Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo občas má nějaký blbý kecy. Jednou jsem mu ale uložila pověsit prádlo a udělat myčku a odešla cvičit. Když jsem se za hodinu a půl vrátila, byt byl jak po výbuchu a hotovo nebylo nic. Manžel ležel utrápeně na gauči a syn raboval ve skříních. Chvíli jsem stála jak Lotova žena a manžel na vysvětlenou prohodil, že se s prckem nedá nic udělat… No tak to je teď moje oblíbená věta ![]()
Takovýho chlapa žádné nepřeju
Můj chlap vstává každé ráno do práce potichu aby mě nevzbudil, malého přebalí, převlékle, nakrmí a cca za hodinu mě teprve lehce vzbudí
Odpoledne když přijde z práce, hraje si s malým, pak vykoupe, nakrmí, přebalí, dá spát (střídáme se samozřejmě). že se postará o malého stejně dobře jako já vím na stopro, proto si můžu dovolit odejít ke kosmetičce, kadeřnici, s kamarádkou na víno
Takhle by to mělo být a naopak každej chlap by si měl vážit ženský za to, že dítě zvládla porodit a že se o něj zvládne celý den starat
Chlapi, který jsou tak s prominutím zabedněný, že se domnívaj, že se ženská kope do zadku na mateřský a ještě za to nicnedělání bere velký? peníze, jsou opravdu naprosto mimo ![]()
Když jsem Muži navrhla, že se vrátím do práce a on zůstane s Trpaslíčkem doma, tak mě to rázně odmítl - že to je náročné a bude raději ve svém stávajícím zaměstnání ![]()
Ale pomáhá co může ![]()
@PetaP píše:
Můj si to teda nemyslí a ani si to nemyslel.. takovýho bych určitě chtěla mít doma
Tak ono třeba záleží, jak náročnou práci vykonává… ![]()
@chatwenna píše:
Ne, nemysli. Zadneho nemam. A takoveho bych ani nechtela
Oni si to myslí skoro všichni, tak už dlouho nemám žádného. ![]()
Ale samozřejmě čest všem vyjímkám. Vím, že jsou. ![]()
Tak ten muj si to mysli uplne stejne!
Jednou ale az seberu silu nechat mi nebohe ditko napospas ho vyvedu z omylu. ![]()
Můj chlap si myslí že péče o dítě je vrozená věc, asi se přenáší chromozonem X. Genetická výbava každé ženy
vždycky když to řekne tak bych ho kopla
Nemyslí si to, naopak mě obdivuje, že mi ještě nehráblo. Jo a taky když přijde domů s láskou mu dětičky předám, aby si je taky užil a jdu si udělat kafe a trochu vydechnout.
@monca114 píše:
Tak ono třeba záleží, jak náročnou práci vykonává…
jo to je fakt. můj muž má stavební firmu a občas když slyším jak s někým telefonuje tak si říkám, že jeho práci bych dělat nechtěla ani za zlatý prase. Já nerváček bych první den seřvala zaměstnance a druhý den řekla zákazníkům, že si vymýšlí kraviny ![]()
@slunicko83 píše:
Takovýho chlapa žádné nepřejuMůj chlap vstává každé ráno do práce potichu aby mě nevzbudil, malého přebalí, převlékle, nakrmí a cca za hodinu mě teprve lehce vzbudí
Odpoledne když přijde z práce, hraje si s malým, pak vykoupe, nakrmí, přebalí, dá spát (střídáme se samozřejmě). že se postará o malého stejně dobře jako já vím na stopro, proto si můžu dovolit odejít ke kosmetičce, kadeřnici, s kamarádkou na víno
Takhle by to mělo být a naopak každej chlap by si měl vážit ženský za to, že dítě zvládla porodit a že se o něj zvládne celý den starat
Chlapi, který jsou tak s prominutím zabedněný, že se domnívaj, že se ženská kope do zadku na mateřský a ještě za to nicnedělání bere velký? peníze, jsou opravdu naprosto mimo
Vzhledem k tomu, že můj chlap vstává kolen 4. ráno a vrací se večer, někdy ani to ne, tak těžko by tohle dělal. Navíc má tak fyzicky náročnou a nebezpečnou práci, že někdy potřebuje odpočinek a to mu prostě děcko na krk nepověsím ![]()
Otec dětí ví, že to není zas taková sranda, teď měl všechny tři přes noc a prý se moc nevyspal a mimino vyžadovalo neustále pozornost. Na druhou stranu bych z toho nedělala takovou kovbojku, není to přeci práce v kamenolomu, jen péče o malé dítě/děti a o domácnost.
@monca114 píše:
Tak ono třeba záleží, jak náročnou práci vykonává…
to je snad jedno jak náročnou práci vykonává ne? To není důvod k tomu, aby měl chlap blbý kecy na ženu na mateřské ![]()
Ne nemyslí, pomáhá mi se všim
když přijde z práce, tak se nají, pak prcka nakrmí, spolu ho vykoupeme a uloží do postýlky. O víkendu k němu v noci vstává, abych se vyspala…