Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
sterezie píše:consi píše:
stezie - já teda nikdy nepřála žádnému dítěti vše nejlepší k pěti měsíčkůmNepoužívám tuleníčko, manžu a další. Ale jo, když takhle čtu popis pěti fotek za sebou, tak už mi z toho trochu hrabe
já se třeba hrozně bráním tomu, abych říkala: my jsme se vykakali, bolí nás zoubečky a podobné, ale zrovna tuhle říkám někomu: „My teď moc nejíme, asi nám rostou zuby“
mateřská hatmatilka je strašně vlezlá
ono to „mykání“ je děsně nakažlivý. ![]()
Nedávno se potvrdilo heslo: na každého jednou dojde.
Kámoška, která upadla do stavu agonie už jen při vyslovení slova mateřství, děti si půjčovala max. na focení, tak ta si teď vyloženě vyžírá všechny nevolnosti, změny nálad a podobně. ![]()
Co šílíte, vždyť tento článek se MMB v podstatě zastává. Jestli si chcete přečíst něco opravdu peprného, běžte sem
http://modnipeklo.cz/…0/mimibizar/#…
a to teda nevím, co na to budete říkat.
Mimochodem tam najdete i to, co se dá vyrobit z kancionálu ![]()
Já teda nevím, ale když zabrousíte mezi „ajťáky“, mají taky svojí řeč. Prostě každý si najde nějaký „zkratky“. Teenageři mají taky svůj jazyk, tak proč ne my. Občas použiju termín manža, nevidím na tom nic divnýho, naopak mi přijde nudný výraz „manžel“, i když je to oficiální termín. Nebo jen zkratka MM (můj manžel). Ovšem zdrobněliny typu „děkuji za primovní obchůdeček, balíček došel včera, kalhotky se slonečkem jsou opravdu povedené a našemu miminkovi moc sluší..“ mi fakt lezou ušima.. To je moc..
Někomu přijde úchylný vůbec být na něčem jako je emimino, tak ať tam nechodí, komu se nelíbí „řeč“, tak ať ji nepoužívá. Ale vysmívat se jiným nebo je urážet, proč.. To je z nudy.. Raději hodit ten knedlík na plotnu..
Veria - já mám taky svůj názor na „dekorace“ z knížek, nikdy bych tohle neudělala. Ale názor se dá říct i kultivovaněji, než jakým je napsaný na modním pekle.
No já nevím, jak říci kultivovaně, když někdo udělá z kancionálu mega kýč…Ale to je jedno, dala jsem to sem hlavně proto, že zde byly hlasy, že ten kancionál si autorka článku vymyslela…
Vždyť paní nenapsala nic zlého, tak co na ni tady plivete jedy? Já s ní v zásadě souhlasím, za patvary „manža“, „příťa“, „ovulka“ „mimísek“, „sexík“ a podobné klenoty bych autorkám urazila prsty, stejně jako za pravopisné chyby. Rodičovská dovolená neomlouvá, já jsem taky s Elišákem doma a neprasím svůj mateřský jazyk ![]()
Ale ať si každý mluví a píše jak chce, pokud mi to necpe přímo před nos a nenutí mne to číst ![]()
Hezký den ![]()
veria píše:
Co šílíte, vždyť tento článek se MMB v podstatě zastává. Jestli si chcete přečíst něco opravdu peprného, běžte sem
Mimochodem tam najdete i to, co se dá vyrobit z kancionálu
je to mazec, postavičky z párků s kondomem mi fakt zvedly žaludek..
veria píše:
Ty jídla jsou fakt blafy
Některé dorty mi přišly i vtipné
Hustý jsou ty postavičky z párků, koukám, že fantazie některých lidí je fakt veliká ![]()
Amber
přesně tak, ona je to podle mě spíš jen internetová řeč, většina ženských takhle v reálu pak nemluví. Vybijou se blikajícíma smajlíkama, zanadávají na manži, poňunají virtuálně mimísky, zatěhulkují
a je to.
Objevila jsem i nějaký pánský server, kde si lidi rozdělovali na kategorie zm.rd a ještě nějaké příšerné slovo, taky dobrá úchylka… ten anonymní internet k těm zkratkám a vlastním výrazům svádí.
A přehnané zdrobňování se mi taky nelíbí, i když s dětma taky zdrobňuju, ale nepřeháním to.
Ono to teda není jen o dětech a matkách, mám kadeřnici, která mluví stylem "ofinka, vlásečky, ručníček
ale k ní mi to nějak sedí, ona je takový typ.
Vůbec jsem si toho nevšimla, až teprve nedávno, kdy se vyrojily ty články o šišlajícíh matkách ![]()
sterezie píše:veria píše:je to mazec, postavičky z párků s kondomem mi fakt zvedly žaludek..
jj..někdy tam člověk narazí na pořádný perly. Je fakt, že s panem párkem by mne vyrazili z baráku
Ani nevím, které kámošce bych takový výtvor darovala. ![]()
veria píše:
jo peklo je hustý,ale proč tam třeba neukázal i výtvory které se povedly a jsou vkusné
na mimibazaru nejsou jen recepty na hnusné blafy, příšerně nevkusné dorty s vykukující bradavkou a rozepnutý příklopec s penisem v šunce
… já osobně tam beru nápady na svojí domácí tvorbu od ubrouzkové techniky, šití hrače ( teda až na psa ze starch ponožek na toho jsou koupila nové a barevné ponožky
) …
tak já nejsem zcela proti danému článku, něco pravdy na tom je ovšem pochopila bych spíš, kdyby to psal muž… takto to vypadá na ženu co popírá sama sebe..
Protože mateřství je nutné brát jako něco v čem jsme víc, než ty, které děti ještě nemají, nebo je mají už velké, protože období těchto žvatlavých a zkomolených slov je opravdu velmi krátké a příliš rychle se zapomíná, že tím jednou projde/prošel každý…
je to totéž, jako když tchýni vysvětluji pojem Hypotéka.. slova jako fixace, předčasný splacení, úrokové sazby, sankce za zplacení ve fixu a pod. na mě taky čumí jak bacil… no protože prostě žila v době, kdy se věděli max. co je novomanželská půjčka…
takže stejně jako je slang v bankvním systému, mezi „mládeží“ na základkách a středních školách, v odborných pracech (muj chlap v automobilce užívá spoustu výrazů, které by vydali na vtipný článek, pochopil by ovšem jen někdo kdo je zasvěcený) … tak je přeci uplně normální, že i mateřství, 24/7/365 s malým dítětem, které nemluví má svůj způsob komunikace…
dělat si z toho srandu je dle mého omezenost ale jak říká autorka proti gustu..... ![]()
veria píše:
Vkusné výtvory nepatří do pekla, to dá rozum
to jo,ale takhle podle toho článku ( byď mám peklo mooooc ráda) to vypadá,že na MMB jsou jen samý nevkusný oči drásající věci … autor dal pohled jen z jedné stranyale nebyl schopen ukázat byď jedinou věc která je tam pěkná..chtěl pošpinit a ne napsat jak to doopravdy je