženatý, 3 děti do 10ti let…nebo jestli mám očekávat, že si nějak soud podplatí? jde to vůbec?

• Citovat
  • Upravit
NumLock
17.1.11 11:24

Hm ty si dobrá,podplatit soud určitě nejde,ale zdá se že ti jde jen o penízky když víš že pán má manželku s dětmi.Tvoje věc.
I přesto bude dítě zabezpečeno finančně adekvátně k finančnímu postavení svého otce o tom rozhodne soud.A taky zdá se bude muset rozhodovat o otcovství nepřizná-li ho otec sám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat