Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
mám takový problém a potřebovala bych radu nebo znát alespoň Váš názor. Jsem s přítelem skoro 5 let, bydlíme v baráku, který jsme si sami zrekonstruovali, vše se zdá být na první pohled v pořádku…ALE! Jsem těhotná. Ve 13. týdnu a přítel se strašně změnil. Ze začátku to bylo super, zajímal se o mě i o to malé, ale jako když mávne proutkem je všechno pryč! Najednou se mi snaží vyhýbat, nikdy nedodrží, co slíbil… Nerozumím tomu a jsem z toho dost špatná. Jeden příklad za všechno. Měl teď týden dovolenou…doma se mnou to vydržel 2 dny,tj. sobota a neděle a pak už začal do práce chodit… Včera byl hokej, u nás na vesnici se na nej všichn chodí koukat do hasičárny, je tam plátno, točené pivo a tak. Nic proti tomu nemám… Slíbil, že po hokeji se vrátí a půjdem ven s pejskem(prý kolem 8 ), protože bylo celý den vedro, tak aby se proběhla za chladna. A hádejte! Já čekám jak idiot…a čekám… a on nikde. Sebrala jsem se a šla jsem s ní sama, asi na hodinu a když jsem se vrátila, doma stále nebyl… Už jsem na to neměla nervy a šla jsem v 23 hodin spát. Vůbec nevím, kdy se vrátil, ale střízlivý rozhodně nebyl! To mě vzbudilo…
Holky, máte taky někdo takové zkušenosti, že se Vám najednou přítel začal vyhýbat a dělal vše, jen aby nemusel být s Váma?
Jsem z toho fakt zoufalá…
Příspěvek upraven 12.05.12 v 09:07
znám a byla v tom ženská - promluv si s ním, nejlépe ihned, zeptej se, co se děje, proč se tě straní a že chceš pravdu a ne vykrucování
Taky mám trochu takové podezření… Včera totiž, když se vrátil(fakt nevím kolik bylo, ale nejspíš to bylo už dnes), tak jsem slyšela, že někomu telefonuje. Neposlouchala jsem ten rozhovor, ale zbystřila jsem, komu asi může tak pozdě volat…
PAvlínko, tak tady pomůže jedině promluvit si s ním o tom. Ale v klidu! Žádné vyhrožování, slzy, ultimáta… Prostě jdi po faktech a dávej přímé otázky. Třeba se jen takovým jakýmsi divným chlapským způsobem vyrovnává s tvým těhotenstvím. ![]()
Ale ono z počátku bylo vše v pohodě. Ještě tak před 3 týdny… Pohladil mě po bříšu, promluvil na něj. Dokonce chtěl se mnou chodi na kontroly. Ted mám před sebou v úterý screening a on dělá, jako by se ho to vůbec netýkalo. ![]()
Přemýšlím i nad tím, že půjdu k mým rodičům. Tam o mě alespoň někdo bude mít zájem…
Ahoj PAVLINKO! Nejakou zkusenost taky mam ja zase v druhe pulce tehu..Zacal byt nespolehlivy,zacal si psat s byvalou docela hnusny veci, psat vlastne zenskym porad dokola byl jak na trni, Rikal nekdy i me kraviny, chodil casto na pivo, kdyz mel volno v praci..Rekla jsem mu, kdyz jsem na to prisla, at se kouka rozhodnout, co vlastne chce a at se kdyztak sebere a kouka okamzite vypadnout, ze chci mit s malou klid a ne se s nim srat!!! Po porodu se sklidnil je uplne milionovy! Nevim, co to bylo za skrat..
Tak já naštěstí zatím žádnou takovou zkušenost nemám, ale jediné co ti mohu poradit, je to, že si s ním promluvíš a podle toho uvidíš. Jinak to nevidím, teď když si těhotná by ses neměla trápit, tak mu pořádně došlápni na kuří oko
Věřím, že to nebude lehký, ale nic jiného ti nezbývá. Buď v tom bude nějaká ženská a nebo má pouze nějaký dočasný zkrat. Držím palce, ať vše dobře dopadne.
Zažila v druhém, byla v tom ženská.
Nicméně - proč sedíš doma? Chápu to snad správně, že čekáte první, tak proč na ten hokej nejdeš koukat s ním? ![]()
Pak má prostor nějaká nanynka, která s ním do tý hospody jde a je jí fuk, že má doma těhuli, některý ženský se nezastaví před ničím ![]()
Jenomže já jsem na neschopence a už jsem měla i kontrolu, tak to nechci riskovat… ![]()
Taky jsem to zažila s prvním manželem a jak píšou holky i u nás v tom byla ženská. Podle své zkušenosti můžu říct, že i když si s ním v klidu promluvíš, tak se stejně nepřizná, v tom jsou chlapi slaboši ![]()
@Gladys píše:
Zažila v druhém, byla v tom ženská.
Nicméně - proč sedíš doma? Chápu to snad správně, že čekáte první, tak proč na ten hokej nejdeš koukat s ním?
Pak má prostor nějaká nanynka, která s ním do tý hospody jde a je jí fuk, že má doma těhuli, některý ženský se nezastaví před ničím
Presne tak, davas prostor nejake slepici, ktere je jedno ze ses v tom.
¨Tak holky, kdyz na ni chodi kontroly ze socialky, tak tezko s nim bude nekde litat po hokejich..
Taky jsem to zažila…ženská v tom nebyla jen najednou vědomí že se musí starat že ho čeká velká zodpovědnost apod a bál se…blbnul hodně chlastal byl v čudu nebyl na něj spoleh…tak jsem ho vyhodila…přišel s prosíkem že tkahel to řpece nejde apod…no je touž spoustu let snaží se snaží:)Občas krizička proběhne ale zaítm se vše vyřešilo…promluv si s ním o tom třeba má jen strach z té velké změny co ho čeká
ženská v tom být nemusí může ale nemusí.Držím palečky
@Janichka píše:
Presne tak, davas prostor nejake slepici, ktere je jedno ze ses v tom.
slepice to možná je ale on se nemá chovat jak blbeček a nechat se:)navíc nikde není jistota že v tom jiná je já bych to tak černě neviděla
@Crystal87 píše:
slepice to možná je ale on se nemá chovat jak blbeček a nechat se:)navíc nikde není jistota že v tom jiná je já bych to tak černě neviděla
Přesně tak, třeba má jen opravdu dočasnej zkrat mysli
Zodpovědnost přichází a bude se muset starat, to vyděsí spousta chlapů.