Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne, tohle bych v žádném případě netolerovala. Já jsem taky dost cholerik, dokážu bouchnout jak papiňák, házet věcmi (o zem, ne po lidech) a řvát, že mě musí slyšet celá ulice, ale NIKDY nejsem na manžela sprostá a neurážím ho. To není cholerismus, to je sprosté hulvátství. Ku.vou nebo pí. ou by mě chlap nazval jednou a víckrát by mi nesměl přes práh.
Mám doma cholerika, ale nikdy není vulgární, nikdy neřve na děti a už vůbec nikdy na cizí lidi.
Podle mě se takhle neprojevuje povahová vlastnost, ale totální neúcta k člověku ![]()
Já bych po tomhle výstupu na něj ani nepromluvila ![]()
Nedávno tu byl hodně podobný případ, tak doufám, že nejsi ta stejná anonymní. Tam šlo ale o to, že manžel držel v rukou těžký triumf, a to prachy, prachy a zase prachy. Takže tam se o odchodu moc mluvit nedalo. Jak je to u Vás? Zvládla bys to finančně bez něj?
@Anonymní píše:
@donaga Nejčastěji se stáhnu, ale už jsem i párkrát vybuchla a vyjela na něj a třeba ho i praštila. Jen nechápu, proč bych k psychologovi měla chodit s nim, když nejsem cholerik já? Jeho rozčílí takové věci.. mohla bych jmenovat, řve i na cizí lidi.. na matrikářku před svatbou.. asi to tu nemá smysl rozebírat, je jasné, že se to tu nevyřeší, spíš jsem chtěla vědět jak postupovat, jestli vůbec má smysl to řešit. Já si ale bohužel také myslím, že se nezmění a jak říkáš, bude vzor pro děti.. takže nakonec bude lepší žádný vzor než tento.
Ty si hlavně nenamlouvej, že je manžel cholerik a proto ti sprostě nadává. Nadává ti, protože si tě neváží a myslí si, že může. Proč by ti asi dříve sprostě nenadával a najednou ano? Je už jen na tobě, jak se k tomu postavíš a jak dlouho si to necháš líbit.
Nejhorší je, že si to dcera ponese i do svého života - bude jí to připadat normální
Asi ti jí po rozvodu jen tak sebrat nemůže - máš hodně svědků na to, jak se k tobě choval. A co mu třeba ukázat, jaký to je, takhle vybouchnout? Začít se chovat jako on, aby viděl, co je to za blbce. Samozřejmě ne před dcerou.
@MartinaIrena nejsem stejný případ. Jsem na mateřské s malým miminkem, takže mě čeká ještě 2,5 roku doma. samozřejmě jít do práce dřív můžu, ale nechtěla jsem malou odkládat brzo do jeslí. přemýšlela jsem o rozvodu a střídavé péči, kdyby děti zůstali doma kde jsou a my se u nich střídali.. co si o tom myslíte?? samozřejmě nevím, jestli by s tím on souhlasil. peněz moc našetřených nemám, ale něco málo jo.
@Anonymní píše:
@KackaDoup díky
radim dobre…odesla jsem pozde…znicila jsem deti.,a onemocnela navzdy…nestoji to za to, utikej ![]()
@donaga Odpovím všem večer, mám tu dvě děti na krku, moc děkuju za reakce, i ty negativni.
@donaga píše:
Jedn se tu přece o rodinu, to jsi ty i on a i vaše děti. A co si budeme nalhávat, nikdo není dokonalý a třeba i ty děláš něco, co by vytočilo i flegmatika a jen o tom nevíš. V tomhle by vám mohl pomoci někdo, kdo vás vidí jako pár. Říká se, že každé zboží má svého kupce, třeba někde existuje žena, které by chováání tvého manžela imponovalo a byla by s ním spokojená. A pro tu by jsi mohla být divná ty. Jestli jsi vyrůstala v rodiině, kde otec matku bil a nadával jí, tak je také možné, že prostě „nevíš“, jak má „správný manžel“ vypadat. Prostě je mnoho důvodů, proč by možná bylo výhodnější, aby jste šli do poradny oba. A i třeba i to, že manžel se nebude cítit stigmatizovaný a bude vidět, že v tom není sám.
Třeba můj manžel je také cholerik, také jsem od něj už slyšela věci, které bych raději neslyšela. Ale také jsem pak od něj slyšela omluvy a to i před dcerou. Prostě si opravdu uvědomí, že udělal chybu. Stejně tak jinak je zodpovědný, rodinu zabezpečí…
Sama jsem vyzkoušela, žže když já se nenchám ovládnout pocitem ublížení či se nenechám vytočit a převedu jeho výýbuch na humor, tak je to lepší. Nemá cenu vybuchnout stejně a nemá cenu „plakat“.Neutrální výsledek je při zachování klidu a asertivním argumentováním. Ale vyzkoušet tohle všechno stálo i mě hodně sil a přiznám se, že dosud ne vždy vše zvládám s úsměvem.
Ale manžel byl chlerik vždy a takového jsem si ho brala. Kdybych se s ním teď kvůli tomu chtěla rozvést, tak bych se cítila jako bych ho já zklamala, jako bych mu lhala.
Ono to co jsi tady popisovala, to neni jen cholerik.---to je porucha osobnosti…
Mám doma cholerika a můj manžel má doma choleričku, ale takhle se netitulujeme. Občas má tendence něco začínat, když už toho je někdo další, ale vždycky ho zastavím. Minimálně tím, že odejdu, takže nemá s kým se hádat ![]()
@RadkaCh to je uplne neco jineho
ale tady je popsiovano ze pred lidma pi..ku..atd atd, to uz neni zadna sranda…znam z vlastniho zivota
![]()
@KackaDoup píše:
@RadkaCh to je uplne neco jinehoale tady je popsiovano ze pred lidma pi..ku..atd atd, to uz neni zadna sranda…znam z vlastniho zivota
![]()
Však jsem tím taky chtěla říct, že takový tituly už nee, to už je moc.
@KackaDoup díky