Tachykardie plodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
623
8.1.16 08:45

@Hangee Měla jsem to podobně, ve 39. týdnu běžná kontrola na monitorech, mimčo spalo, tak mi sestra zatřásla břichem. No, sama jsem se lekla, najednou tep miminku vylítnul. MUDr. se to nezdálo, tak za 2 h přetočení. Mimčo se prý opět moc nehýbalo, no nevím, já ho cítila, tak sestra použila klakson, kterým mi zatroubila u břicha, zase jsem se lekla a zase mimču vylítl tep. Nikoho nezajímalo, že to bylo asi z toho leknutí a už mě hospitalizovali :nevim: Druhý den mě pustili domů a porodila jsem přesně na termín. Ale protože jsem měla v záznamech už zmínku o těch špatných monitorech, tak mě během porodu dost často natáčeli, což při kontrakcích nebylo moc příjemné. Ale miminko je zdravé a to je hlavní :srdce:.
Ať je tedy u vás také vše ok :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
8.1.16 09:23

Jo, taky si pamatuju, že mě při monitoru vždycky sestra říkala, že mimčo spí a že se musí vzbudit :( třásla mi břichem ze strany na stranu a malej pak měl taky vždycky tachykardii. Ale jelikož jsem sama hlídaná kardiologem, tak jsem chodila často a nakonec jsem stejně přenášela :D Porod byl děs, prcek byl velkej a nebyl správně dorotovanej, takže to trvalo dlouho, trochu se přidusil, často mi nátačeli během porodu monitor a ke konci už bylo poznat, že malýmu to nedělá dobře. Já neměla sílu, dali mi dejchnout kyslík maskou a tlačili na břicho, aby ho dostali rychle ven :( Následky asi nemusím popisovat, cestu si vyrobil pořádnou. Apgar po porodu OK, ale jelikož jsem sama kardiak, tak s ním od narození chodíme na kardiologii taky, ale je naprosto OK. Takže tachykardie v bříšku nemusí nic znamenat. Jo a malej je pěkná vzteklina, takže se nejspíš vztekal i v břichu, když ho sestra násilně budila :D A v druhým těhu tachykardie jen jednou, taky po buzení mimča, taky přenášenej, ale porod už lepší a s ním třeba na kardiologii nechodíme :nevim: Ale jsou oba zdraví a to je hlavní… Držím všem palce, ať jsou prckové OK :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
8.1.16 09:23

Ahoj ja taky ted sedim v cekarne v porodnici 35 tyden tep miminka 195 sestra se az z lekla po 15 min zlepseni ted cekam na mudru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
8.1.16 09:33

@tera91 To bude dobrý neboj, pamatuju, že jedou měl malej taky šílenej tep přes 200, tak mě doktor hned udělal ultrazvuk a ten lump malej si tam vesele tahal za pupeční šňůru a měl z toho evidentně srandu, protože to dělal docela dlouho :) Takže mimčo si tam v podstatě může hrát a je rozdováděný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
8.1.16 09:36

@tera91 Oba synove meli ke konci taky sileny tep, 195 - 210 byl zaznamenan (pri aktivite tedy, kdyz je stouchali ci proste meli svou cvicitelskou chvilku alias prokopnuta zebra), nastesti to pak proste zas kleslo, moje doktorka (opravdu profik a klidas, nicmene velmi velmi pecliva) rikala, ze to je srdce jak zvon :) ale clovek nikdy nevi, dobre, ze to lekari kontroluji, bude to v poradku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
8.1.16 12:03

@soney Já se právě pak obávala, aby neměl něco se srdíčkem. Ale věta „srdce jako zvon“ je hezká :).
Když mě hospitalizovali, tak mě pak natáčeli vleže, na boku a to bylo ok, takže mě pustí domů. Potom přišla večer primářka, že to raději ještě jednou natočí a to měl kluk svojí běžeckou chvilku ( vždycky večer mě festovně kopal ), no, říkala, že asi někam sprintuje, a to zase ten tep vylítnul. Nechali si mě tam do rána a ráno po přetočení mě pustili domů, že se nemám stresovat.
Je pravda, že i teď ( jsou mu 3 měsíce ) dost kope. Alespoň ho netrápí prdíky :lol: a je to veselé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí