Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, nechci se Tě nijak dotknout, ale není ten cholerik spíš alkoholik?
Nooo, není to spíš o tom pití, než že je cholerik? Já jsem se tedy se svým ex hodně hádala nebo on se mnou, bylo to vzájemný, měli jsme, máme dceru, a už kvůli ní jsem od něj odešla.
Zakladatelko, jestli to fakt nebude spíš tím, že se občas napije… když jinak to moc nedělá a snaží se mírnit… Řešila bych asi hlavně to pití, nevím. Alkkoholik nemusí být jenom ten, co má v krvi 24/7, existují i občasní pijáci, co se napijí párkrát do roka, zato pořádně a pak to lítá.
Já nevím, co poradit, protože manžel sice někdy vybuchne, ale tak nějak v mezích, jako každý druhý… Ale pro život s cholerikem je asi nutné naučit se být splachovací. Můj taťka je cholerický dost, vytočí ho jakákoliv blbina (třeba mu nejde rozvázat tkanička), projevuje se to šíleným řvaním a zuřením, nadává (i sprostě) - ale pak vychladne a je to OK. Nikdy se to neprojevuje fyzickým násilím vůči komukoliv - to je taky důležité. Doufám, že když ho chytne rapl, že Tě nebije nebo tak…
Takovej mladej kluk a už takhke řádí? No to nechci vidět co bude za takových 10 let. ![]()
@anoli30 píše:
Takovej mladej kluk a už takhke řádí? No to nechci vidět co bude za takových 10 let.
Zakladatelko,nezlob se,ale souhlasím!!!!!
To je těžké, když on nechce nikam jít a myslí si, že nemá problém… Jako asi chápu, že má strach, že vás neuživí, pokud nemá třeba nějak extra placenou práci a jsou i nějaké dluhy. A kdybyste si spolu sedli a ppromluvili si - ne o jeho chování, ale o tom, jak utáhnout domácnost, kde co vylepšit - víš, aby od Tebe cítil co největší podporu? Psala jsi, že prďolka má 20 měsíců, to už je velký kluk, jestli máte existenční problémy (nebo pokud to tak Tvůj manžel vnímá), nepomohlo by mu psychicky, kdybys šla třeba sem tam někde na brigádu? Je to jen návrh možného řešení a předcházení těm výbuchům. Zakopaný pes může být i jjinde, než ve fin, situaci… ![]()
On tzoho asi fakt lituje, když se k Tobě pak zachová tak, že se omluví a donese kytku… Já bych to zkusila být na něj fakt co nejmilejší a nějak jemně z něj dostat, kde je ten pravý problém a co ho rozčiluje a z čeho má strach.
Příspěvek upraven 12.05.12 v 19:44
@eliskaanezka píše:
Zakladatelko,nezlob se,ale souhlasím!!!!!
Jo, jo, bohužel v tomhle platí, co se v mládí naučíš …
@Anonymní píše:
S píš by se to s věkem mělo zlepšít ne …neříkám kdyby takový byl v 35
Holka věkem se to spíš zhoršuje.
@Anonymní píše:
spis sem mu doporucovala prvni neurologa a ten mu poradi
Já bych ho poslala k psychiatrovi nebo psychologovi spíš.
Taky bych to nebrala na lehkou váhu. Zvláště pokud má tu opilost agresivní. To se někdy může stát, že ublíži tobě, nedej bůh malé. Můj otec byl alkoholik, když střízlivěl, házel vším co mu přišlo pod ruku. Bylo mu jedno jestli trefil zeď nebo nás.. Bylo to strašné utrpení. Máti se s ním nechtěla rozvést nejen kvůli nám dětem, ale také proto, že ani u své matky neměla zastání. Jednou už měla podanou žádost o rozvod, ale stáhla ji, protože ji obě matky (jeho i její) vpodstatě přemuvili. Je ale pravdou, že kdyby se rozvedli, neměla bych takovou sestru jakou mám. No to je jedno. Nicméně - roky omlouvání a slibování, že už to víckrát neudělá a bla bla bla. Nikdy to nedodržel. Neměla bys to nechat jen tak. Navíc se to může stupňovat teď je to za 3-4 měs. pak to bude 3-4 krát do měsíce. Nakonec 3-4 do týdne. Měla bys mu určit hranice, za které prostě nepůjde. A když jo tak rozvod. Na to chlapi nejlíp slyší. Jestli nechceš aby ti dítě vyrůstalo ve strachu, v jakém stavu příjde tatínek domů a jestli bude dělat bordel, tak to včas zastav. Sama za sebe ti můžu říct bylo to strašné a ikdyž teď na stará kolena seká latinu, už můj vztah k němu bude navždy narušen těmi jeho mnohaletými ekcesy. Pokud máš alepoň trochu ráda své dítě, neber to na lehkou váhu.
P.S. Zatím to je nábytek, pak můžou přijít na řadu facky a co pak. Toto není cholerik. Cholerika dokážeš vytočit i za střízliva. Vím o čem mluvím - jsem cholerik ![]()
Rada NEPODCEŇOVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A stydí se za to co Vám udělá…když je opilý?????
Proč to nedělal první dva roky????
Zakladatelko a ty víš pravý důvod proč to dělá????
Není to lehká situace ![]()