Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, můj manžel je cholerik, projevuje se to řevem. Někdy jen zařve a je klid, ale o víkendu řval na oslavě naší dcerky 3 roky před celou rodinou. Vynadal mi do kur..v, svin, pí..č etc. Jsem z toho hodně špatná, dcerka to už zapomněla, protože se hned začal chovat jakoby nic. Tolerovali by jste to? Jak to řešit a na koho se obrátit? Existuje někdo kdo mi (nám) může pomoci? Mám ještě malé mimčo a nezvládám to řešit, tj. hledat pomoc a někam docházet etc. Odejít od něj nemám kam. Moje rodina je z toho vyřízená, chtěli by, abych od něj odešla, na druhou stranu nechtějí, abych zničila rodinu. Já už melu z posledního.. a to se na něj, když se vráti z práce musim ještě usmívat a dělat plus mínus jakoby nic, jinak by byl další oheň na střeše. Vkládám anonymně, díky..
Manžel není cholerik, ale hulvát. A ne, nikdy bych si nic takového líbit nenechala.Jak dcerce prospěje, když bude mít před očima vzor do svého života, že se mamince běžně doma smí takhle sprostě nadávat? Nechá si to líbit i ona…To bys pro ni chtěla?
@donaga Nevím, co myslíš domácími pokusy, spíš jsem mu říkala, že jestli mi takhle bude nadávat před dětmi, že od něj odejdu. On ale ví, že nemám kam. Takže před dcerou řve i kvůli maličkostem, třeba jedna nevyžehlená košile a hned jsem kr.va, ku.va, svině.. ale řve tak, že z toho mrazí.. já se pak dva dny zpamatovávám.. všechno se ve mě sevře.. má období, kdy delší dobu je to celkem ok, kritické období je právě ted, zima.. jinak řvanice před rodinou to byla skoro poprvé, tedy před oběma rodinama najednou, jinak už i před mojí mámou ukázal co umí a jak se chová ke svým rodičům…maminka je kráva celkem často, tatínek čůr…taky celkem často, jak říkám, někdy častěji, jindy třeba půl roku klid. má náročnou práci, kde je toho na něj hodně, hodně odpovědnosti, meetingu, podle mě je toho na něj hodně. šéf mu vytkl, že prý v práci nedává najevo emoce..tzn. nikdy se před nikym nerozčílí.. takže to pak schytáme doma my.. já bych od něj odešla, ale dcerka ho má ráda.. nadruhou stranu, mám strach, aby ji tim nezničil, nevím, jaký dopad to může mít na dětskou psychiku.
@hanka.br. samozřejmě že ne. on si to taky přenesl ze své rodiny.. ani nebudu říkat, kolik titulů jeho rodiče mají.. mám strach, aby mi pak nesebrali děti, kdyby došlo na rozvod.
Ja ti nevím, můj chlap je taky celkem nervak - cholerik, aké nikdy by na me nerval před všemi, natož mi nadával
, to bych nerozdychala…
Ale zas pořád na emiminu dokola, byl takový furt, nebo je to nová situace - třeba ma problémy a řeší je takhke blbě…tam je šance na zlepšení…pokud tak byl vždy, byla to tvoje volba s ním mít rodinu, tak se snaz osamostatnit a odejít od nej ![]()
@Anonymní píše:
@hanka.br. samozřejmě že ne. on si to taky přenesl ze své rodiny.. ani nebudu říkat, kolik titulů jeho rodiče mají.. mám strach, aby mi pak nesebrali děti, kdyby došlo na rozvod.
Proč sis s takovým člověkem vůbec začínala?
Můj otec to dělá dodnes, je mu přes 60 let a máma to furt trpí. Já ho nesnáším, on nás dost často mlátil, jí taky párkrát uhodil. Řve kvůli všemu a věř, že věkem je to horší a horší. Nikdy jsme takového chlapa neměla, nevím, jaké je to odejít, ale já bych odešla, tohle je teror a je jedno jestli denně nebo jen občas.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, můj manžel je cholerik, projevuje se to řevem. Někdy jen zařve a je klid, ale o víkendu řval na oslavě naší dcerky 3 roky před celou rodinou. Vynadal mi do kur..v, svin, pí..č etc. Jsem z toho hodně špatná, dcerka to už zapomněla, protože se hned začal chovat jakoby nic. Tolerovali by jste to? Jak to řešit a na koho se obrátit? Existuje někdo kdo mi (nám) může pomoci? Mám ještě malé mimčo a nezvládám to řešit, tj. hledat pomoc a někam docházet etc. Odejít od něj nemám kam. Moje rodina je z toho vyřízená, chtěli by, abych od něj odešla, na druhou stranu nechtějí, abych zničila rodinu. Já už melu z posledního.. a to se na něj, když se vráti z práce musim ještě usmívat a dělat plus mínus jakoby nic, jinak by byl další oheň na střeše. Vkládám anonymně, díky..
Ty doma nemáš cholerika. Ty máš doma HOVADO!
Můj manžel je cholerik. Projevuje se to tím, že když něco kutí a nejde mu to, tak si uleví nějakou nadávkou. Občas řve v práci
Ale lidem nikdy takhle sprostě nenadává. A už vůbec ne těm, které miluje.
@hanka.br. Imponoval mi i to, z jaké je rodiny. Je to velký pěkný chlap a když chce, chovat se umí. Než jsem neplánovaně otěhotněla, tak na mě takhle sprostě neřval.
@Anonymní píše:
pryc pryc utikej co ti nohy staci
@donaga Nejčastěji se stáhnu, ale už jsem i párkrát vybuchla a vyjela na něj a třeba ho i praštila. Jen nechápu, proč bych k psychologovi měla chodit s nim, když nejsem cholerik já? Jeho rozčílí takové věci.. mohla bych jmenovat, řve i na cizí lidi.. na matrikářku před svatbou.. asi to tu nemá smysl rozebírat, je jasné, že se to tu nevyřeší, spíš jsem chtěla vědět jak postupovat, jestli vůbec má smysl to řešit. Já si ale bohužel také myslím, že se nezmění a jak říkáš, bude vzor pro děti.. takže nakonec bude lepší žádný vzor než tento.
Ne, tohle bych v žádném případě netolerovala. Já jsem taky dost cholerik, dokážu bouchnout jak papiňák, házet věcmi (o zem, ne po lidech) a řvát, že mě musí slyšet celá ulice, ale NIKDY nejsem na manžela sprostá a neurážím ho. To není cholerismus, to je sprosté hulvátství. Ku.vou nebo pí. ou by mě chlap nazval jednou a víckrát by mi nesměl přes práh.
Mám doma cholerika, ale nikdy není vulgární, nikdy neřve na děti a už vůbec nikdy na cizí lidi.
Podle mě se takhle neprojevuje povahová vlastnost, ale totální neúcta k člověku ![]()
Já bych po tomhle výstupu na něj ani nepromluvila ![]()